Data
28 de December de 2022

La Generalitat aplicarà al llarg de gener la reducció del 50% en abonaments i títols multiviatge en els transports públics autonòmics

  • El Consell se suma a la mesura anticrisi anunciada pel Govern que comprén el finançament del 30%, aportant el 20% restant
  • La totalitat dels usuaris podran beneficiar-se d’aquests descomptes que afecten la targeta SUMA, TRAM de Castelló, Metrobús, Metrovalencia, TRAM d’Alacant i autobusos interurbans
  • La consellera Rebeca Torró subratlla el “compromís de la Generalitat per “la mobilitat sostenible” i “la lluita contra la inflació a través de la reducció de tarifes generalitzades en el transport públic i altres mesures com la pròrroga de la gratuïtat als menors de 30 fins a juliol de 2023”

La Generalitat Valenciana aplicarà al llarg del mes de gener de 2023 la reducció del 50% en els abonaments i títols multiviatge dels transports autonòmics. Amb aquesta proposta se suma a la mesura anunciada pel Govern dins del paquet anticrisi per a fer front a l’efecte de la guerra a Ucraïna i que comprén el finançament del 30% de descompte per a transports urbans i interurbans en aquelles comunitats autònomes i administracions locals que apliquen un 20% addicional, fins a arribar a un descompte total del 50%.

Així ho ha confirmat la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, després de reunir-se amb la secretària autonòmica d’Obres Públiques i Mobilitat Sostenible, María Pérez, la directora gerent de Ferrocarrils de la Generalitat (FGV), Anaïs Menguzzato, i el director gerent de l’Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV), Manuel Martínez, i després de l’anunci realitzat pel Govern respecte a la reducció de tarifes en el transport públic.

L’aplicació de les noves tarifes es farà efectiva, al llarg del mes de gener, després de la seua aprovació en els corresponents consells d’administració de les entitats competents i després que es facen les adaptacions corresponents en les infraestructures logístiques i tecnològiques.

La consellera ha explicat que “fins al moment, des de després d’estiu, s’estava aplicant un 30% de descompte que ja va oferir l’Estat en un primer decret i que, al seu torn, es va sumar a les mesures de reducció tarifària que la Generalitat ja havia aplicat de manera pionera mesos abans”. “Ara, a aqueix 30%, se sumarà el del 20% que assumirà la Generalitat fins a arribar a una rebaixa total d’un 50%, per la qual cosa aquesta mesura beneficiarà de manera genèrica a totes les persones usuàries”, ha manifestat.

“Aquesta nova mesura segueix la línia de foment de la mobilitat sostenible i el transport públic que estan impulsant la Generalitat i el Govern d’Espanya, i se suma a altres mesures ja vigents, com la pròrroga del transport públic gratuït per a joves de 30 anys fins al 31 de juliol de 2023 o la gratuïtat dels abonaments de Renfe de rodalia, rodalies i mitjana distància durant el 2023”, ha destacat Rebeca Torró.

Respecte a l’abonament jove temporal, la gratuïtat continuarà vigent també fins al 31 de juliol de 2023, tal com va anunciar el president Ximo Puig recentment. A més, també es prorrogarà, fins a aqueixa mateixa data, la subvenció per part de la Generalitat del 50% del transport urbà per a garantir la gratuïtat dels joves menors de 30 anys en tots aquells municipis que vulguen sumar-se a aquesta mesura.

Títols SUMA i Metrovalencia

La reducció del 50% també s’aplicarà als títols de transport SUMA, que integren per primera vegada, en una sola targeta i amb el mateix preu, el transport públic de l’àrea metropolitana de València dels serveis de Metrovalencia, Metrobus, EMT i Renfe-Rodalia.

Amb aquesta nova rebaixa els títols SUMA 10 redueixen el seu cost inicial de 8 a 4 euros per a una zona; de 12 a 6 euros en dues zones; i de tres zones de 20 a 10 euros. SUMA mensual passa a costar 14,85 euros per a una zona i 22,5 per a tres.

En Metrovalencia la reducció del 50% s’aplicarà en tots els títols TuiN i abonaments temporals.

En els títols TuiN s’aplica directament el descompte del 50% sobre import carregat i addicional a la resta de reduccions que corresponguen, per a imports abonats a partir dels cinc euros de recàrrega mínima establida.

El descompte addicional s’afegirà a les reduccions existents per a Tuin Jove, Família Acollidora i Família Nombrosa General i Especial.

Els títols mensuals Gent Major i Mobilitat per a tres zones passaran a costar 4,85euros. En el cas del títol Mobilitat Anual s’ha previst reintegrar els imports corresponents per períodes quinzenals, coincidents amb el període bonificat, tant en targetes adquirides com de targetes en ús.

TRAM d’Alacant i TRAM de Castelló

Els títols propis del TRAM d’Alacant es redueixen de nou, després de la modificació aplicada al juny d’enguany. Amb aquest descompte addicional del 50% els preus seran per al Bo 10 d’una zona 4 euros, de dues zones 6 euros, i 8,5 euros de tres zones. El bo 30 d’una zona quedarà en 11,40 euros, 17,10 euros de dues zones i 28,5 euros per a tres zones.

El títol 24 hores s’ha fixat en 4 euros i els mensuals Gent Major i Mobilitat passen ficar al llit 4,85 euros. En el cas d’aquests dos títols de periodicitat anual s’ha previst reintegrar els imports corresponents per períodes quinzenals, coincidents amb el període bonificat, tant en targetes adquirides com de targetes en ús.

A Castelló, el bo de 10 viatges passarà a costar 4,1 euros i el de 30 dies 15 euros.

Notícies relacionades

01 - 01 - 2024

Metrovalencia àmplia el servici amb motiu del partit de Lliga entre València CF i Vila-real CF

El dispositiu previst incorpora circulacions addicionals després de la finalització de la trobada que comença a les 21.30 hores a...
29 - 12 - 2023

FGV amplia el servici nocturn de Metrovalencia durant Nit de Cap d’Any fins al matí de l’1 de gener

Les circulacions addicionals permeten mantindre el pas de trens i tramvies des de la nit del 31 de desembre fins...
06 - 12 - 2023

La Casa de la Cultura de Rafelbunyol acull l’exposició “Les dones d’FGV. 35 anys camí de la igualtat”

La mostra romandrà oberta al públic fins al pròxim 17 de desembre i forma part dels actes programats amb motiu...