Data
19 de September de 2022

La Generalitat celebra la Setmana Europea de la Mobilitat 2022 amb transport gratuït el 22 de setembre

Hui descansa el cotxe 2022
  • Aqueixes iniciatives tracten de promoure hàbits sostenibles i recordar que el transport públic és “la millor via per a avançar en descarbonització”
  • Amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat i el ‘Dia sense cotxes’, els transports autonòmics ofereixen servei gratuït durant tot el 22 de setembre

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat celebra la Setmana Europea de la Mobilitat entre el 16 i el 22 de setembre.

La Setmana Europea de la Mobilitat es va posar en marxa l’any 2000 per a posar en valor la necessitat de la mobilitat sostenible i, enguany, tracta de promoure hàbits sostenibles i recordar que el transport públic és un mitjà de desplaçament segur.

Així, també es durà a terme la Jornada Valenciana per la Mobilitat Sostenible, celebrada en la sala d’actes del Museu Sant Pius V, i en la qual faran lliurament dels Premis SEMcv2022.

D’altra banda, des de la Conselleria s’organitzaran, durant el dimarts 20 i dimecres 21, diferents jornades informatives amb l’objectiu de promoure el transport públic en les universitats de la Comunitat Valenciana.

El dijous 22 de setembre, com altres anys, es culminarà la setmana de celebracions amb el dia del transport autonòmic gratuït per el ‘Dia sense cotxes’ i està programat un recital per la mobilitat sostenible i lliurament de premis de la iniciativa educativa ‘Hui descansa el cotxe 2021’, que se celebrarà a les 18 hores en la plaça del País Valencià de Picanya. En aquest recital actuarà el grup infantil valencià Marcel el Marcià.

Notícies relacionades

21 - 02 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al col·legi José Senent de Massarrojos

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Una...
17 - 02 - 2024

El 72,1% dels usuaris de Metrovalencia realitza els seus desplaçaments per motius de treball o estudis

Els moviments per raons laborals aglutinen el 41% i els acadèmics el 31,1% El 47,3% de passatgers i passatgeres residix...
14 - 02 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al col·legi IALE International School de L’Eliana

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Cinquanta...