Data
04 de May de 2020

La Generalitat facilita l’ús dels trams en superfície de la futura Línia 10 de Metrovalencia com a zona oberta al pas en els horaris establits

Amb aquesta decisió s’obrin al públic els trams construïts al llarg de l’avinguda Amado Granell, carrers Antonio Ferrandis, Eduardo Primo Yúfera  i al costat del passeig de Les Moreres i el barri de Natzaret

Per a tots aquelles persones que utilitzen aquestes zones es recomana precaució i respectar les franges horàries d’ús establides 
 

La Generalitat ha anunciat que els trams en superfície de la futura Línia 10 de Metrovalencia, que unirà el centre de la ciutat València i el barri Natzaret, s’obrin al pas de totes aquelles persones que els vulguen utilitzar, dins de les diferents franges horàries establides i amb precaució.

Amb aquesta mesura adoptada per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat s’obri, amb caràcter provisional, una nova zona de passeig que compta amb diferents trams ja construïts al llarg de l’avinguda Amado Granell, carrers Antonio Ferrandis, Eduardo Primo Yúfera  i al costat del passeig de Les Moreres i el barri de Natzaret.
 
La Línia 10 combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5,3 quilòmetres i 8 estacions i parades, tres subterrànies i cinc en superfície. Així, doncs, s’habiliten uns tres quilòmetres de plataforma tramviària ara disponible per a l’ús per als vianants i ciclistes.
 
El projecte de construcció del conjunt d’aquesta línia està cofinançat per la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.
 
Les primeres obres d’aquesta infraestructura van començar l’any 2006 i es van paralitzar en 2011, per falta de pressupost, després d’invertir al voltant de 200 milions d’euros. El 12 de juny de 2017 el propi president de la Generalitat, Ximo Puig, va anunciar que la Generalitat reprendria, després d’anys d’abandó, les obres amb finançament de la Unió Europea.
 
La Línia 10, una vegada completada permetrà unir el centre de València amb la zona de la Ciutat dels Arts i els Cièncias, i el barri de Natzaret, ampliant de manera molt considerable l’oferta de transport de la xarxa de Metrovalencia i afavorint la implantació d’un model de mobilitat sostenible en  el conjunt de la ciutat i la seua àrea metropolitana.
 
Actuacions en Línia 10
 
Actualment, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) està executant les obres en el tram subterrani d’aquesta línia que corresponen a la construcció de la superestructura de via, arquitectura i equipament del tram subterrani, entre les estacions d’Alacant i Amado Granell, amb un pressupost superior als 25 milions d’euros.
 
El mes de març passat, FGV va iniciar el procés de licitació de la instal•lació dels sistemes de senyalització, comunicació i seguretat de la línia, uns treballs pressupostats inicialment amb 7,1 milions d’euros i un termini d’execució de 15 mesos, i també de les obres d’adequació del tram en superfície, que comprenen l’adequació, urbanització i equipament de les parades i de l’enllumenat del tram ja executat, així com de la construcció dels tallers o depòsits provisionals en Natzaret. Aquest últim contracte ascendeix a 8 milions d’euros, amb un termini d’execució de 17 mesos.
 
El mes de febrer passat es van completar les obres de construcció de la rampa que connecta els trams subterrani i en superfície a l’altura de l’avinguda Amado Granell i que ha inclòs la construcció de la nova parada de Germans Maristes, amb un pressupost de 3,8 milions d’euros.
 

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...