Data
26 de August de 2022

La Generalitat farà efectiva la reducció addicional del 30% en abonaments i títols multiviatge de transport públic a partir de l’1 de setembre

  • Els nous preus afecten la targeta SUMA, zona TAM a Alacant, *TRAM de Castelló, Metrobús, Metrovalencia i TRAM d’Alacant
  • La mesura s’aplicarà fins al 31 de desembre d’enguany i forma part de les iniciatives anunciades pel Govern d’Espanya i la Generalitat per a fer front a l’efecte de l’actual crisi energètic

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha publicat els preus que s’aplicaran a partir del pròxim 1 de setembre, amb l’entrada en vigor de la reducció addicional d’un 30% en el preu dels abonaments i títols multiviatge de tots els serveis de transport públic competència de la Generalitat, que se suma a la reducció de preus de fins a un 50% que ja està vigent.

La disposició publicada hui en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) recull els preus que aplicarà la Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV) en els títols SUMA, la zona TAM d’Alacant, TRAM de Castelló i TRAM d’Alacant. Amb anterioritat, el passat 5 d’agost, es va publicar la resolució corresponent a Metrovalencia.

Aquesta iniciativa forma part del paquet de mesures que la Generalitat ha anat aplicant després de la invasió d’Ucraïna, per a fer front a la pujada dels costos de l’energia i incentivar l’ús del transport públic per a afrontar aquesta situació.

Aquest descompte se suma a les regulacions tarifàries ja aplicades enguany per la Generalitat en els transports de la seua competència i que han permés aconseguir a les persones usuàries descomptes de fins a un 50%.

La mesura s’aplicarà entre l’1 de setembre de 2022 i el 31 de desembre de 2022 i queden exclosos els bitllets senzills i d’anada i volta. Posteriorment, des de l’1 de gener fins al 31 de gener de 2023 els títols adquirits dins del període bonificat seran susceptibles d’utilització.

La reducció del 30% és conseqüència de l’aprovació del Govern d’Espanya del Reial decret llei 11/2022, de 25 de juny, que estableix un sistema d’ajudes directes, corresponents en 2022, per a proporcionar suport financer a les comunitats autònomes per a aplicar un descompte en el servei de transport públic per carretera de la seua competència.

Títols SUMA i Metrovalencia

La reducció del 30% també s’aplicarà als nous títols de transport SUMA, que integren per primera vegada, en una sola targeta i amb el mateix preu, el transport públic de l’àrea metropolitana de València dels serveis de Metrovalencia, Metrobus, EMT i Renfe-Rodalia.

La posada en marxa de SUMA al gener d’enguany ja ha permés oferir una important rebaixa sobre les tarifes anteriors, entre un 11% i un 55% segons títols, que s’afegirà al descompte temporal del 30% previst per als pròxims tres mesos.

Amb aquesta nova rebaixa els títols SUMA 10 passen de 8 a 5,60 euros per a una zona; de 12 a 8,40 euros en dues zones; i de tres zones es redueix de 20 a 14 euros. SUMA mensual passa a costar 24,5 euros per a una zona i 37,1 per a tres, mentre que el SUMA Mensual Jove d’una zona costarà 20,8 euros i de tres 31,55 euros.

En Metrovalencia la reducció del 30% s’aplicarà en tots els títols TuiN i abonaments temporals.En els títols TuiN s’aplicarà directament el descompte del 30% sobre import carregat i addicional a la resta de reduccions que corresponguen, per a imports abonats a partir dels cinc euros de recàrrega mínima establida.

El descompte addicional s’afegirà a les reduccions existents per a Tuin Jove, Família Acollidora i Família Nombrosa General i Especial.

Els títols mensuals Gent Major i Mobilitat per a tres zones passaran a costar 6,80 euros. En el cas del títol Mobilitat Anual s’ha previst reintegrar els imports corresponents per períodes quinzenals, coincidents amb el període bonificat, tant en targetes adquirides com de targetes en ús.

Zona TAM d’Alacant, TRAM d’Alacant i TRAM de Castelló

En la zona TAM d’Alacant, el bo Móbilis de 10 viatges passarà a costar 6,05 euros; el bo Móbilis Jove de 30 viatges es redueix fins a 14,8 euros; i el bo escolar de 30 viatges 11,55 euros. Els títuls 30 dies es reduïxen a 28 euros i el Ruta 5/30 Jove a 10,5 euros.

Els títols propis del TRAM d’Alacant es redueixen de nou, després de la modificació aplicada al juny d’enguany i que ja va permetre que es reduïra el preu dels viatges fins a un 50%. Amb aquest descompte addicional del 30% els preus seran per al Bo 10 d’una zona 5,6 euros, de dues zones 8,4 euros, i 14 euros de tres zones. El bo 30 d’una zona quedarà en 15,95 euros, 23,9 euros de dues zones i 39,9 euros per a tres zones.

El títol 24 hores s’ha fixat en 5,6 euros i els mensuals Gent Major i Mobilitat passen ficar al llit 6,75 euros. En el cas del títols Mobilitat Anual i Gent Major Anual s’ha previst reintegrar els imports corresponents per períodes quinzenals, coincidents amb el període bonificat, tant en targetes adquirides com de targetes en ús.

En el TRAM de Castelló, el bo de 10 viatges passarà a costar 5,7 euros i el de 30 dies 21 euros.

Notícies relacionades

24 - 05 - 2024

Els usuaris del tramvia de València valoren amb un notable, 8,02 punts sobre 10, el servici que presta este mitjà de transport

La puntuació positiva, sumant “Molt bé”, “Bastant bé” i Bé”, aconseguix el 92% La Línia 10 obté 8,78 punts, les...
26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
28 - 04 - 2024

Metrovalencia va atendre l’any passat més de 128.000 usuaris a través del telèfon gratuït i els intèrfons d’estacions i parades

Els viatgers poden sol·licitar informació i buidar dubtes en el 900 46 10 46 o en els 350 dispositius instal·lats...