Data
10 de February de 2023

La Generalitat incorpora als trens de Metrovalencia un nou disseny més accessible i amb materials que afavoreixen un millor manteniment

  • La imatge afavoreix la senyalització de totes les portes en color roig i una major presència de la identitat corporativa
  • El cost del contracte per al vinilat de 62 metros i 44 tramvies ascendeix a 1,8 milions d’euros, IVA inclòs

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha començat a incorporar als trens que circulen per la xarxa de Metrovalencia un nou disseny més accessible i realitzat sobre làmines de polivinil que faciliten un manteniment més ràpid, econòmic i eficaç.

Aquesta actuació afecta a les 62 unitats de les línies de metro, 42 de quatre cotxes i 20 de cinc cotxes, i se suma a la renovació portada cap en 2022 de les 44 unitats de tramvia que actualment circulen per Metrovalencia i TRAM d’Alacant. El cost de la tematització de tots aquests vehicles ascendeix a 1,8 milions d’euros, IVA inclòs.

El nou disseny en les unitats de metro manté el color blanc però ha incorporat el roig a totes les portes per a afavorir l’accessibilitat a les mateixes i al llarg del tren destaca l’aplicació de les marques de Metrovalencia i la Generalitat Valenciana, ressaltant la imatge corporativa.

A València, l’aplicació del nou material es va completar amb un nou disseny, realitzat per estudiopg, que es va presentar coincidint amb la posada en marxa de la Línia 10 i que destaca per la utilització del color roig corporatiu.

A Alacant, es van instal·lar també les làmines de polivinil però mantenint el tradicional disseny dels tramvies d’Alacant, blanc i taronja amb les seues “A” característiques.

En aquest procés de substitució, que es completarà al llarg d’enguany, es retira la pintura original, deteriorada per desgast propi dels més de 15 anys en circulació d’aquestes unitats, i s’aplica les peces de vinil.

Cal tindre en compte que la neteja en casos de vandalisme es realitza amb productes molt agressius que degraden de manera irreversible el recobriment de pintura, per la qual cosa es requereix protegir exteriorment les unitats per a evitar la seua erosió, contemplant-se l’aplicació de làmines de vinil com la solució més idònia.

D’aquesta manera, s’aconsegueix que el manteniment siga molt més ràpid i econòmic, i per tant eficaç. Després de la instal·lació dels nous vinils, només s’ha de substituir la peça de la zona afectada.

Notícies relacionades

18 - 03 - 2024

Els metros i tramvies de Metrovalencia recorreran en els principals dies de Falles 700.000 km, l’equivalent a 17,3 vegades la volta al món

FGV posa en circulació 2.358 servicis especials i 9.517 ordinaris els dies 15, 16, 17, 18, 19 i matinada del...
01 - 01 - 2024

Metrovalencia àmplia el servici amb motiu del partit de Lliga entre València CF i Vila-real CF

El dispositiu previst incorpora circulacions addicionals després de la finalització de la trobada que comença a les 21.30 hores a...
29 - 12 - 2023

FGV amplia el servici nocturn de Metrovalencia durant Nit de Cap d’Any fins al matí de l’1 de gener

Les circulacions addicionals permeten mantindre el pas de trens i tramvies des de la nit del 31 de desembre fins...