Data
06 de November de 2022

La Generalitat inicia la renovació dels ascensors de l’estació de Benimaclet de Metrovalencia

  • Els treballs arranquen el dilluns 7 de novembre i permetran millorar les seues condicions de funcionament, disponibilitat, capacitat i fiabilitat
  • Les actuacions de millora i renovació inclouen 48 escales mecàniques i 17 ascensors en diferents estacions de la xarxa de metro de València i la seua àrea metropolitana

La Generalitat Valenciana continua amb el seu programa de millora i renovació d’ascensors i escales mecàniques de les estacions de Metrovalencia i dilluns que ve 7 de novembre començaran els treballs de substitució dels tres ascensors de l’estació de Benimaclet.

En el cas d’aquesta actuació, s’han avançat l’inici d’aquests treballs per part de Ferrocarrils de la Generalitat (FGV), davant les contínues avaries que es venien provocant en els últims mesos per les filtracions d’aigua i l’augment del nivell freàtic, originades per les fortes pluges caigudes en la primavera i que afecta els fossats de les escales mecàniques i ascensors.

De manera paral·lela als treballs de renovació d’aquests equips, previstos per a les pròximes setmanes, FGV intervindrà en els fossats de les escales mecàniques i ascensors amb la finalitat de completar el segellament i impermeabilització dels mateixos amb un material compost de resina, de baixa viscositat que segella de manera permanent les possibles fisures i restaura la integritat estructural, per a evitar així noves filtracions d’aigua.

Des d’FGV es demanen disculpes per les molèsties que puguen ocasionar aquests treballs i ofereix com a alternatives més pròximes a les persones de mobilitat reduïda les estacions de Machado i Facultats, així com les Línies 4 i 6 del tramvia a les quals s’accedeix des de la pròpia estació i que són plenament accessibles.

Programa de renovació i manteniment

Aquestes actuacions estan incloses en el contracte de manteniment i conservació d’aquests equips, i tenen com a objectiu incrementar les condicions de mobilitat i accessibilitat dels clients que utilitzen els serveis de Metrovalencia. A més, també s’inclou el canvi dels equips més obsolets per uns altres de major capacitat, fins a 10 persones per ascensor, com és el cas de Benimaclet.

Els nous ascensors s’han dissenyat segons la norma UNE-EN 81-70 sobre accessibilitat en aquesta mena d’equipaments. Per part seua, FGV ha desenvolupat un model propi, consensuat en la Comissió d’Accessibilitat en la qual participa CERMI-CV i altres associacions, i que millora les condicions d’accessibilitat establides per a aquests equips.

Els nous ascensors incorporen portes de cristall transparent; botoneres a altura accessible amb braille i macrocaràcters; bucles inductius en l’intèrfon; dimensions adaptades a la normativa d’accessibilitat actual; i comandaments a distància que permeten sol·licitar a l’ascensor, sense necessitat d’ajuda.

La millora de les condicions d’accessibilitat dels ascensors és un dels objectius principals que ha establit FGV per a millorar el servei que presta i donar resposta a les necessitats d’autonomia de persones amb discapacitats o mobilitat reduïda.

Els treballs de renovació d’ascensors i escales mecàniques van començar a la fi de 2018. Aquests treballs formen part del manteniment de cicle llarg de les escales mecàniques de la xarxa, dirigits a prolongar la vida útil d’aquests equips en perfectes condicions.

Aquestes intervencions de manteniment comporten la substitució de totes les peces sotmeses a desgast i envelliment, amb la finalitat de restablir les seues prestacions originals de fiabilitat i disponibilitat, amb menys cost i molèsties als usuaris. El nombre total d’escales mecàniques en les quals està previst actuar en sis anys és de 48.

Respecte als ascensors més obsolets, el contracte contempla una substitució programada dels equips hidràulics per equips elèctrics com és el cas de Benimaclet, amb reduccions de consum energètic superiors al 50% i d’agents contaminants, així com la millora de les prestacions, no sols en fiabilitat i disponibilitat, sinó en rapidesa, servei i accessibilitat.

El nombre d’ascensors inclosos en aquest programa és de 17 al llarg de la vigència del contracte.

 

Notícies relacionades

21 - 06 - 2024

FGV reunix el Comité de Participació de Clients de Metrovalencia per a analitzar el servici i presentar noves actuacions i iniciatives

El director gerent, Alfonso Novo, ha assistit a la trobada en el qual participen entitats i usuaris habituals En la...
13 - 06 - 2024

El Col·legi Sector Aeri de València tanca el programa de visites educatives a Metrovalencia previstes en este curs escolar

Alumnes i professors han recorregut els tallers i els trens que presten servici en la xarxa de metro Els 25...
24 - 05 - 2024

Els usuaris del tramvia de València valoren amb un notable, 8,02 punts sobre 10, el servici que presta este mitjà de transport

La puntuació positiva, sumant “Molt bé”, “Bastant bé” i Bé”, aconseguix el 92% La Línia 10 obté 8,78 punts, les...