Data
30 de March de 2023

La Generalitat inicia les obres del canó per als vianants que connectarà l’estació de Xàtiva amb la Línia 10 de Metrovalencia

  • La consellera Rebeca Torró ha destacat la “connexió ràpida i fluida” per als usuaris de la nova L10 amb una de les estacions “més cèntriques i transitades de la xarxa, situada al costat de l’estació del Nord, parades d’autobusos i de taxis, afavorint així la intermodalitat”.
  • El pressupost de les obres supera els 16,5 milions d’euros, IVA inclòs, i finalitzaran per a permetre la seua obertura al públic en l’estiu de 2024

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha assistit hui a l’inici de les obres de construcció de la connexió per als vianants subterrània entre les estacions de Xàtiva i Alacant de la Línia 10 (Alacant-Natzaret) de Metrovalencia que realitza la Generalitat a través de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV).

Torró, acompanyada per la secretària autonòmica, María Pérez, i la directora gerent d’FGV, Anaïs Menguzzato, ha explicat que “aquesta actuació compta amb un pressupost de 16.580.630 euros, IVA inclòs, i estarà finalitzada en l’estiu del pròxim any, moment en què el canó s’obrirà al públic per a permetre el trànsit d’usuaris de metro”.
A més, ha celebrat que “aquesta intervenció farà possible una connexió ràpida i fluida de les persones usuàries de les Línies 3, 5 i 9 del metro per a realitzar transbord amb la nova Línia 10 del tramvia”.

Els treballs a realitzar comportaran el tall del trànsit rodat per fases en diversos carrers del centre de la ciutat. D’aquesta manera, en la primera fase, des de hui, dia 30, es requereix interrompre la circulació i l’estacionament al carrer Alacant, en la zona compresa entre el carrer Castelló i el carrer Segorbe, deixant lliure el carril bici.

En una segona fase, des del dia 11 d’abril, s’ampliarà el tall de trànsit del carrer Alacant fins a la Gran Via Germanies i del carril bici complet. Se senyalitzaran els desviaments corresponents previstos per a aquest carril bici.

El pas per als vianants

El pas per als vianants Alacant-Xàtiva tindrà una longitud projectada superior a 250 metres i unirà a través del subsol totes dues estacions des dels vestíbuls, arrancant a cota de vestíbul en el costat Alacant i arribant a uns tres metres per davall del nivell de vestíbul de l’estació de Xàtiva, la qual cosa obliga a disposar un nucli de comunicació vertical compost per una escala fixa i una altra mecànica i un ascensor accessible per a PMR (persones de mobilitat reduïda).

El projecte, finançat per la Unió Europea a través dels fons NextgenerationEU,  inclou el disseny de totes les instal·lacions elèctriques i d’enllumenat; ventilació; protecció contra incendis i comunicacions necessàries per a la posada en servei de la connexió per als vianants, així com equips de transport assistit per als viatgers.

Notícies relacionades

18 - 03 - 2024

Els metros i tramvies de Metrovalencia recorreran en els principals dies de Falles 700.000 km, l’equivalent a 17,3 vegades la volta al món

FGV posa en circulació 2.358 servicis especials i 9.517 ordinaris els dies 15, 16, 17, 18, 19 i matinada del...
01 - 01 - 2024

Metrovalencia àmplia el servici amb motiu del partit de Lliga entre València CF i Vila-real CF

El dispositiu previst incorpora circulacions addicionals després de la finalització de la trobada que comença a les 21.30 hores a...
29 - 12 - 2023

FGV amplia el servici nocturn de Metrovalencia durant Nit de Cap d’Any fins al matí de l’1 de gener

Les circulacions addicionals permeten mantindre el pas de trens i tramvies des de la nit del 31 de desembre fins...