Data
28 de May de 2020

La Generalitat licita les obres de millora accessibilitat i seguretat dels passos entre andanes de La Canyada i Seminari-CEU de Metrovalencia

Les actuacions previstes compten amb un  pressupost inicial de 341.393,24 euros, IVA inclòs

Aquestes intervencions responen a l’estudi de les condicions  dels passos a nivell i els passos entre andanes d’FGV a València
 

La Generalitat ha licitat les obres de millora de les condicions de seguretat i accessibilitat dels passos entre andanes de les estacions de La Canyada i Seminari-CEU de Metrovalencia.

El pressupost de licitació d’aquesta actuació que executa Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ascendeix a 341.393,24 euros, IVA inclòs.
 
Aquestes intervencions estan incloses en l’estudi de les condicions de seguretat i d’accessibilitat dels passos a nivell i els passos entre andanes de la xarxa d’FGV a València, que contemplen com a prioritària la millora de l’accessibilitat i de la seguretat d’aquestes dues estacions. En tots dos casos les corporacions municipals han corroborat aquestes solucions.
 
En matèria d’accessibilitat, en les dues estacions s’ha realitzat un complet estudi de rampes, escales i obstacles, que ha suposat el seu redissenye integral per a facilitar el ple accés a totes dues andanes i des de tots dos extrems. FGV ha previst nous tancaments, rebaixat de voreres, execució de rampes, eliminació i/o ampliació de part d’escales fins a les noves rasants.
 
Amb les obres previstes es milloren les condicions de seguretat, en incorporar senyalització acústica i lluminosa, així com el condicionament de les zones de guiat de vianants, burladors, rampes, tancaments i escales.
 
En el pas entre andanes de La Canyada, emplaçat en el costat València de l’estació, s’han previst obres  d`accessibilitat, de les quals destaquen tant l’elevació de l’antic pas a l’encreuament entre andanes, millorant així la plataforma existent entre les dues rampes i donant-li les dimensions exigides en la normativa vigent, com els tancaments necessaris per a impedir l’accés a les vies.
 
En el pas entre andanes de Seminari-CEU, i per a la supressió del costat Bétera, s’executaran actuacions similars a les de l’estació de La Canyada. La més rellevant és la de l’enrasat continu de la vorera del costat del centre educatiu, elevant la ja existent.
 
Els treballs previstos també comprenen l’equipament i modificacions a realitzar tant en les Instal•lacions de Seguretat Ferroviària de totes dues estacions, com en els sistemes de protecció de tren afectats pels nous passos a nivell per als vianants.
 

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...