Data
30 de December de 2019

La Generalitat mantindrà en 2020 el preu dels títols de transport de Metrovalencia

La mesura té com a objectiu impulsar i promocionar l’ús del transport públic

Al llarg de l’any que ve s’incorporaran millores i avantatges que afecten les normes tarifàries de la xarxa de metro i tramvia de València   

La Generalitat mantindrà en 2020 els preus dels títols de transport públic de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, així com dels denominats títols integrats.

Esta decisió presa per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat té com a objectiu potenciar l’ús d’estos mitjans de transport públic i afavorir una política de mobilitat a l’abast de tots els ciutadans. 
 
D’esta manera es congelen les tarifes dels títols de transport prestats per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a València i Alacant. Les actuals tarifes van ser actualitzades per mitjà de l’Orde 3/2018, de 14 de març, de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, entrant en vigor el dia 1 d’abril de 2018.  
 
Esta modificació ha sigut l’única variació aprovada en els últims anys i es va realitzar amb l’objectiu afavorir la migració dels usuaris cap a la targeta TuiN (targeta portamonedes única i intel·ligent) que manté, des d’esta última modificació, un preu per davall del bonometro de 10 viatges.
 
Amb este mateix objectiu, des d’abril de 2018 es comercialitza la nova Targeta Jove que permet que els jóvens, fins a 30 anys, disfruten d’un 15% de descompte sobre la targeta portamonedes TuiN a València i al Bono 10 a Alacant 
 
Este títol es va sumar als avantatges que s’ofereixen en Metrovalencia i TRAM d’Alacant  per a menors de 10 anys, famílies nombroses, monoparentals i educadores, majors de 65 anys o persones de mobilitat reduïda. 
 
Actualització de les normes tarifàries de València 
 
Amb l’objectiu de millorar les condicions d’ús de la xarxa de Metrovalencia, des de FGV s’ha  traslladat a l’Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV) incorporar al llarg de 2020 noves mesures per a afavorir l’ús de la xarxa de metro i tramvia.
 
L’actualització de les normes tarifàries de Metrovalencia afectarà diferents  títols propis. Amb l’objectiu d’afavorir l’ús del bitllet senzill, s’ha proposat eliminar l’obligació de validar-ho durant un determinat termini de temps, posterior a la compra, la qual cosa impedeix que puga caducar sense haver sigut utilitzat. Actualment, són d’ús immediat (dos hores de validesa des del moment de la compra).
 
També s’ha presentat la proposta d’aplicar en qualsevol títol la reducció per família monoparental (20% les de caràcter general o 50% les de caràcter especial), que actualment només s’aplica en el títol TuiN. 
 
Per als usuaris de la tarjeta TuiN personalitzada s’ha acordat l’obtenció de gratuïtat per a viatjar per tota la xarxa, a partir del tercer nivell de consum, (es reduïx el límit de 72,80 euros a 63,00 euros, aproximadament un 13,50% menys). 
 
Esta modificació suposa que les persones que es desplacen per tres o més zones, que són les que suporten majors preus del servei, entre les que es troben les que treballen en Aeroport de Manises (única parada situada en zona D per a usuaris d’este títol), obtindran gratuïtat per a viatjar a eixa destinació, a partir d’un menor nivell de consum mensual. 
 

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...