Data
15 de November de 2022

La Generalitat oferirà de manera gratuïta el servei de Metrovalencia als corredors de la Marató València Trinidad Alfonso

Gaudeix de l'Esport Metrovalencia
  • Ximo Puig ha destacat que l’esdeveniment esportiu genera prop de 23 milions d’euros a la Comunitat Valenciana i mostra el seu suport perquè es convertisca en “una de les maratons més importants del món”
  • Es tracta de la primera vegada que es posa en marxa aquesta iniciativa a través de la qual les persones participants rebran quatre viatges per a circular per València i la seua àrea metropolitana

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Generalitat oferirà per primera vegada de manera gratuïta el servei de Metrovalencia a les 30.000 persones participants en la Marató València Trinidad Alfonso, que se celebra el diumenge 4 de desembre.

Així ho ha avançat després de mantindre una trobada amb la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró; el president de la Societat Esportiva Correcaminos, Francisco Borao, i el gerent l’entitat, Juan Botella.

El president ha destacat que la marató és un esdeveniment “extraordinari” que genera un important retorn econòmic a la Comunitat Valenciana, xifrat en prop de 23 milions d’euros segons els últims estudis disponibles.

Per això, ha assegurat que la Generalitat vol contribuir al fet que aquest esdeveniment esportiu, al qual s’ha referit com la “gran marató d’Espanya”, es convertisca en “una de les maratons més importants del món i oferisca la major qualitat per a totes les persones participants”.

Per part seua, el president de la Societat Esportiva Correcaminos, entitat organitzadora de l’esdeveniment, ha agraït al president la iniciativa de la Generalitat de posar a la disposició dels participants el transport gratuït, i ha destacat que la nova Línia 10 de Metrovalencia “facilitarà a les i els corredors l’arribada al punt d’eixida, que és el moment clau de la prova”.

Així mateix, ha valorat que l’acord aconseguit posa a València i a la Marató València Trinidad Alfonso “a l’altura de les grans maratons i les grans ciutats del món”.

Enguany se celebra la 42a edició de l’esdeveniment i totes les persones participants rebran, al costat de la motxilla del corredor, quatre viatges de la zona ABC per a circular per València i la seua àrea metropolitana, inclosos els viatges a l’aeroport, a més d’un pla i una funda amb una il·lustració de temàtica esportiva.

Servei especial de Metrovalencia 

El diumenge 4 de desembre, dia de la carrera, Metrovalencia iniciarà el servei abans de l’habitual, partir de les 6.30 hores, amb la finalitat que els i les participants puguen desplaçar-se al punt més pròxim a l’eixida, la parada d’Amado Granell-Montolivet.

A partir de les 9.30 hores estarà operatiu tot el recorregut de la Línia 10, per la qual cosa, quan concloga la marató, els i les esportistes i la ciutadania que es desplace fins a la zona podran utilitzar l’estació de Metrovalencia més pròxima a l’arribada, la de Ciutat Arts i Ciències- Justícia.

Quant a la freqüència de pas, està prevista que hi haja servei cada deu minuts des de les 6.30 hores del matí en la Línia 10, que connecta el centre de València amb l’entorn de la Ciutat dels Arts i les Ciències. A més, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) reforçarà el personal en l’estació d’Amado Granell-Montolivet i de Ciutat Arts i Ciències-Justícia.

Notícies relacionades

21 - 02 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al col·legi José Senent de Massarrojos

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Una...
17 - 02 - 2024

El 72,1% dels usuaris de Metrovalencia realitza els seus desplaçaments per motius de treball o estudis

Els moviments per raons laborals aglutinen el 41% i els acadèmics el 31,1% El 47,3% de passatgers i passatgeres residix...
14 - 02 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al col·legi IALE International School de L’Eliana

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Cinquanta...