Data
09 de March de 2022

La Generalitat oferirà del 15 al 20 de març en Metrovalencia servei 24 hores de metro i tramvia amb motiu de les Falles

Servicio 24 horas en fallas
  • El conseller Arcadi España ha anunciat que es recupera el dispositiu especial previ a la pandèmia mantenint els protocols i recomanacions sociosanitàries actuals
  • Del 10 al 20 de març s’incorporen 48 agents d’estació per a facilitar l’atenció a les persones usuàries
  • Enguany per primera vegada es poden utilitzar els nous títols de transport SUMA, que integren els serveis de Metrovalencia, MetroBus, EMT i Renfe-Rodalia i tenen un transbord gratuït

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat que Metrovalencia oferirà servei ininterromput de metro i tramvia del 15 de març a la matinada del dia 20, una vegada finalitzada la tradicional Cremà, amb motiu de la celebració de les Falles.

El conseller ha realitzat aquest anunci després de mantindre una reunió amb la secretària autonòmica d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, María Pérez, la directora gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Anaïs Menguzzato, i el director gerent de l’Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV). En aquesta reunió ha desatacado el “important esforç que suposa oferir aquest dispositiu humà i tècnic per a fer front a les necessitats de les persones usuàries durant les Falles 2022”.

“La Generalitat reforçarà el transport públic els dies grans de Falles oferint 120 hores de servei continuat i ajustat a la programació de les festes en els principals destins de la xarxa, recuperant el servei habitual de les Falles anteriors al COVID-19 i, al seu torn, mantenint els protocols i recomanacions sociosanitàries actuals”, ha explicat Arcadi España.

“Estem donant resposta a l’increment de mobilitat que ja s’ha començat a registrar en Metrovalencia en els últims dies i que esperem que continue en augment en els pròxims dies. Durant el mes de març, s’ha incrementat de manera significativa el nombre de viatgers i viatgeres i comença a notar-se la recuperació després de la pandèmia”, ha assenyalat el conseller. Al seu torn, ha indicat que “en els primers dies del mes, el metro i el tramvia han transportat entorn de 200.000 viatgers i viatgeres diaris i ahir, coincidint amb la manifestació del 8 de Març, el nombre de desplaçaments va arribar als 226.000”.

A més, els dos caps de setmana de març previs als dies principals de Falles s’han previst reforços al migdia per les mascletaes, que també s’oferiran durant els dies principals de les festes, a més de la prolongació a les nits, prenent com a referència el servei nocturn previ a la pandèmia.

Atenció i seguretat

El conseller ha destacat que “FGV també reforça l’atenció als viatgers i viatgeres per a generar tranquil·litat, confiança i garantir que es complisquen totes les mesures i recomanacions sanitàries a l’hora d’utilitzar el transport públic”.

L’ús de la màscara és obligatori a l’interior i exterior de les instal·lacions, així com en trens i tramvies; es mantenen els dispensadors de gel hidroalcohòlic; i es recorda que està prohibit accedir amb globus, material pirotècnic i en determinats moments i trams de la xarxa subterranis amb bicicletes.

La gran quantitat de desplaçaments d’usuaris i usuàries habituals i turistes que es produeixen durant les Falles fa necessari un increment del personal que atén a aquests. En aquest sentit, FGV incorporarà del 10 al 20 de març a 48 agents d’estacions de les seues Borses de Treball per a ajudar a l’habitual plantilla de treballadors de l’empresa pública.

Aquests treballadors i treballadores se sumen als 32 incorporats al gener amb motiu de la pandèmia i per a informar sobre la integració tarifària. A més, també es reforçarà el nombre de vigilants de seguretat i s’ha programat un ampli pla per a fer front a les necessitats de neteja i manteniment dels dies festius.

Desplaçaments més econòmics

Com a novetat enguany el conseller ha explicat que “la Generalitat afig als serveis especials, per primera vegada, els nous títols de transport SUMA, amb els quals pots viatjar en Metrovalencia,MetroBus, EMT i Renfe-Rodalia amb el mateix preu i una sola targeta”.

El conseller Arcadi España ha assenyalat que “l’ús dels títols SUMA ha anat creixent en els últims mesos, senyal que els usuaris i usuàries estan descobrint els avantatges de les noves zones i tarifes que ha posat en marxa la Generalitat”. En concret, el percentatge d’utilització va variar des del 16% del dilluns 31 de gener, quan els títols es van posar en marxa, al 34% del dilluns d’aquesta setmana, 7 de març, respecte d’un total de 524.000 desplaçaments mitjans diaris. És a dir, 1 de cada 3 viatgers en transport públic ja viatgen amb títols SUMA.

Les noves tarifes són SUMA 10, de 8 euros per a una zona, enfront dels 9 euros anteriors i 15,50 euros; 12 euros per a dues zones que ha substituït als de 20,90 euros i 26,90 euros, i 20 euros per al Aeroport enfront dels 26,90 d’abans.

A més del consegüent benefici econòmic, amb aquests nous títols es fomenta la intermodalitat amb transbord gratuït durant 90 minuts en una zona i 110 en dues.

Detalls del servei

En Falles cal tindre en compte que, per motius de seguretat, les estacions de Xàtiva i Colón romandran tancades de 12.30 a 14.30 hores el 16, 17, 18 i 19 de març. Es recomana aqueixos dies i a aqueixes hores que s’utilitzen les instal·lacions d’Àngel Guimerà, Plaça Espanya, Alameda i Bailèn, segons els orígens dels viatges.

Al seu torn durant les nits, l’estació d’Alameda es tancarà al públic dues hores abans de l’inici dels castells de focs artificials els dies 16, 17 i 18 de març i es mantindrà sense servei fins a un temps després de la conclusió d’aquests. Els viatgers que desitgen desplaçar-se fins a l’Alameda en aqueixa franja horària, podran baixar-se en les estacions immediates de Facultats o Colón.

Notícies relacionades

18 - 03 - 2024

Els metros i tramvies de Metrovalencia recorreran en els principals dies de Falles 700.000 km, l’equivalent a 17,3 vegades la volta al món

FGV posa en circulació 2.358 servicis especials i 9.517 ordinaris els dies 15, 16, 17, 18, 19 i matinada del...
01 - 01 - 2024

Metrovalencia àmplia el servici amb motiu del partit de Lliga entre València CF i Vila-real CF

El dispositiu previst incorpora circulacions addicionals després de la finalització de la trobada que comença a les 21.30 hores a...
29 - 12 - 2023

FGV amplia el servici nocturn de Metrovalencia durant Nit de Cap d’Any fins al matí de l’1 de gener

Les circulacions addicionals permeten mantindre el pas de trens i tramvies des de la nit del 31 de desembre fins...