Data
26 de December de 2022

La Generalitat posa en servei els nous ascensors de l’estació de Benimaclet de Metrovalencia

  • Els elevadors han millorat la seua disponibilitat, capacitat, fiabilitat, rapidesa i accessibilitat
  • Les actuacions de millora i renovació en diferents estacions inclouen 48 escales mecàniques i 17 ascensors

La Generalitat, a través de Ferrocarrils de la Generalitat (FGV), ha posat en servei els tres ascensors de l’estació de Benimaclet de Metrovalencia, després de concloure els treballs de millora i renovació d’aquests elevadors.

A més, l’empresa pública ha intervingut també en els fossats dels elevadors amb la finalitat de completar el seu segellament i impermeabilització amb un material compost de resina de baixa viscositat, que segella de manera permanent les possibles clivelles i restaura la integritat estructural, per a evitar així noves filtracions d’aigua.

Els nous ascensors s’han dissenyat segons la norma UNE-EN 81-70 sobre accessibilitat en aquesta mena d’equipaments. Per part seua, FGV ha desenvolupat un model propi, consensuat en la Comissió d’Accessibilitat en la qual participa CERMI-CV i altres associacions, que millora les condicions d’accessibilitat establides per a aquests equips.

Aquests equipaments incorporen portes de cristall transparent, botoneres a altura accessible amb braille i macrocaràcters, bucles inductius en l’intèrfon, dimensions adaptades a la normativa d’accessibilitat actual, i comandaments a distància que permeten sol·licitar a l’ascensor, sense necessitat d’ajuda.

Programa de renovació i manteniment

Aquestes actuacions estan incloses en el contracte de manteniment i conservació d’aquests equips, que tenen com a objectiu incrementar les condicions de mobilitat i accessibilitat dels clients que utilitzen els serveis de Metrovalencia. A més, també s’inclou el canvi dels equips més obsolets per uns altres de major capacitat, fins a 10 persones per ascensor, com és el cas de Benimaclet.

La millora de les condicions d’accessibilitat dels ascensors és un dels objectius principals que ha establit FGV per a millorar el servei que presta i donar resposta a les necessitats d’autonomia de persones amb discapacitat o mobilitat reduïda.

Els treballs de renovació d’ascensors i escales mecàniques van començar a la fi de 2018. Aquests treballs formen part del manteniment de cicle llarg de les escales mecàniques de la xarxa, dirigits a prolongar la vida útil d’aquests equips en perfectes condicions. Aquestes intervencions de manteniment comporten la substitució de totes les peces sotmeses a desgast i envelliment, amb la finalitat de restablir les seues prestacions originals de fiabilitat i disponibilitat, amb menys cost i molèsties als usuaris. El nombre total d’escales mecàniques en les quals està previst actuar en sis anys és de 48.

Respecte als ascensors més obsolets, el contracte contempla una substitució programada dels equips hidràulics per equips elèctrics, com és el cas de Benimaclet, amb reduccions de consum energètic superiors al 50% i d’agents contaminants, així com la millora de les prestacions, no sols en fiabilitat i disponibilitat, sinó en rapidesa, servei i accessibilitat.

El nombre d’ascensors inclosos en aquest programa és de 17 al llarg de la vigència del contracte.

Notícies relacionades

18 - 03 - 2024

Els metros i tramvies de Metrovalencia recorreran en els principals dies de Falles 700.000 km, l’equivalent a 17,3 vegades la volta al món

FGV posa en circulació 2.358 servicis especials i 9.517 ordinaris els dies 15, 16, 17, 18, 19 i matinada del...
01 - 01 - 2024

Metrovalencia àmplia el servici amb motiu del partit de Lliga entre València CF i Vila-real CF

El dispositiu previst incorpora circulacions addicionals després de la finalització de la trobada que comença a les 21.30 hores a...
29 - 12 - 2023

FGV amplia el servici nocturn de Metrovalencia durant Nit de Cap d’Any fins al matí de l’1 de gener

Les circulacions addicionals permeten mantindre el pas de trens i tramvies des de la nit del 31 de desembre fins...