Data
31 de July de 2020

La Generalitat posa en servei els nous trens duals incorporats al TRAM d’Alacant

Les noves unitats que combinen el funcionament elèctric i dièsel circulen inicialment entre Luceros i El Campello 

Les sis unitats duals han sigut fabricades per Stadler Rail València en les seues instal·lacions d’Albuixech 
 

La Generalitat ha posat hui en circulació els nous trens duals incorporats a la xarxa del TRAM d’Alacant, després de finalitzar amb èxit el període de proves previ. Aquestes unitats han començat a prestar servei en la Línia 3 (Luceros-El Campello).

Els nous trens duals, que combinen la propulsió elèctrica i dièsel, han sigut fabricats per Stadler Rail València, en la seua planta d’Albuixech,. Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va adjudicar a aquesta empresa la fabricació de sis unitats per import de 43.3 milions d’euros.
 
Després de la seua posada en servei entre Luceros i El Campello, està previst que els nous trens de la sèrie 5000 d’FGV s’incorporen progressivament a la Línia 1 (Luceros- Benidorm) i posteriorment a la Línia 9 (Benidorm-Dénia). 
 
Els trens duals circularan entre Benidorm i Dénia, una vegada s’hagen completat les obres de modernització que executa la Generalitat i  homologaran aquesta línia amb la resta de l’explotació del TRAM d’ Alacant quant a seguretat, fiabilitat, sostenibilitat, confort i accessibilitat. 

Característiques de les noves unitats
 
Les noves unitats compten amb un disseny i unes característiques tècniques actualitzades d’acord amb la normativa vigent i compatibles amb la utilització de sistemes de seguretat, control i comunicacions d’última tecnologia. 
 
Les noves unitats duals compten amb diverses mesures d’accessibilitat que milloraran de manera significativa les hui exigides per la normativa vigent, marcades pel Reial decret 1544/2007, la Llei de la Comunitat Valenciana de 2009 sobre la matèria i la norma per a les portes EN 14752. Aquestes mesures es concreten tant en l’accés als vehicles, com a les portes accessibles, espais reservats, i en els sistemes d’informació al viatger.
 
A més, els motors dièsel dels nous trens duals compleixen amb l’estricta normativa Europea EN 2004/26/CE III B d’homologació de motors i emissions a l’atmosfera. 
 
També, FGV ha incorporat màquines de venda i validació en els nous trens, amb equips que permeten la compra de títols de transport i la seua corresponent validació, igual que la resta d’unitats en servei en el TRAM d’Alacant.

Notícies relacionades

17 - 02 - 2024

El 72,1% dels usuaris de Metrovalencia realitza els seus desplaçaments per motius de treball o estudis

Els moviments per raons laborals aglutinen el 41% i els acadèmics el 31,1% El 47,3% de passatgers i passatgeres residix...
12 - 02 - 2024

El pla d’expansió de la xarxa de Metrovalencia preveu prolongar la Línia 10, desenvolupar les futures Línies 11 i 12 i construir tres grans intercanviadors

La consellera Pradas, acompanyada per l'alcaldessa Catalá, ha presentat el projecte d'ampliació nord-sud el primer pas del qual són les...
03 - 02 - 2024

Els usuaris de Metrovalencia valoren amb un notable, 8,16 punts sobre 10, els servicis que presta FGV a la província

La valoració positiva és del 92,2%, en sumar el 23,4% que ho qualifiquen com a “Bé”, el 49,3% com “Bastant...