Data
05 de March de 2020

La Generalitat reforçarà el servici diürn de Metrovalencia amb motiu de la manifestació del 8 de març

Els trens addicionals circularan entre les 10.30 i les 21 hores per a cobrir també la mascletà del migdia

FGV inicia una campanya informativa en estacions i xarxes socials que visibiliza l’aportació de les dones a la societat

La Generalitat ha decidit reforçar el servici diürn que prestarà Metrovalencia diumenge que ve dia 8 amb motiu de la celebració de la manifestació del Dia de la Dona, a fi de cobrir les necessitats de mobilitat que es preveuen en el dit esdeveniment.

La franja horària d’estos reforços serà de 10.30 a 21 hores per a poder atendre també la demanda de desplaçaments que es produirà amb la mascletà del diumenge. En total, seran 80 metros els que circularan de manera extraordinària el dia 8. Per la seua banda, el tramvia viatjarà en dobles composicions per a incrementar la seua capacitat.

Com els reforços dependran de l’horari i dels distints destins, es recomana als usuaris que s’informen en el telèfon gratuït 900 461 046, consulten la pàgina web de Metrovalencia (www.metrovalencia.es) o establisquen comunicació a través de les xarxes socials de facebook (facebook.com/metrovalencia.fgv) i twitter (@metrovalencia).

FGV en el Dia de la Dona

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat una campanya informativa en estacions i xarxes socials de Metrovalencia i TRAM d’Alacant que pretén donar visibilitat a dones els èxits i descobriments de la qual van fer grans contribucions al coneixement de la humanitat o als drets de la dona, però que no són conegudes com altres científics masculins.

Amb motiu de la celebració del Dia de la Dona el 8 de març, es vol despertar la curiositat de les persones que viatgen amb metro o tramvia, que estan esperant en l’andana o adquiriran el seu títol de transport, de manera que al llegir algun dels missatges pense per un moment “la conec?” i això li faça interioritzar que, per exemple, moltes persones coneixen les aportacions d’Einstein, però a poques els sonarà Mileva Maric o no coneixeran que una dona, Hedy Lamarr, va ser la precursora de l’actual wifi.

Els missatges estan en Twitter i Facebook en Metrovalencia i Twitter en TRAM d’Alacant, en els teleindicadores de les estacions i en les màquines expenedores automàtiques de títols de transports. A més, s’han instal·lat cartells commemoratius, realitzats per l’Institut dels Dons, en les estacions de Xátiva, Colón, Benimaclet, Aeroport, Àngel Guimerà, Empalme i Mislata en València, i en Luceros, Mercat i Benidorm a Alacant.

Els missatges citen Cecilia Payne-Gaposchkin, astrònoma que va descobrir la composició de les estreles, d’hidrogen i heli; Marie Curie, qui descubrió dos nous elements químics de la taula periòdica: el Poloni i el Ràdio; i Joan Feynman conocida pel desenrotllament i comprensió de l’origen de les aurores.

També s’al·ludix a Maruja Mallo, membre de la generació del 27, la més avantguardista de les artistes espanyoles del segle XX; Rosalind Franklin, qui hizo un important troballa sobre l’estructura molecular del ADN que va donar lloc a la hipòtesi de la “doble hèlice” de la dita estructura; Hedy Lamarr, qui diseñó i va patentar junto a George Antheil un sistema de comunicacions sense fil que permetria l’actual wifi; i Mary Anning, els descobriments de la qual sobre dinosaures van ser determinants para demostrar el fenomen de l’extinció.

Així mateix, es recorda a Clara Campoamor, principal responsable de l’èxit del dret al vot de la dona; Mileva Maric, qui investigó, entre altres qüestions, sobre teoria de números, càlcul diferencial i integral i teoria de la calor, a més de publicar treballs junt amb el seu marit, Albert Einstein; Valentina Tereshkova, primera dona a viatjar a l’espai en 1963; Emmy Noether, dona el teorema del qual explica la connexió fonamental entre la simetria en física i les lleis de conservació; i Ada Lovelace, els treballs matemàtics de les quals la van convertir en la primera persona a descriure un llenguatge de programació.

Notícies relacionades

03 - 07 - 2024

Metrovalencia oferix servicis especials de tramvia a Fira València per a acudir a OWN València i Airsoft Encounter

Del 4 al 7 se celebra el major festival d'entreteniment digital d'Espanya i del 5 al 7 el Saló Internacional...
27 - 06 - 2024

Metrovalencia oferix servicis especials de tramvia a Fira València per a acudir a FIMI

El 27 i 28 de juny se celebra el certamen de Moda Infantil La freqüència de pas serà de 30...
25 - 06 - 2024

Metrovalencia va afavorir la mobilitat de més de 150.000 usuaris en la nit de Sant Joan

El tramvia va mobilitzar a 52.493 viatgers en les seues quatre línies i el metro a 101.492 en les seues...