Data
04 de April de 2020

La Generalitat reorganitza de nou el servei de TRAM d’Alacant a partir del dilluns 6 d’abril davant l’emergència sanitària

La nova reestructuració de serveis es suma a la que es venia aplicant des del passat 18 de març
A Alacant les Línia 3 i 5 paren temporalment i la Línia 2 redueix les seues circulacions a la meitat a partir de les 15 hores i també els diumenges i festius 10 i 13 d’abril

La Generalitat aplicarà a partir del dilluns 6 d’abril un nou calendari de servei en les explotacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, amb la finalitat d’adaptar les circulacions a la demanda sobre aquests mitjans de transport i a la situació que provoca l’aplicació de l’estat d’alarma, decretat amb motiu de la crisi sanitària del coronavirus.  

La nova reestructuració de serveis es suma a la que es venia aplicant des del passat 18 de març i s’ha realitzat amb la finalitat de continuar garantint que els usuaris puguen realitzar els seus trajectes en hores punta sense aglomeracions, respectant sempre les instruccions que deriven de l’aplicació de l’estat d’alarma. 
 
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) aplica aquesta modificació d’acord amb l’Ordre TMA/273/2020, de 23 de març, per la qual es dicten instruccions sobre reducció dels serveis de transport de viatgers, i en compliment de la Resolució de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat del 3 d’abril de 2020.
 
En la xarxa del TRAM d’Alacant, segueix temporalment paralitzada la Línia 5 (Porta de la Mar-Plaça La Corunya) i es suma a aquesta situació la Línia 3 (Luceros-El Campello), de manera que la Línia 1 (Luceros-Benidorm) realitzarà parada en totes les estacions i baixadors del seu recorregut, amb una freqüència de pas de 30 minuts.
 
La Línia 4 (Luceros-Plaça de la Corunya) manté la seua freqüència de pas d’un tramvia cada 30 minuts. En la Línia 2 (Luceros-Sant Vicent del Raspeig) els tramvies circularan cada 15 minuts des de l’inici del servei fins a les 15 hores, i després cada 30 minuts, de dilluns a dissabte, mentre que els diumenges i festius, 10 i 13 d’abril, la freqüència de pas serà durant tot el dia de 30 minuts.  La Línia 9 (Benidorm-Dénia) manté el servei habitual tant en trens com en el servei alternatiu d’autobús.
 
Atenció al Client
 
Des d’FGV s’informa també que la compra de títols de transport en les estacions es realitza exclusivament amb pagament per targeta de crèdit o en les màquines de venda automàtica. Temporalment, no es realitzen gestions d’objectes perduts ni de reclamacions ni suggeriments en paper. Tots aquests tràmits, es poden realitzar a través de la pàgina web o l’App (en Google Play o en Apple Store).
 
A Alacant l’Espai al Client de Luceros ha traslladat la seua activitat a la taquilla principal de la mateixa estació.
 
Per a qualsevol consulta els clients del TRAM d’Alacant disposen dels canals d’atenció telefònica 900 72 04 72  i en twitter @tramdealicante  amb horari d’atenció de 6 a 24 hores de dilluns a dissabtes i de 7 a 24 hores diumenges i festius.  
 
En les estacions, els usuaris poden contactar amb el personal d’Atenció al Client d’FGV a través dels intèrfons situats en vestíbuls i andanes.
 
Recomanacions als usuaris
 
Amb motiu de l’estat d’alarma FGV recomana als seus usuaris evitar l’ús del transport públic, fent-lo únicament si és estrictament necessari. Per això, se suggereix que, davant qualsevol dubte, es consulte les indicacions realitzades per la Conselleria de Sanitat.
 
Així mateix, es recomana no utilitzar el transport públic si es pertany a un grup de risc, com a persones majors, malalts crònics, etcètera i no viatjar si s’ha sigut diagnosticat de coronavirus o es presenta símptomes compatibles amb la malaltia.
 
Una altra de les recomanacions assenyala que quan s’està situat en l’andana, a l’espere de l’arribada del tren o tramvia, cal ocupar els espais buits en tota la seua longitud per a mantindre la màxima separació amb altres persones.
 
A l’interior de trens i tramvies, els viatgers han de distribuir-se pels espais buits en tota la longitud de la unitat, mantenint la distància de seguretat amb altres usuaris i deixar lliure l’accés de maquinistes a les cabines.
 
També es recomana evitar en la mesura del possible asseure’s enfront d’un altre viatger, no ocupar el corredor central per a permetre el lliure desplaçament interior per a pujar o baixar del tren o tramvia i llavar-se les mans i les zones exposades després d’utilitzar el servei de transport, encara que els vehicles i instal•lacions d’FGV es desinfecten regularment.
 

Notícies relacionades

21 - 06 - 2024

FGV reunix el Comité de Participació de Clients de Metrovalencia per a analitzar el servici i presentar noves actuacions i iniciatives

El director gerent, Alfonso Novo, ha assistit a la trobada en el qual participen entitats i usuaris habituals En la...
24 - 05 - 2024

Els usuaris del tramvia de València valoren amb un notable, 8,02 punts sobre 10, el servici que presta este mitjà de transport

La puntuació positiva, sumant “Molt bé”, “Bastant bé” i Bé”, aconseguix el 92% La Línia 10 obté 8,78 punts, les...
28 - 04 - 2024

Metrovalencia va atendre l’any passat més de 128.000 usuaris a través del telèfon gratuït i els intèrfons d’estacions i parades

Els viatgers poden sol·licitar informació i buidar dubtes en el 900 46 10 46 o en els 350 dispositius instal·lats...