Data
04 de January de 2020

La Generalitat va programar 6.867 servicis especials en 230 dies de 2019 en Metrovalencia per a facilitar la mobilitat diürna i nocturna

En dos de cada tres jornades va haver-hi circulacions extraordinàries per a desplaçar-se a fires, futbol, Falles, Sant Joan, Rafelbunyol o Nit de cap d’any
 
“A la Lluna de Metrovalencia” va funcionar 111 nits del passat any i va millorar els seus horaris i destins

La Generalitat va oferir servicis especials de Metrovalencia en 230 dies del passat any, quasi dos de cada tres de mitja, per a facilitar el desplaçament dels usuaris a distints esdeveniments, com a certàmens de Fira València, Falles, partits de futbol o desplaçaments nocturns de cap de setmana en la capital i la seua àrea metropolitana.

Per a això, es van organitzar 6.867 circulacions extraordinàries que van completar les programades de forma habitual que cobrixen les necessitats de mobilitat del dia a dia.

El nombre més gran de jornades amb servicis especials, 111, es van produir amb els servicis nocturns “A la Lluna de Metrovalencia” que es presten els divendres, dissabtes i vespres de festius en el metro i tramvia.

Durant el passat any es van produir notables millores en el servici, atés que, a partir del 22 febrer, les línies de metro van passar de 40 a 63 circulacions i les de tramvia de 25 a 35. En conjunt, es va passar de 65 unitats a 98, la qual cosa equival a un percentatge de millora del 50,7%.

Fira València

Després se situen els 95 dies de desplaçaments fins Fira València per a algun dels 45 certàmens, congressos i fins una prova d’Operació Triomf que esta institució va acollir durant el passat any. Van ser 29 trajectes específics que van tindre el seu punt àlgid amb la celebració d’Expojove, que significa deu jornades de servicis especials, dividits en els quatre de gener de la XXXIX edició de la Fira de la Joventut i els sis de desembre de la XL edició, corresponents al Nadal de 2018-2019 i 2019-2020, respectivament.

Futbol

Les trobades de distintes competicions del València i Llevant a hores nocturnes van ser coberts amb 15 dies de servicis especials i reforços per a acostar als aficionats d’ambdós equips de la capital del Túria fins als seus respectius estadis i programar una eixida ordenada dels mateixos.

Falles

Però el major esforç en servicis especials, com tots els anys, es va produir amb la celebració de les Falles, quan es van combinar en deu dies els trajectes específics per a desplaçar-se fins a les mascletades, els castells de focs artificials i la tradicional Ofrena de Flores, amb el condicionant que, des de la nit del 15 de març fins a la matinada del 20, els servicis de metro i tramvia van funcionar de manera ininterrompuda, 24 hores al dia.

Sant Joan, Rafelbunyol i Nit de cap d’any

Altres servicis especials que es van prestar durant el passat any van ser els programats per a la nit de Sant Joan, del 23 al 24 de juny, el ball de disfresses de Rafelbunyol o Nit de cap d’any, a banda de reforçar els servicis nocturns de cap de setmana en la Gran Fira de València.

Quant als servicis especials que van ser de 24 hores, cinc dies ho van ser en Falles i un en la nit de Sant Joan, Rafelbunyol i Nit de cap d’any.
 

Notícies relacionades

01 - 03 - 2024

Metrovalencia oferix servicis especials per les mascletaes del cap de setmana i la Cavalcada del Ninot

El reforç en les línies de metro els dies 2 i 3 per a l'espectacle pirotècnic en la plaça de...
29 - 02 - 2024

Metrovalencia facilita la mobilitat este cap de setmana per a acudir amb tramvia al Saló del Còmic

De l'1 al 3 de març se celebra el certamen en Fira València Les freqüències de pas seran de 20...
26 - 02 - 2024

Metrovalencia oferix servicis addicionals en la Línia 4 del tramvia amb motiu de la celebració de Cevisama en Fira València

Del 26 de febrer a l'1 de març s'ha previst circulació en esta línia cada 20 minuts entre les 6...