Data
17 de January de 2023

La rebaixa del 50% en els preus del transport públic de la Generalitat començarà a aplicar-se l’1 de febrer

  • La rebaixa estarà vigent fins al 31 de juliol de 2023 en tota la xarxa de Metrovalencia, TRAM d’Alacant, Tram de Castelló, MetroBus i diferents concessions
  • La nova mesura conviurà amb la gratuïtat del transport públic per als menors de 30 anys i té com a objectiu ajudar la ciutadania a fer front a l’efecte de la inflació

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la rebaixa del 50% en els preus del transport públic de la Generalitat s’aplicarà a partir de l’1 de febrer, i estarà vigent durant el primer semestre de 2023.

La mesura conviurà amb la gratuïtat del transport públic per als menors de 30 anys i s’aplicarà en tota la xarxa de Metrovalencia, TRAM d’Alacant, TRAM de Castelló, MetroBus i diferents concessions. El cost total de la iniciativa serà cofinançat pel Govern central, que assumirà el 30%, i la Generalitat es farà càrrec del 20% de la reducció.

El president ha destacat l’esforç inversor de la Generalitat per oferir un transport públic “cada vegada més accessible” i ajudar la ciutadania a fer front a l’efecte de la inflació.
Puig ha insistit que l’objectiu del Consell és potenciar el transport urbà i metropolità per a “cosir” les comarques i oferir la ciutadania un “transport públic de qualitat, assequible, més eficient i que millore la connectivitat entre les persones i els nostres pobles”.

Per la seua part la consellera de Política Territorial, Rebeca Torró, ha mostrat la “aposta decidida” de la Generalitat per un model de transport públic col·lectiu i “més sostenible”, perquè “només així aconseguirem que els usuaris puguen, de la manera més àgil possible, desplaçar-se d’una forma sostenible i deixar el cotxe a casa”, a més de “millorar la vertebració territorial i lluitar contra el canvi climàtic”.

La consellera ha recordat que en els últims anys el Consell ha reduït el preu del transport públic, ha ampliat el nombre de línies, a més d’augmentar la inversió i implementar “noves maneres de transport”.

Es tracta d’aquesta manera d’aconseguir que les ciutats i àrees metropolitanes “aconseguisquen estructurar un sistema de transport i mobilitat integrat, eficient, basat en un ús racional de l’espai urbà”, la qual cosa també incidirà a disposar d’un territori “més competitiu, més humà, més habitable”, ha conclòs.

Notícies relacionades

01 - 01 - 2024

Metrovalencia àmplia el servici amb motiu del partit de Lliga entre València CF i Vila-real CF

El dispositiu previst incorpora circulacions addicionals després de la finalització de la trobada que comença a les 21.30 hores a...
29 - 12 - 2023

FGV amplia el servici nocturn de Metrovalencia durant Nit de Cap d’Any fins al matí de l’1 de gener

Les circulacions addicionals permeten mantindre el pas de trens i tramvies des de la nit del 31 de desembre fins...
06 - 12 - 2023

La Casa de la Cultura de Rafelbunyol acull l’exposició “Les dones d’FGV. 35 anys camí de la igualtat”

La mostra romandrà oberta al públic fins al pròxim 17 de desembre i forma part dels actes programats amb motiu...