Data
26 de September de 2018

La rehabilitació del viaducte del barranc d’Aigües obligarà a tancar el tram entre les estacions de Cala Piteres i la Vila Joiosa del TRAM d’Alacant

Els treballs començaran el 3 d’octubre i s’oferirà servei alternatiu d’autobús per a unir les parades afectades de la Línia 1  

La interrupció del servei està previst que es prolongue fins al pròxim 28 d’octubre 
 
Els treballs que realitza Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) en el viaducte sobre el barranc d’Aigües de la Línia 1 del TRAM d’Alacant obligaran a interrompre, des del pròxim 3 d’octubre, la circulació ferroviària entre les estacions de Cala Piteres i la Vila Joiosa.
 
L’alteració de la circulació es prolongarà fins al pròxim 28 d’octubre. Mentrestant, FGV oferirà servei alternatiu d’autobús entre els baixadors d’El Campello i Creueta, on s’ubiquen els principals punts d’enllaç entre el tren i l’autobús. 
 
De manera que els usuaris que partisquen des d’Alacant en direcció a Benidorm, només podran accedir, a través del servici ferroviari, fins a la parada de Cala Piteres, per la qual cosa si el seu destinació es troba més enllà d’este punt hauran de realitzar transbord amb autobús en El Campello, per a continuar per carretera fins a Creeueta.
 
En sentit contrari, des de Benidorm, si bé els viatgers podran arribar amb tren fins a l’estació de la Vila Joiosa, els usuaris que prosseguisquen el seu viatge en direcció a Alacant, més enllà d’esta estació, hauran de realitzar el transbord en Creueta, per a continuar amb autobús fins al Campello i prosseguir viatge amb tren
 
Mentres la interrupció de la circulació el baixador de Venta Lanuza quedarà fora de servei  i es conectarà amb el transport municipal d’El Campello.
 
La ubicació dels baixadors d’autobús és la següent: en Creueta es situarà en el carrer 8 de Maig, junt amb la parada d’ALSA; en la Vila Joiosa, direcció Dénia, enfront del  número 27 del carrer Cervantes, i direcció Alacant, en el número 26; el baixador corresponent a Paradís s’instal·larà en la glorieta de la N-332, junt amb entrada de la urbanització; mentres que en El Campello està prevista en l’avinguda de l’Estació, enfront del propi edifici de l’estació del TRAM d’Alacant.
 
Característiques de l’obra
 
L’import de l’actuació ascendix a 2.217.440 euros, IVA inclòs. Els treballs previs van començar el passat mes de març i ara comencen les obres d’intervenció directa sobre el pont. 
 
Els treballs previstos inclouen la substitució de l’actual tauler metàl·lic del pont per un altre de nou, amb una llosa superior de formigó; la intervenció en les estructures de subjecció de la plataforma; i la instal·lació de nous equips de superestructura de via i de comunicacions. 
 
Esta obra forma part de les actuacions que impulsa la Conselleria d’Habitage, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigix María José Salvador per a millorar les condicions de seguretat i qualitat del servici que es presta en el conjunt de la xarxa del TRAM´d’Alacant. 
 
 
El viaducte metàl·lic del barranc d’Aigües, en el terme municipal d’El Campello, situat entre les parades de Cala Piteres i Venta Lanuza, va ser construït entre els anys 1912 i 1914 com a part de la primera fase de construcció de la línia Alacant-Dénia, orige de l’actual xarxa del TRAM d’Alacant. El pont compta amb 100 metres de longitud i les piles compten amb una altura màxima de 20 metres.
 
En el seu moment, en el conjunt de la línia Alacant-Dénia, amb més de 92 quilòmetres de recorregut,   es van construir 2,5 quilòmetres de túnels, 7 viaductes, 17 ponts metàl·lics de més de 8 metres, 38 passos inferiors o superiors, 25% del traçat en corbes de ràdio inferior a 500 metres, 35 quilòmetres del traçat en terraplé i 40 quilòmetres en trinxeres, de via única en la seua totalitat.
 

Notícies relacionades

24 - 05 - 2024

Els usuaris del tramvia de València valoren amb un notable, 8,02 punts sobre 10, el servici que presta este mitjà de transport

La puntuació positiva, sumant “Molt bé”, “Bastant bé” i Bé”, aconseguix el 92% La Línia 10 obté 8,78 punts, les...
28 - 04 - 2024

Metrovalencia va atendre l’any passat més de 128.000 usuaris a través del telèfon gratuït i els intèrfons d’estacions i parades

Els viatgers poden sol·licitar informació i buidar dubtes en el 900 46 10 46 o en els 350 dispositius instal·lats...
25 - 04 - 2024

Metrovalencia modifica el diumenge el seu servici de tramvia amb motiu de la ‘Volta Ciclista a Espanya Femenina’ i la ‘15K València Oberta a la Mar’

El dia 28 s'interrompen les circulacions en les línies 4, 6, 8 des de les 8.50 fins a les 10.20...