Data
16 de January de 2020

La sala Lametro de l’estació de Colón de Metrovalencia acull l’exposició “Les llandes de la teua vida. Les vides de la teua llanda”

La mostra que s’organitza amb motiu del 85 aniversari d’este envàs està oberta al públic del 16 al 30 de gener
De manera didàctica es presenta la seua evolució històrica i els avantatges per la seua capacitat per a ser reciclada i reutilitzada 

La sala Lametro de l’estació de Colón de Metrovalencia acull des del 16 al 30 de gener l’exposició “Les llandes de la teua vida. Les vides de la teua llanda”.  En 2020 es commemora el 85 aniversari d’este envàs i València ha sigut la primera ciutat triada per a albergar esta mostra, que pròximament recorrerà altres capitals espanyoles. 

En la mostra s’il·lustra com el consumidor i la llanda han evolucionat junts en busca de la novetat, el benestar i la sostenibilitat, mostrant les principals fites històriques, estètics i tecnològics d’este fascinant envàs, així com una col·lecció d’inoblidables exemplars. 
 
A més es presenten les infinites vides que pot tindre una llanda de begudes, al ser l’envàs més reciclat del món, així com els avantatges que ofereix per a un nou ús. La llanda de begudes és l’envàs més reciclat en el món i a Espanya, on la taxa de reciclatge es va situar en 2018 en el 86,1%.
 
L’acte de presentació ha comptat amb la presència de Rebeca Torró Soler, Secretària Autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum; Vicente Inglada, secretari general de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana; Juan Moreno Rodríguez, secretari general de la Confederació d’Associacions d’Usuaris i Consumidors Europees (CAUCE) i Juan Ramón Meléndez, Director de l’Associació de Llandes de Begudes.
 
L’exposició està oberta al públic del dilluns a diumenge de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores. 
 
Un recorregut per 85 anys d’història 
 
En esta part del recorregut de l’exposició es mostren inoblidables llandes de begudes històriques. Entre elles estan: una llanda Krueger (la primera llanda comercial en el món i que data de l’any 1935), una llanda de cervesa Skol (la primera llanda de cervesa a Espanya, de 1966) i un dels tres únics exemplars que existixen de la llanda Coronation Beer, realitzada en 1937 amb motiu de la coronació de Jorge VI d’Anglaterra.
 
A més de llandes tan peculiars com estes, hi ha moltes altres que exemplifiquen l’evolució de la llanda de begudes al llarg d’estos 85 anys; distintes obertures, formes, dissenys, tècniques d’impressió, etc. que testifiquen com este envàs ha sabut adaptar-se als canviants gustos dels consumidors durant tot este temps.

El reciclatge de la llanda
 
En este apartat es descobrixen les fascinants vides que té una llanda, i els secrets del seu reciclatge infinit. A l’estar fetes de materials permanents, com l’acer o l’alumini, es poden reciclar indefinidament, sense pèrdues de cap tipus i amb abundants estalvis d’energia.
 
Per a assegurar el reciclatge d’una llanda de begudes l’únic requisit imprescindible és depositar-la en el contenidor groc. Això permet que, en un termini inferior a 60 dies, eixa llanda torne a les seues mans en forma de una nova  o d’un altre objecte metàl·lic, com a finestres, utensilis domèstics o peces d’automòbil. 
Accés a la pàgina de la sala lametro . Per a més informació: www.latasdebebidas.org
 

Notícies relacionades

24 - 05 - 2024

Els usuaris del tramvia de València valoren amb un notable, 8,02 punts sobre 10, el servici que presta este mitjà de transport

La puntuació positiva, sumant “Molt bé”, “Bastant bé” i Bé”, aconseguix el 92% La Línia 10 obté 8,78 punts, les...
28 - 04 - 2024

Metrovalencia va atendre l’any passat més de 128.000 usuaris a través del telèfon gratuït i els intèrfons d’estacions i parades

Els viatgers poden sol·licitar informació i buidar dubtes en el 900 46 10 46 o en els 350 dispositius instal·lats...
25 - 04 - 2024

Metrovalencia modifica el diumenge el seu servici de tramvia amb motiu de la ‘Volta Ciclista a Espanya Femenina’ i la ‘15K València Oberta a la Mar’

El dia 28 s'interrompen les circulacions en les línies 4, 6, 8 des de les 8.50 fins a les 10.20...