Data
22 de July de 2019

La sala Lametro de l’estació de Colón de Metrovalencia acull una exposició d’artistes colombians

FGV i el Consolat de Colòmbia a la Comunitat Valenciana col·laboren en esta iniciativa, que es celebra amb motiu del Bicentenari de la Independència del país

La sala estarà  oberta al públic del 22 de juliol al 10 d’agost, de dilluns a divendres, i de 16 a 20 hores

La sala Lametro de l’estació de Colón de Metrovalencia acull l’exposició “Politropia”, que reunix una selecció d’obres d’artistes colombians residents a la Comunitat Valenciana.

La mostra està organitzada pel Consolat de Colòmbia a la Comunitat Valenciana, en col·laboració amb Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, amb motiu de la celebració del Bicentenari de la Independència del país.
 
Esta iniciativa té com a objectiu visibilitzar la labor dels artistes colombians residents a la Comunitat Valenciana, propiciant la convivència i la integració a través de l’art, així com el sentit de pertinença amb el patrimoni artístic i cultural de Colòmbia.
 
“Politropia” mostra les propostes de cinc artistes visuals colombians que viuen i desenrotllen la seua obra en el nostre territori: Bibiana Vélez, Alfonso Reis,
Carmenza Delgado, Alberto González i Willie Hostos.
 
“Politropia”, arcaisme del món de les gemmes, al·ludeix a les propostes diferents del món de l’art colombià. 
 
La sala estarà oberta al públic des del dilluns 22 de juliol al 10 d’agost, de 16 a 20 hores. A més s’han previst visites guiades pels propis artistes.
 
Artsites participants
 
La mostra arreplega obres de cinc artistes colombians que utilitzen tècniques i  formats diferents per a plasmar els seues creacions artístiques. 
 
Bibiana Vélez, de Cartagena d’Índies, és mestra i ha sigut premiada en  nombroses ocasions. Pinta sobre el mar i la força dels ones, l’anar i vindre de la vida. La seua pintura és defineix com molt espiritual.
 
Alfonso Reis, dissenyador de productes, presenta “Metrópoli”. Treballa amb materials reciclats  i pintats amb acrílic que simulen ciutats vistes des de l’aire. Actualment treballa en la competició de disseny artístic per a l’alta velocitat en USA.
 
Willie Hostos treballa la fotografia del casc històric de la ciutat. La violència, els grafitis esgarrats. l’imprimix i ho intervé sobre paper. També treballa el nu femení.
 
 
Alberto González, arquitecte i artista, pinta aquarel·les i ens presenta “Paisatges” de Cartagena d’Índies, Bogotà, el Louvre i de València.
 
Carmenza Delgado presenta la sèrie “El jardí”, amb huit arbres del Jardí Botànic de Madrid,sobre tela. També realitza pintures verticals sobre la naturalesa i l’horta en el sud de Colòmbia i representa els collites, els altars o els llocs del mercat.
 

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...