Data
31 de January de 2022

La targeta SUMA per a viatjar en Metrovalencia, Metrobus, EMT i Renfe-Rodalia entra en funcionament

La tarjeta SUMA para viajar en Metrovalencia, Metrobus, EMT y Renfe-Cercanías entra en funcionamiento
  • El conseller d’Obres Públiques destaca que, a partir de hui, el transport públic de l’àrea metropolitana és “més senzill, barat i sostenible”
  • Arcadi España anuncia que aquestes mesures s’estendran a l’àrea d’Alacant i Castelló i s’estan estudiant incloure a altres municipis que no formen part encara de l’àrea metropolitana de València.

La targeta SUMA, que integra per primera vegada en una sola targeta i amb el mateix preu, el transport públic de l’àrea metropolitana de València de Metrovalencia, Metrobus, EMT i Renfe-Rodalia, ha entrat hui en funcionament i ja es pot adquirir i usar amb total normalitat, ha informat el conseller de Politica Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

Com ha afirmat el conseller, “a partir de hui, el transport públic és més senzill, barat i sostenible”. Així mateix, ha afegit que aquestes mesures s’estendran a altres punts de la Comunitat, com en l’àrea d’Alacant “on també es donarà un impuls a la integració i simplificació de tarifes, el mateix es farà a Castelló i s’està estudiant integrar a altres municipis que no estan en l’àrea metropolitana però que molts dels seus veïns i veïnes es traslladen diàriament a València”.

Per a facilitar que els usuaris i les usuàries es familiaritzen amb aquesta nova targeta, els prop de 30 auxiliars Covid d’FGV, més personal addicional de la Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), estan en les estacions més concorregudes de Metrovalencia, informant sobre el seu ús i resolent qualsevol dubte. Igualment, en la web de la ATMV, https://atmv.gva.es/, es pot consultar tota la informació sobre aquests títols.

SUMA 10, amb transbord gratuït durant 90 minuts en una zona i 110 en dues, es pot adquirir en tots els punts de venda habituals on es compren els títols propis dels operadors (quioscos, estancs, màquines automàtiques de Metrovalencia i Renfe). A més, els nous títols SUMA es podran carregar en les antigues targetes Mobilis.

Noves tarifes amb Renfe i més econòmiques

Les noves tarifes que inclouen a RENFE són SUMA 10, de 8 euros per a una zona, enfront dels anteriors 9 euros i 15,50 euros; 12 euros per a dues zones que substitueix als de 20,90 euros i 26,90 euros d’abans, i 20 euros per a l’Aeroport enfront dels 26,90 euros que costava. SUMA mensual costa 35 euros una zona, 53 euros dues zones el mateix que l’aeroport. Els preus d’aquest abonament mensual oscil·laven entre els 45 euros i els 79,10 euros.

Des de hui desapareixen les quatre zones rígides actuals dels principals operadors de transport i són substituïdes per dues zones flexibles, i s’introdueix una nova àrea de solape. Amb la nova zonificació, la Zona A abasta la ciutat de València; l’àrea de solape A-B (només es paga el preu d’una zona) tota l’Horta: i la Zona B als municipis del Camp de Túria, el Camp de Morvedre i de la Ribera pertanyents a l’Àrea Metropolitana de València.

Notícies relacionades

18 - 03 - 2024

Els metros i tramvies de Metrovalencia recorreran en els principals dies de Falles 700.000 km, l’equivalent a 17,3 vegades la volta al món

FGV posa en circulació 2.358 servicis especials i 9.517 ordinaris els dies 15, 16, 17, 18, 19 i matinada del...
01 - 01 - 2024

Metrovalencia àmplia el servici amb motiu del partit de Lliga entre València CF i Vila-real CF

El dispositiu previst incorpora circulacions addicionals després de la finalització de la trobada que comença a les 21.30 hores a...
29 - 12 - 2023

FGV amplia el servici nocturn de Metrovalencia durant Nit de Cap d’Any fins al matí de l’1 de gener

Les circulacions addicionals permeten mantindre el pas de trens i tramvies des de la nit del 31 de desembre fins...