Data
20 de April de 2017

Les estacions de Benimàmet i Els Carolines-Fira de Metrovalencia acullen l’exposició “Un passeig pel Benimàmet antic”

Les maquetes realitzades per Andrés García que reproduïxen els edificis més emblemàtics i els carrers de la pedania del segle passat 
 
FGV ha cedit l’ús d’estes instal·lacions a la Regidoria d’Agricultura, Horta i Pedanies de l’Ajuntament de València
 
L’acte d’inauguració ha comptat amb la presència del secretari autonòmic de la Conselleria d`Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Josep Vicent Boira

Les estacions de Benimàmet i Els Carolines-Fira de Metrovalencia acullen des de hui la reproducció a escala dels edificis més emblemàtics i els carrers de Benimàmet del segle passat. Andrés García, veí d’esta pedania i artista faller de professió, ha realitzat de manera artesanal les peces que conformen este conjunt de maquetes que permeten conéixer com era esta localitat fa anys.
 
El contingut d`”Un passeig pel Benimàmet antic” s’ha distribuït en dos espais envidrats d’estes estacions, situats en el vestíbul, que permeten l’accés lliure des del carrer. Les maquetes construïdes per Andrés García romandran en les instal·lacions de Metrovalencia, gràcies a l’acord subscrit entre Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i la Regidoria d’Agricultura, Horta i Pedanies de l’Ajuntament de València.
 
Esta iniciativa forma part de la política de la Conselleria d`Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigix María José Salvador d’oferir la màxima col·laboració entre l’administració autonòmica i els ajuntaments de la Comunitat Valenciana en activitats socioculturals.
 
La mostra de maquetes s’ha inaugurat oficialment hui amb la presència del secretari autonòmic de la Conselleria d`Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Josep Vicent Boira, la regidora d’Agricultura, Horta i Pedanies de l’Ajuntament de València, Consòl Castillo, el director gerent de FGV, Angel García de la Bandera, l’alcalde pedani de Benimàmet, Francisco Puchades, i el propi artista Andrés García.
 
Boira ha explicat que “estes maquetes servixen perquè els xiquets vegen com era el seu barri abans i poder mantindre la identitat en el temps”, al mateix temps que ha destacat que “les infraestructures pareixen poc humanes però tenen una història i estan al servici de les persones”. El secretari autonòmic ha subratllat “el compromís de FGV amb les persones de Benimàmet”. Per la seua banda, la regidor Consòl Castillo també ha agraït a l’empresa pública “la seua predisposició, des del primer moment, de cedir els locals en l’estació per a l’exposició”. El veí hi ha assenyalat que “la recuperació de l’antic Benimàmet que podem veure en estes maquetes, és la imatge del passat d’un barri que té un gran futur”.
 
L’artista
 

Andrés García va nàixer en El Salobrar (Albacete) en 1944, amb huit anys es va traslladar a Benimàmet i des de llavors ha viscut en esta pedania de València. La seua trajectòria professional li porte a convertir la seua afició en treball que com a artista faller li ha permés, una vegada jubilat realitzar esta mostra en homenatge a Benimàmet.  
 
El conjunt de maquetes reproduïx els carrers i edificis de mitjan del segle XX de Benimàmet i té el seu origen en l’exposició que va realitzar fa uns anys el mateix Andrés García amb el nom de “Benimàmet en miniatura”. La mostra precisava trobar un lloc per a la seua ubicació definitiva, que s’ha aconseguit amb l’acord subscrit entre FGV i l’Ajuntament de València, el qual permet cedir estos espais de manera gratuïta, entre tant l’empresa de transport no els necessite.
 
D’esta manera, el treball d’Andrés García queda exposat perquè tots els veïns de Benimàmet ho puguen contemplar a l’accedir a estes estacions. Al seu torn, des de l’ajuntament pedani, s’ha previst organitzar visites guiades que explicarà el propi autor de la mostra.

Notícies relacionades

23 - 04 - 2024

Metrovalencia se suma a la celebració del Dia del Llibre amb la iniciativa ‘Llibres viatgers de Línia 3’

Les estacions del tram entre Alboraia i Rafelbunyol han incorporat punts de lectura en els quals es poden intercanviar llibres...
01 - 01 - 2024

Metrovalencia àmplia el servici amb motiu del partit de Lliga entre València CF i Vila-real CF

El dispositiu previst incorpora circulacions addicionals després de la finalització de la trobada que comença a les 21.30 hores a...
29 - 12 - 2023

FGV amplia el servici nocturn de Metrovalencia durant Nit de Cap d’Any fins al matí de l’1 de gener

Les circulacions addicionals permeten mantindre el pas de trens i tramvies des de la nit del 31 de desembre fins...