Data
15 de March de 2024

Les estacions de Xàtiva i Colón de Metrovalencia romandran tancades durant les mascletaes del 16 al 19 de març per a evitar aglomeracions

  • De 12.30 a 14.30 hores es recomana optar per parades alternatives com a Alameda, Plaça Espanya, Bailén o Àngel Guimerà
  • Circularan trens de reforç entre Bailén i Torrent durant el tancament per a agilitzar el recorregut cap a Alameda i reforçar els trajectes a Bailén

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) tancarà temporalment l’accés a les estacions de Xàtiva i Colón de Metrovalencia durant el tret de les mascletaes dels principals dies festius de Falles, del 16 al 19 de març, seguint les recomanacions realitzades per la Junta de Seguretat de la Subdelegació del Govern.

L’horari de tancament serà de 12.30 a 14.30 hores i l’objectiu és evitar aglomeracions que suposen qualsevol tipus de risc per a la ciutadania i visitants que per milers es concentren en el centre de València per a gaudir de les tradicionals mascletaes.

En este sentit, cal destacar que en passats anys, en algunes dates concretes, la multitud congregada en els limítrofs de l’Estació del Nord d’Adif feia impossible l’eixida dels usuaris per les diferents boques de metro de l’estació de Xàtiva, produint-se els molestos problemes derivats de l’aglomeració de persones.

Metrovalencia recomana als seus clients que utilitzen estacions alternatives (Alameda, Plaça Espanya, Bailén o Àngel Guimerà, segons els casos) per a eixos dies, s’informen de les mateixes a través de la web www.metrovalencia.es i xarxes socials i seguisquen en tot moment les indicacions de megafonia, teleindicadors i del personal d’FGV distribuïts per la xarxa.

En el cas de les Persones de Mobilitat Reduïda (PMR), la recomanació és que els seus desplaçaments es realitzen abans i després de l’horari de tancament de les dos principals estacions de la xarxa, amb la finalitat d’evitar l’habitual concentració de passatgers que se sol produir durant les mascletaes.

Els dies de tancament de Xàtiva i Colón, durant les mascletaes, circularan trens addicionals entre Bailén i Torrent, a fi d’agilitzar el recorregut cap a Alameda dels metros que no pararan en Colón per motiu del tancament i per a reforçar els trajectes a Bailén.

Castillo de focs artificials

Respecte als castells de focs artificials, pel fet que enguany es dispararan des de la Ciutat de les Arts i de les Ciències i no en el vell llit del Túria com en ocasions anteriors, l’estació d’Alameda estarà oberta durant tota la nit.

La millor opció per a desplaçar-se fins al lloc més pròxim i gaudir dels focs artificials és agafar el tramvia, en concret la Línia 10 (Alacant-Natzaret), fins a la parada de Ciutat Arts i Ciències Justícia.

Notícies relacionades

02 - 04 - 2024

Metrovalencia supera els 10,5 milions de viatgers al març i aconseguix el millor resultat mensual de la seua història

Les xifres obtingudes representen un increment del 6,63% respecte al mateix període del passat any El 16 de març ha...
31 - 03 - 2024

Els joves menors de 31 anys van realitzar el 38% dels desplaçaments de Metrovalencia en 2023 gràcies al Abonament Jove

L'Abonament Jove Gratuït va registrar 34,6 milions de viatges i s'ha convertit en el títol de transport més utilitzat l'any...
29 - 03 - 2024

Un 89% dels usuaris de Metrovalencia accedix directament a la seua estació o parada sense utilitzar un altre mitjà de transport

Estos clients empren 6,6 minuts de mitjana des del seu punt d'origen fins a FGV i 6,8 minuts des del...