Data
11 de March de 2018

Les estacions de Xàtiva i Colón romandran tancades durant les mascletades del 16 al 19 de març per a evitar aglomeracions

De 12.30 a 14.30 hores es recomana optar per parades alternatives com a Alameda, Plaça Espanya, Bailén o Àngel Guimerà
 
Alameda tancarà temporalment les seues portes dos hores abans dels focs artificials i Bailén de 19 a 2 h la boca del pas de Germanies

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha decidit que les estacions de Xàtiva i Colón de Metrovalencia romandran tancades al públic durant el tir de mascletades dels principals dies festius de Falles, del 16 al 19 de març, seguint les recomanacions realitzades per la Junta de Seguretat de la Subdelació del Govern.
 
L’horari de tancament serà de 12.30 a 14.30 hores i l’objectiu és evitar aglomeracions que suposen qualsevol tipus de risc per als ciutadans i visitants que per milers es concentren en el centre de València per a disfrutar de les tradicionals mascletades.
 
En este sentit, cal destacar que el passat any, en algunes dates concretes, la multitud congregada en els veïns de l’Estació del Nord d’Adif feia impossible l’eixida dels usuaris per les distintes boques de metro de l’estació de Xàtiva, produint-se els molestos problemes derivats de l’aglomeració de persones.
 
Metrovalencia recomana als seus clients que utilitzen estacions alternatives per a eixos dies, s’informen de les mateixes a través de la web www.metrovalencia.es i xarxes socials i seguisquen en tot moment les indicacions de megafonia, teleindicadores i del personal de FGV distribuïts per la xarxa.
 
En concret, s’aconsella als viatgers que provinguen de les zones de Rafelbunyol, Alboraya i el Marítim que es desplacen fins a l’estació d’Alameda per a acudir a les mascletades d’eixes dates.
 
Els que tinguen el seu origen a Llíria, Paterna, Seminari, Bétera, Aeroport, Riba-roja de Túria o Avinguda del Cid es poden dirigir a Àngel Guimerà, mentres que els que acudisquen a les festes des de Villanueva de Castellón els convindria descendir dels trens en Plaça Espanya.
 
Finalment, els passatgers que partisquen de Torrent Avinguda, Torrent, Paiporta i Picanya, les seues estacions idònies seran Bailén o Plaça Espanya, depenent si agafen un tren de les Línies 1, 2 o 7.
 
En el cas de les Persones de Mobilitat Reduïda (PMR), la recomanació és que els seus desplaçaments es realitzen abans i després de l’horari de tancament de les dos principals estacions de la xarxa, amb la finalitat d’evitar l’habitual concentració de passatgers que se sol produir durant les mascletades.
 
Bailén
 
La boca de metro de l’estació de Bailén (L7) d’accés al pas inferior de Gran Via de Germanies romandrà tancada de 19 a 2 hores de la matinada els dies 9, 10, 11, 15, 16, 17, 18 i 19 de març (este cap de setmana i els principals dies festius) a l’inhabilitar l’Ajuntament el dit pas eixos dies i a eixes hores per a evitar les aglomeracions que se solen produir en el desplaçament de les persones que es dirigixen cap a Russafa per a veure l’enllumenat de les falles de la zona.
 
Castillo de focs artificials
 
Respecte als castells de focs artificials, també per recomanació de la Junta de Seguretat, l’estació d’Alameda es tancarà dos hores abans del tir de castell de focs artificials els dies 16, 17 i 18 de març, esta última nit quan es desenrotlla la Nit del foc.

Notícies relacionades

24 - 05 - 2024

Els usuaris del tramvia de València valoren amb un notable, 8,02 punts sobre 10, el servici que presta este mitjà de transport

La puntuació positiva, sumant “Molt bé”, “Bastant bé” i Bé”, aconseguix el 92% La Línia 10 obté 8,78 punts, les...
28 - 04 - 2024

Metrovalencia va atendre l’any passat més de 128.000 usuaris a través del telèfon gratuït i els intèrfons d’estacions i parades

Els viatgers poden sol·licitar informació i buidar dubtes en el 900 46 10 46 o en els 350 dispositius instal·lats...
25 - 04 - 2024

Metrovalencia modifica el diumenge el seu servici de tramvia amb motiu de la ‘Volta Ciclista a Espanya Femenina’ i la ‘15K València Oberta a la Mar’

El dia 28 s'interrompen les circulacions en les línies 4, 6, 8 des de les 8.50 fins a les 10.20...