Data
29 de June de 2020

Les principals persones usuàries de Metrovalencia durant la desescalada pertanyen als sectors sanitari, comerç i de la llar

Els desplaçaments per oci i compres han crescut a mesura que han evolucionat les diferents fases

El perfil actual de la persona usuària és d’una dona d’uns 37,5 anys d’edat i amb nivell socioeconòmic mitjà
 

L’estudi realitzat per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) per a conéixer el perfil, motius de viatge i altres aspectes relacionats amb els desplaçaments amb metro i tramvia durant el procés de desescalada, ha establit que els treballadors i les treballadores del sector sanitari, comerços i llar són les principals persones usuàries dels serveis que presta Metrovalencia. 

Fins hui s’han completat tres enquestes corresponents a les fases 1, 2 i 3. Les persones entrevistades són usuaris i usuàries de totes les línies de Metrovalencia, majors de 15 anys. 
 
El primer d’aquests estudis es va realitzar del 25 al 28 de maig, durant la fase 1, sobre un total de 669 persones enquestades. El segon estudi, realitzat en la fase 2, es va efectuar de l’1 al 3 de juny, amb 660 entrevistes, i el tercer del 15 al 17 de juny amb un total de 654 qüestionaris.
 
Motius d’ús i perfil
 
Segons aquests estudis, el principal motiu que origina els desplaçaments dels viatgers i viatgeres de Metrovalencia durant la desescalada ha sigut l’anar/tornar del treball, i es manté en taxes significativament superiors a la normalitat, ja que altres motius com acudir a centres d’estudi segueix desaparegut, a causa del tancament obligat d’aquests, des de l’inici de l’estat d’alarma per la COVID-19. 
 
En la fase 3 cal destacar que en el motiu destine, l’oci i compres augmenta significativament, així com serveis mèdics, situant-se en valors superiors a la normalitat. 
 
La majoria de les persones usuàries utilitza el metro o el tramvia tots els dies laborables o 2-3 dies a la setmana; no obstant això és inferior significativament a l’últim estudi de l’Índex de Satisfacció del Client (ISC) 2019 en condicions de normalitat. El bonometro continua sent el principal títol de transport, augmentant el seu ús de manera significativa en la fase 3.
 
La majoria de desplaçaments els realitzen dones i l’edat mitjana es situa en 37,5 anys, i s’aproximen a la situació de normalitat referenciada en el ISC 2019 (35 anys). L’edat mitjana actual és major pel fet que es manté nul·la la presència d’estudiants.
 
No obstant això, en la fase 3 es confirma el creixement progressiu de joves-estudiants, respecte a les fases anteriors, amb un augment significatiu. 
 
En la distribució de les persones usuàries segons nivell d’estudis, s’identifica un percentatge més baix, que s’acosta a taxes de la normalitat pre-COVID-19. El nivell socioeconòmic majoritari és el mitjà.

Utilitat del aparcabicicletes
 
Prop d’un terç de les persones usuàries (30,1%) considera útil la instal·lació de aparcabicicletes a l’eixida d’estacions. Les estacions preferides per a situar aquests aparcaments pels usuaris són Colón, Xàtiva, Ángel Guimerà i Plaça d’Espanya.
 

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...