Data
01 de March de 2018

L’estació de Colón de Metrovalencia acull l’exposició “No em toques el whatsapp”

La sala Lametro presenta fins al 10 de març les fotografies seleccionades en esta iniciativa organitzada per l’IVAJ

La mostra té com a objectiu sensibilitzar als més jóvens sobre la violència de gènere, i promoure la convivència i el respecte

L’estació de Colón de Metrovalencia acull fins al pròxim 10 de març l’exposició “No em toques el whatsapp”, organitzada en col·laboració amb l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ). 

La mostra té com a objectiu a través de fotografies i peces audiovisuals sensibilitzar als més jóvens per a evitar actituds violentes contra les dones i promoure valors a favor de la convivència, l’educació i el respecte.
L’obertura de l’exposició ha comptat amb la presència del director gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Juan Andrés Sánchez Jordán, i el director de l’IVAJ, Jesús Martí, així com una representació del Comité d’Empresa de FGV.   
Esta proposta busca previndre els maltractaments contra les dones i rebutjar les conductes masclistes, així com reforçar la sensibilització social sobre la realitat que patixen moltes dones, així com denunciar qualsevol manifestació o indici de violència de gènere.
La iniciativa està vinculada a la celebració del “Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones” i FGV l’exposa en la sala Lametro, coincidint amb els actes de celebració del “Dia Internacional de la Dona”, el pròxim 8 de març. 
Sánchez Jordà ha destacat que “FGV és una empresa pública que compta amb el seu propi Pla d’Igualtat que permet garantir la igualtat real i efectiva d’oportunitats entre dones i hòmens i evitar qualsevol tipus de discriminació laboral per raó de sexe, alhora que promou iniciatives de sensibilització i conscienciació com esta mostra”.  
“#Noemtoqueselwhatsapp” reunix els treballs guanyadors en les dos modalitats d’expressió artística: fotografia i vídeo en categoria individual i de grup. L’exposició ha recorregut més de 50 poblacions valencianes i es presenta a través de 20 panells en què s’estructuren imatges que denuncien la violència, i reivindiquen el respecte i la llibertat.
L’exposició presenta les fotografies seleccionades en dos categories: una per a centres educatius, en la que participen grups de jóvens de 14 a  17 anys, i una altra individual, dirigida a jóvens de 18 a 30 anys. Els treballs transmeten, per mitjà d’imatges, els valors d’igualtat, educació i respecte, enfront de les actituds violentes contra les dones.

Notícies relacionades

13 - 02 - 2024

El Consell autoritza un conveni d’FGV amb l’Ajuntament de Rafelbunyol per a aplicar descomptes en Metrovalencia a majors i persones amb discapacitat

Les persones majors de 65 anys i les persones amb discapacitat igual o superior al 64% obtindran una reducció de...
06 - 02 - 2024

El Consell autoritza un conveni d’FGV amb l’Ajuntament de Foios per a aplicar descomptes en Metrovalencia a majors i persones amb discapacitat

Les persones majors de 65 anys i les persones amb discapacitat igual o superior al 64% obtindran una reducció de...
05 - 02 - 2024

FGV envia cartes informatives als ajuntaments de la xarxa de Metrovalencia de la possibilitat de subscriure convenis per a activar polítiques socials en el transport

L'empresa pública ha posat en coneixement dels municipis els títols de transport més beneficiosos segons cada col·lectiu L'acord pot afectar...