Data
27 de July de 2023

L’estació de Torrent Avinguda de Metrovalencia tancarà del 30 de juliol al 31 d’agost per obres de renovació de via

  • Aquesta modificació del servei se suma a la que afecta actualment el tram Torrent-Castelló de la Línia 1
  • Es manté el servei alternatiu d’autobusos amb parada en els municipis de Torrent, Picassent, Alginet, L’Alcudia, Carlet, Alberic i Castelló

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) deixarà fora de servei l’estació de Torrent Avinguda de Metrovalencia entre el 30 de juliol i el 31 d’agost a conseqüència de les obres de renovació de via que l’empresa pública està escometent en la xarxa de la província de València.

Torrent Avinguda és final del trajecte de dues línies de Metrovalencia, la L2 (Llíria-Torrent Avinguda) i la L7 (Marítim-Torrent Avinguda). Aquesta modificació del servei se suma a la que afecta actualment el tram Torrent-Castelló de la Línia 1 (Bétera-Castelló).

Els dos últims dies de juliol i durant tot el mes d’agost es mantindrà el servei alternatiu d’autobusos amb parada en els municipis de Torrent, Picassent, Alginet, L’Alcudia, Carlet, Alberic i Castelló.

Aquest servei d’autobús s’ha programat fins al pròxim 31 d’agost i compta amb cinc rutes diferents que comunicaran Torrent i Picassent; Torrent i Alginet; Torrent, L’Alcudia i Carlet; Torrent, Alberic i Castelló; i Picassent, Alginet, Carlet, l’Alcudia, Alberic i Castelló.

Les freqüències de pas dels autobusos seran les mateixes que les del servei habitual de Metrovalencia fins a Castelló, cada 45 minuts de dilluns a divendres; 40 minuts els dissabtes i 60 minuts diumenges i festius.

Els horaris es poden consultar en la pàgina web www.metrovalencia.es, app oficial de Metrovalencia i en les pròpies estacions. Les persones de mobilitat reduïda (PMR) en cas de necessitat poden trucar als telèfons habilitats a aquest efecte per a sol·licitar assistència.

Aquests treballs de renovació de via i passos a nivell se sumen als realitzats el mes passat a d’abril, en aquesta mateixa línia, així com els executats en 2022 en les Línies 1, 2 i 3 de Metrovalencia.

Una vegada completada les labors de renovació, i realitzades les proves que permeten recuperar el servei de metro, la circulació es reposarà amb normalitat des de primera hora de l’1 de setembre.

Actuacions previstes i realitzades

Aquestes actuacions formen part del pla de renovació de via dels trams en superfície de la xarxa de Metrovalencia que va començar en 2022 i compta amb un pressupost en el seu conjunt de més de 32 milions d’euros, IVA inclòs.

Els treballs executats i previstos tenen com a finalitat fer front a la deterioració que pateixen els diferents elements de la via, provocat pel pas del temps i les condicions climatològiques. Tant els aparells de via (desviaments, fuites, travessies, etcètera.) com els passos a nivell són els punts de la xarxa que majors problemes generen al servei de manteniment, per la qual cosa requereixen ser reemplaçats a curt o mitjà termini.

Aquestes actuacions tenen com a objectiu renovar diferents trams d’aquestes línies i aconseguir una millora substancial del servei ferroviari en matèria de seguretat i confortabilitat.

Notícies relacionades

18 - 02 - 2024

Metrovalencia va facilitar al gener la mobilitat de 7,9 milions d’usuaris en les seues sis línies de metro i quatre de tramvia

Els desplaçaments es van incrementar el 21,43% respecte al mateix període del passat any amb 1,3 milions més de passatgers...
17 - 02 - 2024

El 72,1% dels usuaris de Metrovalencia realitza els seus desplaçaments per motius de treball o estudis

Els moviments per raons laborals aglutinen el 41% i els acadèmics el 31,1% El 47,3% de passatgers i passatgeres residix...
13 - 02 - 2024

El Consell autoritza un conveni d’FGV amb l’Ajuntament de Rafelbunyol per a aplicar descomptes en Metrovalencia a majors i persones amb discapacitat

Les persones majors de 65 anys i les persones amb discapacitat igual o superior al 64% obtindran una reducció de...