Data
07 de February de 2023

L’ús de màscara deixa de ser obligatori en Metrovalencia

  • El Consell de Ministres ha aprovat hui que ja no siga necessari el seu ús per a desplaçar-se amb metro, tramvia, trens, autobusos i taxis
  • La mesura adoptada a causa de la pandèmia del COVID-19 ha estat en vigor des del 4 de maig de 2020

L’ús de la màscara deixa de ser obligatori des de dimecres 8 de febrer, en el transport públic de la Generalitat, igual que en la resta d’Espanya, per la qual cosa les persones usuàries del metro, tramvia, trens i autobusos de Metrovalencia, TRAM d’Alacant, TRAM de Castelló i Metrobus, autobusos i taxis, podran desplaçar-se sense necessitat de màscara, que fins al moment era indispensable per a viatjar.

Aquesta decisió ha sigut adoptada pel Consell de Ministres del Govern d’Espanya, que considera que l’actual situació sanitària permet que no siga necessària la seua utilització en el transport. Amb la publicació en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) d’aquesta resolució, prevista per a dimecres 8 de febrer, es fa efectiva aquesta decisió.

Amb aquesta mesura, el transport públic autonòmic recobra la total normalitat en el seu funcionament i conclou l’última restricció que es mantenia en vigor, atés que l’obligatorietat de portar màscara fins hui era únicament aplicable per a l’interior dels trens, tramvies i autobusos, i no en vestíbuls, escales o andanes.

L’obligatorietat de l’ús de la màscara per als usuaris i usuàries del transport es remunta al 4 de maig de 2020.

Els transports públics dependents de la Generalitat han anat complint escrupolosament amb els successius dictàmens i normatives de les autoritats competents a aplicar a cada moment de la crisi sanitària, que va començar al març de 2020 i que ha experimentat diferents etapes, en cadascuna d’elles amb diferents restriccions i obligacions per al sector del transport.

Notícies relacionades

01 - 01 - 2024

Metrovalencia àmplia el servici amb motiu del partit de Lliga entre València CF i Vila-real CF

El dispositiu previst incorpora circulacions addicionals després de la finalització de la trobada que comença a les 21.30 hores a...
29 - 12 - 2023

FGV amplia el servici nocturn de Metrovalencia durant Nit de Cap d’Any fins al matí de l’1 de gener

Les circulacions addicionals permeten mantindre el pas de trens i tramvies des de la nit del 31 de desembre fins...
06 - 12 - 2023

La Casa de la Cultura de Rafelbunyol acull l’exposició “Les dones d’FGV. 35 anys camí de la igualtat”

La mostra romandrà oberta al públic fins al pròxim 17 de desembre i forma part dels actes programats amb motiu...