Data
02 de February de 2017

Més de la mitat dels viatgers de Metrovalencia trien el bonometro per a realitzar els seus desplaçaments

El bo de 10 viatges es manté un any més com uns dels més barats entre les explotacions espanyoles de metro i tramvia

Tots els títols mantenen el seu preu en 2017, tal com va anunciar la Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori

L’Abonament Transport (DREC), Gent  Major, bitllet senzill i l’Abonament Transport Jove són els altres títols més utilitzats


Més de la mitat dels 62 milions de viatgers transportats per Metrovalencia durant 2016 van optar pel bonometro per a realitzar els seus desplaçaments en les línies de metro i tramvia de València i la seua àrea metropolitana. Segons les dades arreplegats per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), el 55,6% dels usuaris de la xarxa, més de la mitat dels clients, va decidir adquirir i usar este títol, vàlid per a deu viatges.

Les dades obtinguts en 2016, mantenen la tendència d’anys anteriors, per la qual cosa el bonometro continua sent el títol més utilitzat. Amb un preu de 7,20 euros per a una zona (0,72 euros per viatge) el bo 10 de València continua sent un dels més barats de les explotacions de metro i tramvia d’Espanya.

Amb la finalitat de potenciar l’ús del transport públic en 2017, la Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigix María José Salvador va anunciar que, igual que en 2016, les tarifes de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, no patirien cap tipus d’augment.

Junt amb els títols habituals, FGV manté els avantatges per a famílies nombroses i monoparentals, amb descomptes del 50% i el 20%, menors de 10 anys que poden viatjar gratis, majors de 65 anys i discapacitats que poden viatjar durant un mes de manera il·limitada per 9,70 euros, jóvens i estudiants, a la qual cosa cal sumar a València el nou bo transbord AB.

Els altres títols més utilitzats

Sobre l’ús de la resta de títols, l’Abonament Transport (DREC), vàlid per a 30 dies des de la primera validació, amb un número il·limitat de viatges i transbords en Metrovalencia, Metre Bus i EMT, és el segon títol més usat, amb un 8,2% registrat.

A continuació, amb el 6,5% d’usos, se situa el Gent Major, passe per a les persones majors de 65 anys i que amb un preu de 9,7 euros permet realitzar un número il·limitat de viatges durant 30 dies.

En quart lloc, amb un 4,8%, es troba el bitllet senzill, vàlid per a un només viatge en la zona per a la que s’adquirisca i que per a una zona manté un preu de 1,5 euros.

Amb el 4,4% de desplaçaments acumulats, l’Abonament Transport Jove, amb les mateixes característiques que l’Abonament Transport normal quant a temporalitat i viatges, oferix un 15% de descompte respecte DREC normal, per als posseïdors del Carnet Jove, entre 14 i 30 anys.

La targeta portamonedes TuiN aconseguix el 3,1% d’usos. La TuiN es carrega i recarrega amb un mínim de 10 euros en qualsevol targeta sense contacte pròpia de Metrovalencia i s’ha de validar d’entrada i eixida, excepte en el tramvia (només d’entrada), perquè puga aplicar el preu corresponent al trajecte realitzat. El títol permet viatjar per tota la xarxa amb qualsevol combinació zonal (1, 2, 3 o 4 zones) i descompta del saldo disponible en eixe moment l’import corresponent al nombre de zones recorregudes, amb el mateix preu d’un viatge amb Bonometro, encara que amb alguns avantatges comercials afegides.

Fins a completar la resta de títols utilitzats se sumen els percentatges corresponents als pensionistes de municipis amb acords subscrits amb l’empresa pública de transport; el Bo Transbord, que permet deu viatges per la zona A amb transbord entre  Metrovalencia, Metrobús i EMT; idea i volta; el TAT mensual, abonament personal per a circular sense límits de viatges per la zona triada durant 30 dies a comptar de la primera validació; el TAT Mobilitat mensual, que permet circular sense límits de viatges i de zones durant 30 dies a comptar de la primera validació; i altres com els de caràcter anual o els pertanyents a acords amb centres educatius.

 

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...