Data
19 de October de 2016

Metroescola reprén per octau any consecutiu les visites educatives amb les Escoles Sant Josep de València

Un grup de 56 alumnes de 5º de Primària ha viatjat des de Campanar fins a València Sud
 
Els xiquets han recorregut el Post de Comandament, els tallers i les unitats de Metrovalencia
 
En el passat curs, 1.052 escolars de 13 col·legis van conéixer els avantatges del transport públic i les normes de comportament

Metrovalencia ha représ hui, per octau curs consecutiu, l’activitat Metroescola, iniciativa que es va posar en marxa per primera vegada en l’exercici acadèmic 2009-2010 amb un gran èxit de convocatòria.
 
En la visita, 56 alumnes de 5º de Primària de les Escoles Sant Josep de València s’han desplaçat des de l’estació de metro de Campanar fins a la de València Sud, per a conéixer les principals instal·lacions de Metrovalencia.
 
Metroescola està dirigit als escolars pertanyents al cicle de Primària. Estes visites educatives es presenten com un complement del procés de formació dels alumnes i permeten destacar la importància que té el transport públic en el desenrotllament sostenible de les grans ciutats com a alternativa al vehicle privat.
 
En el curs passat, 2015-16, es van produir la visita de 1.052 escolars en les instal·lacions de Metrovalencia, pertanyents a 13 col·legis de 7 municipis.
 
Les visites poden començar en l’estació que trie el grup escolar en qüestió (en esta ocasió Campanar) o en la pròpia seu de FGV, depenent de la proximitat del centre educatiu a la xarxa de metro o tramvia.
 
Una vegada allí, els alumnes aprenen, gràcies al personal de FGV, com moure’s per una estació de metro, quina línia agafar per a arribar al destí fixat, els elements d’accessibilitat existents, la senyalització de les esmentades estacions, els elements de seguretat disponibles i les normes bàsiques de convivència, sempre amb un llenguatge i explicacions acords amb l’edat dels escolars.
 
Presentació de l’empresa
 
Realitzat el viatge fins a València Sud, es du a terme una presentació de FGV en el sala d’actes. En la dita estada, s’explica què és i què fa FGV, la xarxa de Metrovalencia, com funciona, el tipus d’estacions i parades amb les quals compta, els trens i tramvies de què disposa i la importància d’un transport públic sostenible.
 
Posteriorment, es cursa una visita Al Lloc de Comandament per a conéixer el sistema de funcionament i control de la circulació de trens i tramvies per la xarxa, el sistema de seguretat de l’empresa i el centre d’atenció al viatger.
 
El recorregut per les instal·lacions continua en una unitat de metro. Ja des de la cabina del maquinista, els alumnes poden comprovar, divertits i sorpresos, com funciona realment un tren i tots els elements necessaris per a la seua circulació.
 
Per a finalitzar la visita, els escolars es desplacen fins als tallers situats en les pròpies instal·lacions de València Sud, on es realitzen les labors de manteniment, reparació, neteja, control i aparcament de les unitats de les Línia 1 i 2 de Metrovalencia.
 

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...