Data
19 de October de 2016

Metroescola reprén per octau any consecutiu les visites educatives amb les Escoles Sant Josep de València

Un grup de 56 alumnes de 5º de Primària ha viatjat des de Campanar fins a València Sud
 
Els xiquets han recorregut el Post de Comandament, els tallers i les unitats de Metrovalencia
 
En el passat curs, 1.052 escolars de 13 col·legis van conéixer els avantatges del transport públic i les normes de comportament

Metrovalencia ha représ hui, per octau curs consecutiu, l’activitat Metroescola, iniciativa que es va posar en marxa per primera vegada en l’exercici acadèmic 2009-2010 amb un gran èxit de convocatòria.
 
En la visita, 56 alumnes de 5º de Primària de les Escoles Sant Josep de València s’han desplaçat des de l’estació de metro de Campanar fins a la de València Sud, per a conéixer les principals instal·lacions de Metrovalencia.
 
Metroescola està dirigit als escolars pertanyents al cicle de Primària. Estes visites educatives es presenten com un complement del procés de formació dels alumnes i permeten destacar la importància que té el transport públic en el desenrotllament sostenible de les grans ciutats com a alternativa al vehicle privat.
 
En el curs passat, 2015-16, es van produir la visita de 1.052 escolars en les instal·lacions de Metrovalencia, pertanyents a 13 col·legis de 7 municipis.
 
Les visites poden començar en l’estació que trie el grup escolar en qüestió (en esta ocasió Campanar) o en la pròpia seu de FGV, depenent de la proximitat del centre educatiu a la xarxa de metro o tramvia.
 
Una vegada allí, els alumnes aprenen, gràcies al personal de FGV, com moure’s per una estació de metro, quina línia agafar per a arribar al destí fixat, els elements d’accessibilitat existents, la senyalització de les esmentades estacions, els elements de seguretat disponibles i les normes bàsiques de convivència, sempre amb un llenguatge i explicacions acords amb l’edat dels escolars.
 
Presentació de l’empresa
 
Realitzat el viatge fins a València Sud, es du a terme una presentació de FGV en el sala d’actes. En la dita estada, s’explica què és i què fa FGV, la xarxa de Metrovalencia, com funciona, el tipus d’estacions i parades amb les quals compta, els trens i tramvies de què disposa i la importància d’un transport públic sostenible.
 
Posteriorment, es cursa una visita Al Lloc de Comandament per a conéixer el sistema de funcionament i control de la circulació de trens i tramvies per la xarxa, el sistema de seguretat de l’empresa i el centre d’atenció al viatger.
 
El recorregut per les instal·lacions continua en una unitat de metro. Ja des de la cabina del maquinista, els alumnes poden comprovar, divertits i sorpresos, com funciona realment un tren i tots els elements necessaris per a la seua circulació.
 
Per a finalitzar la visita, els escolars es desplacen fins als tallers situats en les pròpies instal·lacions de València Sud, on es realitzen les labors de manteniment, reparació, neteja, control i aparcament de les unitats de les Línia 1 i 2 de Metrovalencia.
 

Notícies relacionades

17 - 02 - 2024

El 72,1% dels usuaris de Metrovalencia realitza els seus desplaçaments per motius de treball o estudis

Els moviments per raons laborals aglutinen el 41% i els acadèmics el 31,1% El 47,3% de passatgers i passatgeres residix...
12 - 02 - 2024

El pla d’expansió de la xarxa de Metrovalencia preveu prolongar la Línia 10, desenvolupar les futures Línies 11 i 12 i construir tres grans intercanviadors

La consellera Pradas, acompanyada per l'alcaldessa Catalá, ha presentat el projecte d'ampliació nord-sud el primer pas del qual són les...
03 - 02 - 2024

Els usuaris de Metrovalencia valoren amb un notable, 8,16 punts sobre 10, els servicis que presta FGV a la província

La valoració positiva és del 92,2%, en sumar el 23,4% que ho qualifiquen com a “Bé”, el 49,3% com “Bastant...