Data
02 de March de 2019

Metrovalencia afavorix la intermodalitat a l’ampliar l’aparcament gratuït de València Sud fins a les 282 places

Als 168 estacionaments habituals se li afigen a partir d’ara de manera permanent 114 nous per a millorar el servici a l’usuari
 
L’estació s’ha completat amb una nova línia de validació i l’ordenació i separació dels espais públics i privats

Metrovalencia ha augmentat la capacitat del seu aparcament gratuït de l’estació de València Sud, molt utilitzat pels usuaris de les poblacions pròximes a les instal·lacions de FGV, com són Paiporta, Picanya, Catarroja, Albal o Benetússer, en especial en els dies de Falles, quan estacionen els seus vehicles en el recinte habilitat a este efecte i agafen el metro per a desplaçar-se fins al centre de València.
 
A les 168 places que habitualment Metrovalencia oferix als seus clients sense cap cost en València Sud, se li han sumat 114 noves, a l’annexar com a pàrquing una zona limítrof a l’actual aparcament, per la qual cosa a partir d’ara existiran de manera permanent 282 llocs reservats per a estacionar els vehicles privats.
 
Amb este servici, FGV vol fomentar l’ús del transport públic per mitjà de la intermodalitat i l’intercanvi del vehicle privat amb el metro, facilitant l’accés a la xarxa de Metrovalencia a tots aquells usuaris que no tenen una parada de metro pròxima, contribuint, a més, a la descongestió del tràfic viari en superfície i a l’atenció al medi ambient.
 
Complex València Sud
 
Amb esta obra, FGV conclou una sèrie d’actuacions en les instal·lacions del complex de València Sud que han suposat una notable millora del servici per als clients i de la seguretat del recinte. D’esta manera, s’ha instal·lat un nou control d’accés en l’estació que els viatgers han de travessar obligatòriament per a accedir a les distintes andanes i desplaçar-se per les línies 1, 2 i 7.
 
L’equipament instal·lat, que compta amb dos passos de validació, es completa amb distints elements de seguretat i atenció al client, com a cambres, interfonos i marquesines. La màquina automàtica de compra de títols de transport s’ha desplaçat fins a uns metres abans de les validadores perquè els clients puguen operar en ella.
 
Esta iniciativa se suma a les obres de tancament del recinte, en el que coexistixen zones d’accés públic, com l’estació de viatgers de Metrovalencia, amb zones d’accés restringit, com els edificis d’oficines i els tallers. S’han limitat els dits espais públics i restringits i ordenat el flux de passatgers que accedixen a l’estació des de l’aparcament.
 
D’esta manera, s’ha habilitat un pas a l’eixir de l’aparcament perquè els usuaris no hagen de travessar les barreres i introduir-se en la zona privada, i així poder accedir directament a la nova línia de validació i, posteriorment, a les andanes de l’estació de València Sud a través d’una rampa i una escala.
 

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...