Data
02 de March de 2019

Metrovalencia afavorix la intermodalitat a l’ampliar l’aparcament gratuït de València Sud fins a les 282 places

Als 168 estacionaments habituals se li afigen a partir d’ara de manera permanent 114 nous per a millorar el servici a l’usuari
 
L’estació s’ha completat amb una nova línia de validació i l’ordenació i separació dels espais públics i privats

Metrovalencia ha augmentat la capacitat del seu aparcament gratuït de l’estació de València Sud, molt utilitzat pels usuaris de les poblacions pròximes a les instal·lacions de FGV, com són Paiporta, Picanya, Catarroja, Albal o Benetússer, en especial en els dies de Falles, quan estacionen els seus vehicles en el recinte habilitat a este efecte i agafen el metro per a desplaçar-se fins al centre de València.
 
A les 168 places que habitualment Metrovalencia oferix als seus clients sense cap cost en València Sud, se li han sumat 114 noves, a l’annexar com a pàrquing una zona limítrof a l’actual aparcament, per la qual cosa a partir d’ara existiran de manera permanent 282 llocs reservats per a estacionar els vehicles privats.
 
Amb este servici, FGV vol fomentar l’ús del transport públic per mitjà de la intermodalitat i l’intercanvi del vehicle privat amb el metro, facilitant l’accés a la xarxa de Metrovalencia a tots aquells usuaris que no tenen una parada de metro pròxima, contribuint, a més, a la descongestió del tràfic viari en superfície i a l’atenció al medi ambient.
 
Complex València Sud
 
Amb esta obra, FGV conclou una sèrie d’actuacions en les instal·lacions del complex de València Sud que han suposat una notable millora del servici per als clients i de la seguretat del recinte. D’esta manera, s’ha instal·lat un nou control d’accés en l’estació que els viatgers han de travessar obligatòriament per a accedir a les distintes andanes i desplaçar-se per les línies 1, 2 i 7.
 
L’equipament instal·lat, que compta amb dos passos de validació, es completa amb distints elements de seguretat i atenció al client, com a cambres, interfonos i marquesines. La màquina automàtica de compra de títols de transport s’ha desplaçat fins a uns metres abans de les validadores perquè els clients puguen operar en ella.
 
Esta iniciativa se suma a les obres de tancament del recinte, en el que coexistixen zones d’accés públic, com l’estació de viatgers de Metrovalencia, amb zones d’accés restringit, com els edificis d’oficines i els tallers. S’han limitat els dits espais públics i restringits i ordenat el flux de passatgers que accedixen a l’estació des de l’aparcament.
 
D’esta manera, s’ha habilitat un pas a l’eixir de l’aparcament perquè els usuaris no hagen de travessar les barreres i introduir-se en la zona privada, i així poder accedir directament a la nova línia de validació i, posteriorment, a les andanes de l’estació de València Sud a través d’una rampa i una escala.
 

Notícies relacionades

17 - 02 - 2024

El 72,1% dels usuaris de Metrovalencia realitza els seus desplaçaments per motius de treball o estudis

Els moviments per raons laborals aglutinen el 41% i els acadèmics el 31,1% El 47,3% de passatgers i passatgeres residix...
12 - 02 - 2024

El pla d’expansió de la xarxa de Metrovalencia preveu prolongar la Línia 10, desenvolupar les futures Línies 11 i 12 i construir tres grans intercanviadors

La consellera Pradas, acompanyada per l'alcaldessa Catalá, ha presentat el projecte d'ampliació nord-sud el primer pas del qual són les...
03 - 02 - 2024

Els usuaris de Metrovalencia valoren amb un notable, 8,16 punts sobre 10, els servicis que presta FGV a la província

La valoració positiva és del 92,2%, en sumar el 23,4% que ho qualifiquen com a “Bé”, el 49,3% com “Bastant...