Data
30 de November de 2023

Metrovalencia amplia els horaris el diumenge amb motiu de la Marató València Trinidad Alfonso

  • La Generalitat distribueix este any 33.000 títols gratuïts de metro i tramvia entre els corredors
  • El dispositiu especial incorpora trens i tramvies addicionals per a possibilitar l’accés dels participants i públic a l’eixida prevista a les 8.15 hores a la Ciutat de les Arts i les Ciències

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ampliarà el servici de Metrovalencia diumenge que ve 3 de desembre per a facilitar el desplaçament de participants i públic a l’eixida de la Marató València Trinidad Alfonso, a la Ciutat de les Arts i de les Ciències, prevista les 8.15 hores.

Tant en les línies de metro com en les de tramvia, FGV ha previst servicis especials a primeres hores del matí perquè la mobilitat estiga garantida, en una prova que aconsegueix la seua 43é edició i en la qual es compta amb 33.000 participants i milers d’aficionats al llarg dels carrers de València.

Com a part de les mesures de suport a esta prova per part de la Generalitat, Metrovalencia ha facilitat els desplaçaments de manera gratuïta als 33.000 corredors de la Marató València Trinidad Alfonso.

Al costat de la motxilla del corredor o corredora, s’ha aportat un títol de quatre viatges de validesa de l’1 al 4 de desembre de la zona ABC per a circular per València i la seua àrea metropolitana, inclosos els viatges a l’aeroport. A més, hi haurà a la disposició de qui vulga plans de la xarxa de Metrovalencia.

Servici de tramvia

Com a part del dispositiu especial previst per Metrovalencia, la Línia 10 (Alacant-Natzaret) tindrà diferents freqüències segons la franja horària, atés que la rotonda de Germans Maristes amb Institut Obrer de València per la qual transita esta línia estarà tallada fins a les 10 hores, en ocupar-la els corredors i corredores que eixiran de manera escalonada des de la Ciutat de les Arts i de les Ciències.

D’esta manera, pel fet que no es podrà accedir a aquesta la parada a primera hora del matí pel citat talle de trànsit tramviari, entre les estacions d’Alacant i Amado Granell-Montolivet, des de les 6 hores fins a les 6.30 hores hi haurà tramvies cada deu minuts; de 6.30 a 9 hores cada cinc; i de 9 a 10.50 hores cada deu minuts, tenint en compte que a partir de les 10 hores els recorreguts seran amb el traçat complet fins a Ciutat Arts i Ciències-Justícia.

Després, a partir de les 10.50 hores i fins a les 14.20 hores, els tramvies passaran cada 5 minuts entre Alacant i Ciutat Arts i Ciències-Justícia.

Per tant, en la Línia 10, s’aconsella l’estació d’Amado Granell-Montolivet per a acudir a la carrera i les d’Amado Granell-Montolivet, Quatre Carreres i Ciutat Arts i Ciències-Justícia per al retorn.

Pel que respecta a la Línia 4, el pas de la marató pel recorregut del mateix obligarà a tallar la circulació des de les 8.15 fins a les 11.30 hores entre Pont de Fusta-Doctor Lluch, per la qual cosa només se circularà entre Mas del Rosari-Vicente Andrés Estellés i Pont de Fusta.

A partir de les 11.30 hores es reprendrà el servici complet en la Línia 4, mentre que la Línia 6 circularà entre Tossal del Rei i Doctor Lluch. En la Línia 8 no es començarà a circular fins a les 12.15 hores, moment en què es restablirà el servei complet en totes les línies.

A més dels servicis especials per al diumenge 3, Metrovalencia també ha programat pujades a Fira València els dies 1 i 2 de desembre, on se celebrarà Expo Esport València, el certamen de la Marató en el qual s’entregarà el dorsal, la bossa de la carrera i el títol de transport de Metrovalencia.

Línies de metro

Per part seua, el metro també sumarà servicis especials als trens habituals en diumenge, a fi de facilitar els desplaçaments eixe matí. Així, en la Línia 7 (Marítim-Torrent Avinguda) que permet el transbord amb la Línia 10 de tramvia a través de l’estació de Bailèn i el passatge per als vianants, hi haurà trens especials des de Torrent Avinguda cada 20 minutos des de les 6 hores fins a les 9.40 hores.

En línia 5 (Marítim-Aeroport), quatre trens especials s’intercalaran entre els regulars per a aconseguir una freqüència de 20 minutos des de les 6.40 hores. De la mateixa manera, en la Línia 3 (Rafelbunyol-Aeroport) tres trens especials més els regulars aconseguiran que les unitats puguen passar cada 20 minutos entre les 6.27 hores i les 7.40 hores.

Finalment, en la Línia 1 (Bétera-Castelló) un tren eixirà des de Seminari a les 7.25 hores i en la Línia 2 (Llíria-Torrent Avinguda) farà el propi un comboi des de Paterna a les 6.52 hores. A més, estaran els serveis regulars per a realitzar els trajectes corresponents.

Tots aquelles persones usuàries que desitgen ampliar la informació d’horaris i freqüències d’este servici poden trucar al telèfon 900 46 10 46 d’Atenció al Client de Metrovalencia. Esta informació també està disponible en la pàgina web de Metrovalencia www.metrovalencia.es, en xarxes socials @metrovalencia, en facebook/metrovalencia.fgv i en l’app oficial.

Notícies relacionades

06 - 06 - 2024

Metrovalencia oferix servicis especials de tramvia a Fira València per a acudir a València Convention Tattoo i Urban Beat València

Del 7 al 9 de juny se celebra la trobada sobre tatuatges i el 9 el campionat nacional de dansa...
30 - 05 - 2024

Metrovalencia oferix servicis especials de tramvia a Fira València per a acudir a European Academy of Allergy and Clinical Immunology

Del 31 de maig al 3 de juny se celebra la trobada de clínics, investigadors i professionals de la salut...
13 - 05 - 2024

Metrovalencia oferix servicis especials de tramvia a Fira València per a acudir Fimma, Maderalia i Intralogistics

Del 14 al 16 se celebra el certamen de Solucions de magatzematge i distribució per a empreses i punt de...