Data
05 de March de 2018

Metrovalencia augmenta fins a les 388 places el seu aparcament gratuït de l’estació de València Sud per a Falles

A les habituals 168 se sumen 220 addicionals durant les festes
 
FGV oferix 1.387 places pròpies en 15 estacions de superfície de les línies 1, 2 i 9, a les que cal sumar 1.163 de titularitat municipal

Metrovalencia ha augmentat de manera addicional, fins al 20 de març, la capacitat del seu aparcament gratuït de l’estació de València Sud, molt utilitzat pels usuaris de les poblacions pròximes a les instal·lacions de FGV, com són Paiporta, Picanya, Catarroja, Albal o Benetússer, en especial en els dies de Falles, quan estacionen els seus vehicles en el recinte habilitat a este efecte i agafen el metre per a desplaçar-se fins al centre de València.
 
A les 168 places que habitualment Metrovalencia oferix als seus clients sense cap cost en València Sud, se li han sumat 220 noves, a l’habilitar una zona limítrof a l’actual aparcament, per la qual cosa durant les Falles existiran 388 llocs reservats per a estacionar els vehicles privats.
 
Metrovalencia compta amb més de mil places pròpies d’aparcaments gratuïts en 15 estacions de superfície de les línies 1, 2 i 9 (inclosa València Sud) que permeten un accés més directe i ordenat a la ciutat de València en el transcurs de la celebració de les Falles 2018. A més, hi ha altres 1.163 places en set estacionaments municipals, també gratuïts, pròxims a la xarxa de metre en distintes poblacions.
 
En unes dates en què la capital del Túria té tallades més de 500 carrers pel muntatge de monuments, carpes i l’accés als diversos actes fallers, el transport suburbà s’erigix com el mig més ràpid i eficaç per a desplaçar-se per una ciutat que rebrà en les seues jornades més assenyalades més d’un milió de persones.
 
D’esta manera, els clients de Metrovalencia poden acudir als aparcaments dissuasoris, estacionar el seu vehicle i agafar el metrO o tramvia per a anar a treballar o a disfrutar de les festes, sense sobresalts i embossos de circulació.
 
Metrovalencia oferix habitualment, gràcies al sistema Pàrquing + Metre (P+M), un total de 1.167 places d’estacionament repartides en les estacions de Llíria (41), Pobla de Vallbona (40), l’Eliana (39), Massarrojos (62), Rocafort (54), Empalme (40), Seminari – CEU (48), Fuente del Jarro (52), Bétera (60), Font Almaguer (42), Sant Ramon (3), La Presa (123), Masia de Traver (198), Riba-roja de Túria (47) i València Sud (168). Al sumar les 220 places addicionals d’este últim aparcament, el total de les places disponibles durant Falles s’eleva a 1.387.
 
A més, cal afegir les 50 places posades en servici per part de l’Ajuntament de Paiporta; les 23 del de Paterna; les 115 de Sant Isidre; les 30 de Benaguassil 1r; les 562 de Quart de Poblet; les 133 de Santa Rita i les 250 de Burjassot, que sumen altres 1.163 places, totes elles en les voltants de les estacions i parades esmentades.
 
Per tant, a les 1.387 places d’aparcament amb què compte Metrovalencia cal sumar els 1.163 estacionaments municipals, amb els que els usuaris del metro podran disposar d’un total de 2.550 places gratuïtes en Falles.
 
Amb este servici, FGV vol fomentar l’ús del transport públic per mitjà de la intermodalitat i l’intercanvi del vehicle privat amb el metre, facilitant l’accés a la xarxa de Metrovalencia a tots aquells usuaris que no tenen una parada de metro pròxima, contribuint, a més, a la descongestió del tràfic viari en superfície i a l’atenció al medi ambient.
 

Notícies relacionades

16 - 07 - 2024

FGV comença a construir la llosa superior del túnel que connectarà les estacions d’Alacant i Xàtiva de Metrovalencia

L'objectiu és obrir un pas per als vianants després de l'estiu al carrer Alacant entre Xàtiva i l'accés al carrer...
21 - 06 - 2024

FGV reunix el Comité de Participació de Clients de Metrovalencia per a analitzar el servici i presentar noves actuacions i iniciatives

El director gerent, Alfonso Novo, ha assistit a la trobada en el qual participen entitats i usuaris habituals En la...
24 - 05 - 2024

Els usuaris del tramvia de València valoren amb un notable, 8,02 punts sobre 10, el servici que presta este mitjà de transport

La puntuació positiva, sumant “Molt bé”, “Bastant bé” i Bé”, aconseguix el 92% La Línia 10 obté 8,78 punts, les...