Data
07 de September de 2022

Metrovalencia completa la instal·lació del nou sistema d’informació de les parades del tramvia

  • S’han instal·lat 43 pantalles TFT’s i 57 LED en les Línies 4, 6, 8 i 10 que informen sobre l’hora de pas de les unitats i altres qüestions relatives al servei
  • La inversió conjunta en totes dues tecnologies supera el milió d’euros i reforça la comunicació amb les persones usuàries

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha completat el nou sistema d’informació a les persones usuàries de les línies tramviàries de Metrovalencia amb la incorporació de 18 pantalles de tecnologia TFT’s en les últimes nou parades.

Aquesta actuació completa la ja realitzada en la Línia 10, també amb tecnologia TFT’s, amb la seua posada en servei al maig del present any, i la instal·lació de 57 pantalles LED en la resta de la xarxa tramviària. La inversió conjunta ha superat el milió d’euros.

En primer lloc, es van començar a instal·lar de manera progressiva en 2021 els dispositius de LED en les parades de les Línies 4, 6 i 8, així com el sistema de control centralitzat en el Lloc de Comandament, situat a València Sud.

Aquest nou equipament compta amb teleindicadors LED i teleindicadors TFT que informen del temps de pas, així com d’altres qüestions relatives al servei, com a incidències, avisos o recomanacions.

Amb aquesta millora s’ha dotat a totes les pantalles amb el sistema Ciber-pass per a invidents, que permet sota demanda que la informació que apareix en la pantalla es puga escoltar per a facilitar l’accés d’aquests continguts a un major nombre de persones.

Com a part d’aquesta mateixa actuació, en l’estació de Marítim, es van substituir els teleindicadors tipus LED per pantalles de tecnologia TFT’s, que permeten difondre diferents continguts molt més amplis.

Aquest tipus de pantalles, més grans i amb majors possibilitats tècniques, s’han col·locat ara per a completar l’actuació en les nou parades de transbord i més transitades, com són Empalme, Benimaclet, Vicente Andrés Estellés, Pont de Fusta, Tarongers-Ernest Lluch, La Cadena, Vicente Zaragozá, La Carrasca i Sagunt.

El sistema d’informació previst recull les dades del SAE (Sistema d’Ajuda a l’Explotació), que s’utilitza en la xarxa tramviària de Metrovalencia i possibilita notificar els horaris i les destinacions dels pròxims tramvies en les andanes de les estacions.

Notícies relacionades

24 - 05 - 2024

Els usuaris del tramvia de València valoren amb un notable, 8,02 punts sobre 10, el servici que presta este mitjà de transport

La puntuació positiva, sumant “Molt bé”, “Bastant bé” i Bé”, aconseguix el 92% La Línia 10 obté 8,78 punts, les...
28 - 04 - 2024

Metrovalencia va atendre l’any passat més de 128.000 usuaris a través del telèfon gratuït i els intèrfons d’estacions i parades

Els viatgers poden sol·licitar informació i buidar dubtes en el 900 46 10 46 o en els 350 dispositius instal·lats...
25 - 04 - 2024

Metrovalencia modifica el diumenge el seu servici de tramvia amb motiu de la ‘Volta Ciclista a Espanya Femenina’ i la ‘15K València Oberta a la Mar’

El dia 28 s'interrompen les circulacions en les línies 4, 6, 8 des de les 8.50 fins a les 10.20...