Data
14 de April de 2020

Metrovalencia experimenta un augment de viatgers i viatgeres del 36% respecte al dimarts de la setmana pasada

El conseller Arcadi España destaca la "total normalitat" i l’absència d’incidències i aglomeracions en el servei d’FGV

El nombre de viatgers i viatgeres que s’han desplaçat aquest dimarts per les explotacions de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Metrovalencia i TRAM d´Alacant, ha experimentat un significatiu augment respecte al dimarts 7 d’abril, quan únicament es permetia el desplaçament de treballadors i treballadores de sectors essencials.

Les dades provisionals, fins a les 12 hores d’aquest dimarts, concreten que 8.838 usuaris i usuàries de Metrovalencia que han viatjat amb tren o tramvia, equivalente a un augment del 36% respecte al dimarts anterior, 7 d’abril.
 
Si es compara la xifra de viatgers i viatgeres del matí d’aquest dimarts amb la del 17 de març, primer dimarts després del decret d’alarma, es registra un descens del 23%, mentre que les dades d’aquest dimarts reflecteixen un descens del 90% en el nombre de viatgers i viatgeres respecte al 3 de març, data anterior a la pandèmia.
 
Els viatgers i viatgeres del TRAM d´Alacant fins al migdia s’han elevat fins a 1.025,  un 36,6% més respecte al dimarts de la setmana anterior, si bé es registra un descens del 34% respecte al primer dimarts amb l’estat d’alarma, i un descens del 92% respecte al 3 de març, data anterior a la pandèmia i, per tant, a la declaració de l’estat d’alarma.
 
Durant aquesta jornada, l’absència d’incidències ha sigut tònica dominant en les circulacions de València i Alacant fins al migdia, sense produir-se aglomeracions en les estacions i unitats de Metrovalencia i TRAM d´Alacant.
 
En aquest sentit, el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha destacat la "total normalitat amb la qual s’ha succeït la jornada de hui en tota la xarxa de Metrovalencia, així com en la del TRAM d’Alacant" i ha agraït la labor realitzada per voluntaris de Protecció Civil i Forces de Seguretat de l’Estat des de primera hora del matí durant el repartiment de màscares de protecció entre els usuaris en les principals estacions.
 
Hidrogels i màscares
 
La Generalitat ha instal•lat des de primera hora d’aquest dimarts dispensadors d’hidrogel alcohòlic en les principals estacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant per a reforçar la protecció de les persones viatgeres que es desplacen als seus centres de treball a través de la xarxa de FGV, així com de les línies del Tram de Castelló, on s’han instal•lat dispensadors a l’interior dels autobusos.
 
La Conselleria de Política Territorial, Obra Pública i Mobilitat ha adoptat aquesta decisió seguint les indicacions sanitàries de mantindre una correcta higiene de mans amb la finalitat d’afavorir la prevenció i frenar l’expansió del coronavirus.
 
Aquesta mesura se suma al repartiment de màscares per part de les forces i cossos de seguretat de l’Estat i voluntariat de Protecció Civil que s’ha iniciat també a primera hora d’aquest dimarts en les principals estacions de la xarxa a València i Alacant. Es tracta d’un repartiment en el qual FGV presta la seua total col•laboració. 
 

Notícies relacionades

17 - 02 - 2024

El 72,1% dels usuaris de Metrovalencia realitza els seus desplaçaments per motius de treball o estudis

Els moviments per raons laborals aglutinen el 41% i els acadèmics el 31,1% El 47,3% de passatgers i passatgeres residix...
12 - 02 - 2024

El pla d’expansió de la xarxa de Metrovalencia preveu prolongar la Línia 10, desenvolupar les futures Línies 11 i 12 i construir tres grans intercanviadors

La consellera Pradas, acompanyada per l'alcaldessa Catalá, ha presentat el projecte d'ampliació nord-sud el primer pas del qual són les...
03 - 02 - 2024

Els usuaris de Metrovalencia valoren amb un notable, 8,16 punts sobre 10, els servicis que presta FGV a la província

La valoració positiva és del 92,2%, en sumar el 23,4% que ho qualifiquen com a “Bé”, el 49,3% com “Bastant...