Data
13 de December de 2018

Metrovalencia inicia el servici nocturn este cap de setmana fins a les 2.30 hores

Els metros i tramvies entre València i l’àrea metropolitana circularan els divendres, dissabtes i vespres de festius
 
FGV i FOTUR animaran als més jóvens a desplaçar-se gratuïtament la nit del dissabte amb una cabina de DJ dins d’una unitat

Metrovalencia inicia este cap de setmana els nous servicis nocturns de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) per a la ciutat de València i la seua àrea metropolitana que, sota la denominació de “A la lluna de Metrovalencia”, permetran als usuaris desplaçar-se els divendres, dissabtes i vespres de festius a distints destins fins aproximadament les 2.30 hores, pas pel centre de la capital.
 
En concret, el servici nocturn començarà el divendres dia 14 i tindrà la seua continuïtat el dissabte dia 15 amb una jornada de “portes obertes” que suposarà que els passatgers podran viatjar de manera gratuïta en l’horari nocturn a partir dels 22.30 hores.

FGV, en col·laboració amb la Federació d’Oci, Turisme, Joc, Activitats Recreatives i Indústries Afins de la Comunitat Valenciana (FOTUR), instal·larà una cabina de DJ dins d’una unitat de metro que anirà desplaçant-se per la xarxa animant als més jóvens a aprofitar el nou servici.

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Transport, María José Salvador, va assegurar esta setmana en la presentació del nou servici que l’apostade la Generalitat pel transport públic és indiscutible “i que València “i la seua àrea metropolitana se situen, per fi, en l’àmbit de les ciutats europees que també tenen este servici. Som la tercera àrea metropolitana d’Espanya i hem hagut d’esperar fins a 2018 per a tindre metro nocturn”.
 
María José Salvador també va anunciar que en Nit de cap d’any s’oferirà servici ininterromput durant tota la nit, fins a enllaçar amb el servici del matí de l’1 de gener i que tant les freqüències com els destins, “estan previst que es milloren a partir de l’any que ve, una vegada completades les necessitats tècniques i de personal que suposa la posada en marxa esta nova oferta de transport públic”.
 
Servici inicial
 
Des del 14 de desembre circularan trens per València i l’àrea metropolitana en les línies de metro, amb una freqüència de pas entre 20 i 30 minuts pel centre de la ciutat, a partir de l’últim servici habitual abans de mitjanit, en aquells trams en direcció a Aeroport, Torrent, Torrent Avinguda i Marítim-Serrería.

Cada seixanta minuts, els trens circularan en direcció a les estacions de Seminari, Paterna i Alboraya. Els últims trens en circulació tindran el seu final de destí a Picassent, Bétera, Llíria, Rafelbunyol i Riba-roja del Túria.

Els últims passos pel centre de la ciutat de València, prenent com a referència l’estació d’Àngel Guimerà, en la que confluïxen les Línies 1, 2, 3, 5 i 9, tindran lloc entorn de les 2.30 hores.
 
En les línies tramviàries, els tramvies circularan amb intervals de pas de 60 minuts en totes les Línies, tenint en compte que en la L4 el trajecte és entre Doctor Lluch i Vicente Andrés Estellés.
 
Els últims passos per la parada de Benimaclet cap als diferents destins tindran lloc entorn de les 2.30 hores.
 
Millores de freqüències i servici per a 2019
 
En el primer trimestre de 2019 es realitzaran millores en les freqüències i en els servicis en els trens nocturns que circularan per València i l’àrea metropolitana, amb una freqüència de pas entre 10 i 20 minuts pel centre de la ciutat, a partir de l’últim servici habitual abans de mitjanit, en aquells trams en direcció a Aeroport, Torrent, Torrent Avinguda, Alboraya i Marítim-Serrería.
 
Cada 40 minuts els trens circularan en direcció a les estacions de Seminari i Paterna, i cada 80 minuts en direcció a Picassent, Bétera, Llíria, Rafelbunyol i Riba-roja de Túria.
 
Els últims passos pel centre de la ciutat de València, en l’estació d’Àngel Guimerà, cap als diferents destins tindran lloc entorn de les 2.30 hores.
 
En les línies tramviàries, els tramvies circularan amb intervals de pas de 40 minuts en totes les Línies, tenint en compte que en la Línia 4 el trajecte és entre Doctor Lluch i Vicente Andrés Estellés.
 
Els últims passos per la parada de Benimaclet cap als diferents destins tindran lloc entorn de les 2.30 hores.
 
Servicis mínims
 
El servici especial nocturn s’adaptarà als servicis mínims decretats per la Direcció General de Treball sobre les distintes mobilitzacions convocades pels sindicats, per la qual cosa es recomana als usuaris que s’informen través de la pàgina web www.metrovalencia.es i en el telèfon gratuït  d’informació i Atenció al Client 900 46 10 46, així com en @metrovalencia i en facebook/metrovalencia.fgv.
 

Notícies relacionades

12 - 02 - 2024

Metrovalencia facilita la mobilitat per a acudir amb tramvia a Fira València a eMobility Expo World Congress

Del 13 al 15 se celebra l'esdeveniment de referència per a la mobilitat sostenible en la qual FGV serà present...
24 - 01 - 2024

Metrovalencia facilita la mobilitat per a acudir amb tramvia a Fira València per FIMI, Babykid Spain, Beauty Spain i Hydrosud 2024

El 25 se celebra el certamen relacionat amb la construcció Hydrosud, del 25 al 27 FIMI i Babykid Spain de...
23 - 12 - 2023

Metrovalencia oferix servici especial de tramvia a Fira València per a acudir a Expojove

Del 26 de desembre al 4 de gener se celebra la Fira Internacional de València i la Fira de la...