Data
12 de January de 2020

Metrovalencia instal·larà un nou sistema d’informació al viatger en les parades del tramvia de València

Està previst instal·lar unes 80 pantalles de tecnologia LED en tots els baixadors de les Línies 4, 6 i 8 de Metrovalencia

S’oferirà informació del temps de pas, així com d’incidències, avisos o recomanacions  
 

La Generalitat instal·larà un nou sistema d’informació al viatger en el conjunt de la xarxa tramviària de Metrovalencia, que per mitjà de teleindicadores LED informaran del temps de pas, així com d’altres  qüestions relatives al servici com a incidències, avisos o recomanacions.

Estos dispositius s’ubicaran en les parades de les línies 4, 6 i 8 que corresponen al servici tramviari de Metrovalencia, així com en el Post de Comandament, situat en València Sud. El pressupost de licitació establit per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ascendix a 1.224.189,92 euros, IVA inclòs.

Amb esta actuació s’instal·laran pantalles de tecnologia LED en totes les parades del tramvia, més o menys dos per cada baixador, la qual cosa representa uns 80 teleindicadores.

Dins d’esta mateixa actuació es contempla substituir en l’estació de Marítim Serrería els actuals teleindicadores per pantalles TFT, que permetran difondre diferents continguts molt més amplis que els actuals.

Tots estos teleindicadores s’han projectat amb el sistema Ciber-pass per a invidents, que permet baix demanda que la informació que apareix en el teleindicador es puga escoltar per a facilitar l’accés d’estos continguts a un nombre més gran de persones.

El sistema d’informació previst arreplega informació del Control de Tràfic Centralitzat (CTC) sobre la ubicació dels trens (circuits de via), així com de la ubicació dels trens (número de tren). De la dita informació s’extrauen els horaris i els destins dels pròxims trens en les andanes de les estacions. Finalment, la informació és enviada als teleindicadores via xarxa IP-VPLS.

El dispositiu realitza també l’enviament d’informació a les línies d’informació dinàmica presents en els teleindicadores i monitors d’andana, i de forma individual en alguns vestíbuls.

Actualment, en les línies del tramvia de Metrovalencia no hi ha cap sistema d’informació al viatger amb teleindicadores o monitors. No obstant això, sí que està instal·lat en totes les estacions  subterrànies i en algunes estacions de superfície de la xarxa de Metrovalencia.

Notícies relacionades

13 - 02 - 2024

El Consell autoritza un conveni d’FGV amb l’Ajuntament de Rafelbunyol per a aplicar descomptes en Metrovalencia a majors i persones amb discapacitat

Les persones majors de 65 anys i les persones amb discapacitat igual o superior al 64% obtindran una reducció de...
06 - 02 - 2024

El Consell autoritza un conveni d’FGV amb l’Ajuntament de Foios per a aplicar descomptes en Metrovalencia a majors i persones amb discapacitat

Les persones majors de 65 anys i les persones amb discapacitat igual o superior al 64% obtindran una reducció de...
05 - 02 - 2024

FGV envia cartes informatives als ajuntaments de la xarxa de Metrovalencia de la possibilitat de subscriure convenis per a activar polítiques socials en el transport

L'empresa pública ha posat en coneixement dels municipis els títols de transport més beneficiosos segons cada col·lectiu L'acord pot afectar...