Data
12 de January de 2020

Metrovalencia instal·larà un nou sistema d’informació al viatger en les parades del tramvia de València

Està previst instal·lar unes 80 pantalles de tecnologia LED en tots els baixadors de les Línies 4, 6 i 8 de Metrovalencia

S’oferirà informació del temps de pas, així com d’incidències, avisos o recomanacions  
 

La Generalitat instal·larà un nou sistema d’informació al viatger en el conjunt de la xarxa tramviària de Metrovalencia, que per mitjà de teleindicadores LED informaran del temps de pas, així com d’altres  qüestions relatives al servici com a incidències, avisos o recomanacions.

Estos dispositius s’ubicaran en les parades de les línies 4, 6 i 8 que corresponen al servici tramviari de Metrovalencia, així com en el Post de Comandament, situat en València Sud. El pressupost de licitació establit per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ascendix a 1.224.189,92 euros, IVA inclòs.

Amb esta actuació s’instal·laran pantalles de tecnologia LED en totes les parades del tramvia, més o menys dos per cada baixador, la qual cosa representa uns 80 teleindicadores.

Dins d’esta mateixa actuació es contempla substituir en l’estació de Marítim Serrería els actuals teleindicadores per pantalles TFT, que permetran difondre diferents continguts molt més amplis que els actuals.

Tots estos teleindicadores s’han projectat amb el sistema Ciber-pass per a invidents, que permet baix demanda que la informació que apareix en el teleindicador es puga escoltar per a facilitar l’accés d’estos continguts a un nombre més gran de persones.

El sistema d’informació previst arreplega informació del Control de Tràfic Centralitzat (CTC) sobre la ubicació dels trens (circuits de via), així com de la ubicació dels trens (número de tren). De la dita informació s’extrauen els horaris i els destins dels pròxims trens en les andanes de les estacions. Finalment, la informació és enviada als teleindicadores via xarxa IP-VPLS.

El dispositiu realitza també l’enviament d’informació a les línies d’informació dinàmica presents en els teleindicadores i monitors d’andana, i de forma individual en alguns vestíbuls.

Actualment, en les línies del tramvia de Metrovalencia no hi ha cap sistema d’informació al viatger amb teleindicadores o monitors. No obstant això, sí que està instal·lat en totes les estacions  subterrànies i en algunes estacions de superfície de la xarxa de Metrovalencia.

Notícies relacionades

24 - 05 - 2024

Els usuaris del tramvia de València valoren amb un notable, 8,02 punts sobre 10, el servici que presta este mitjà de transport

La puntuació positiva, sumant “Molt bé”, “Bastant bé” i Bé”, aconseguix el 92% La Línia 10 obté 8,78 punts, les...
28 - 04 - 2024

Metrovalencia va atendre l’any passat més de 128.000 usuaris a través del telèfon gratuït i els intèrfons d’estacions i parades

Els viatgers poden sol·licitar informació i buidar dubtes en el 900 46 10 46 o en els 350 dispositius instal·lats...
25 - 04 - 2024

Metrovalencia modifica el diumenge el seu servici de tramvia amb motiu de la ‘Volta Ciclista a Espanya Femenina’ i la ‘15K València Oberta a la Mar’

El dia 28 s'interrompen les circulacions en les línies 4, 6, 8 des de les 8.50 fins a les 10.20...