Data
29 de April de 2020

Metrovalencia introdueix diferents millores en l’ús dels títols de transport

Les parades de la xarxa del tramvia s’unifiquen en la zona A per a València i la seua àrea metropolitana a partir de l’1 de maig


Les famílies monoparentals, igual que les nombroses, gaudiran de descomptes en tots els títols
El Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV) ha dictat una resolució per la qual s’actualitzen i regulen les tarifes dels títols propis de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) per a viatjar per la xarxa de Metrovalencia, així com les seues condicions d’aplicació.
 
Entre les mesures més importants, que entraran en vigor el pròxim 1 de maig,  es troben la congelació de tarifes anunciada a l’inici de l’any per la Generalitat i la incorporació de noves mesures per a afavorir l’ús de la xarxa de metro i tramvia, com per exemple que totes les parades del tramvia passen a ser zona A, per la qual cosa es redueix el preu respecte a l’actualitat, en existir hui dia parades en zona B.
 
Així mateix, amb l’objectiu d’afavorir l’ús del bitllet senzill, s’ha eliminat l’obligació de validar-lo durant un determinat termini de temps posterior a la compra, la qual cosa impedeix que puga caducar sense haver sigut utilitzat. Actualment, són d’ús immediat (dues hores de validesa des del moment de la compra). A més, s’elimina el títol d’Anada i Tornada.
 
Es crea el títol Col·lectiu, a utilitzar-se exclusivament en determinats esdeveniments per a la realització col·lectiva d’un trajecte preestablit per grups de 15 o més persones amb obligació de pagament. 
 
També s’ha aprovat l’aplicació en qualsevol títol de transport la reducció per família monoparental (20% les de caràcter general o 50% les de caràcter especial), igual que succeeix amb les famílies nombroses, que actualment només s’aplica en el títol TuiN.
 
Per als usuaris de la targeta moneder TuiN personalitzada s’ha acordat l’obtenció de gratuïtat per a viatjar per tota la xarxa, a partir del tercer nivell de consum, (es redueix el límit de 72,80 euros a 63,00 euros, un 13,50% menys, aproximadament).
 

Aquesta modificació suposa que les persones que es desplacen per tres o més zones, que són les que suporten majors preus del servei, entre les quals es troben les que treballen en Aeroport de Manises (única parada situada en zona D per a usuaris d’aquest títol), obtindran gratuïtat per a viatjar a aqueixa destinació, a partir d’un menor nivell de consum mensual. 

Notícies relacionades

24 - 05 - 2024

Els usuaris del tramvia de València valoren amb un notable, 8,02 punts sobre 10, el servici que presta este mitjà de transport

La puntuació positiva, sumant “Molt bé”, “Bastant bé” i Bé”, aconseguix el 92% La Línia 10 obté 8,78 punts, les...
28 - 04 - 2024

Metrovalencia va atendre l’any passat més de 128.000 usuaris a través del telèfon gratuït i els intèrfons d’estacions i parades

Els viatgers poden sol·licitar informació i buidar dubtes en el 900 46 10 46 o en els 350 dispositius instal·lats...
25 - 04 - 2024

Metrovalencia modifica el diumenge el seu servici de tramvia amb motiu de la ‘Volta Ciclista a Espanya Femenina’ i la ‘15K València Oberta a la Mar’

El dia 28 s'interrompen les circulacions en les línies 4, 6, 8 des de les 8.50 fins a les 10.20...