Data
04 de March de 2018

Metrovalencia limita la velocitat en la L9 a Riba-roja de Túria al seu pas per les obres del baixador de València la Vella

Els treballs d’Obres Públiques iniciats al desembre i que conclouran al maig se centren ara en la construcció d’una andana de 90 metres
 
La instal·lació, completament accessible, tindrà enjardinat el seu entorn i comptarà amb un aparcament de 38 places

Metrovalencia ha limitat la velocitat de 80 a 50 quilòmetres per hora dels trens de la Línia 9 (Alboraya Peris Aragó- Riba-roja de Túria) al seu pas per les obres del nou baixador de València la Vella i ha instal·lat senyals provisionals amb balises de Frenada Automàtica puntual (FAP) per a garantir la seguretat d’uns treballs que es van iniciar al desembre i que es preveuen concloure al maig.
 
La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori està executant el projecte, a finançar entre l’administració autonòmica i l’Ajuntament de Riba-roja de Túria.
 
Amb esta actuació, el departament que dirigix María José Salvador dóna resposta a una reivindicació històrica dels veïns d’este municipi d’habilitar una parada per a millorar la mobilitat municipal i metropolitana, a més de donar millor servici a la urbanització de “València la Vella” i el seu entorn. 
 
En l’actualitat, i una vegada construïda una caseta d’ús intern, s’estan escometent distintes canalitzacions i instal·lant noves arquetes, alhora que es comença a construir l’andana de nit per a no interrompre la circulació ferroviària.
 
El nou baixador
 
Les obres consistixen en l’execució d’un nou baixador en la Línia 9 de Metrovalencia en l’extrem sud de la urbanització València la Vella. Amb este objectiu, s’ha dissenyat una andana situat en el marge nord de la via, al costat de la urbanització, de 90 metres de longitud i una amplària de 4 metres, que estarà situat a 2.205 metres de la parada de Masia de Traver i a 1.380 metres de la de La Presa.
 
Les característiques de tots els elements de pavimentació, mobiliari, senyalètica, parada, etcètera, són iguals als instal·lats en la resta de la Línia 9 d’eixa zona per a mantindre una coherència estètica i funcional amb les altres parades, a més de garantir la completa accessibilitat a l’andana amb una rampa de suau pendent i plataformes per a Persones de Mobilitat Reduïda (PMR) entre l’andana i el material mòbil.
 
L’actuació es completa per mitjà de la instal·lació d’enllumenat, cambres de circuit tancat de televisió, interfono, validadora, megafonia, senyalètica i mobiliari urbà. Entre estos últims elements destaca una marquesina de formigó blanc que ressaltarà l’actuació.
 
Així mateix, s’ha previst l’enjardinament de l’entorn a l’andana i la creació d’una zona d’aparcament de 38 places per mitjà del condicionament dels vials adjacents.
 

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...