Data
04 de March de 2018

Metrovalencia limita la velocitat en la L9 a Riba-roja de Túria al seu pas per les obres del baixador de València la Vella

Els treballs d’Obres Públiques iniciats al desembre i que conclouran al maig se centren ara en la construcció d’una andana de 90 metres
 
La instal·lació, completament accessible, tindrà enjardinat el seu entorn i comptarà amb un aparcament de 38 places

Metrovalencia ha limitat la velocitat de 80 a 50 quilòmetres per hora dels trens de la Línia 9 (Alboraya Peris Aragó- Riba-roja de Túria) al seu pas per les obres del nou baixador de València la Vella i ha instal·lat senyals provisionals amb balises de Frenada Automàtica puntual (FAP) per a garantir la seguretat d’uns treballs que es van iniciar al desembre i que es preveuen concloure al maig.
 
La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori està executant el projecte, a finançar entre l’administració autonòmica i l’Ajuntament de Riba-roja de Túria.
 
Amb esta actuació, el departament que dirigix María José Salvador dóna resposta a una reivindicació històrica dels veïns d’este municipi d’habilitar una parada per a millorar la mobilitat municipal i metropolitana, a més de donar millor servici a la urbanització de “València la Vella” i el seu entorn. 
 
En l’actualitat, i una vegada construïda una caseta d’ús intern, s’estan escometent distintes canalitzacions i instal·lant noves arquetes, alhora que es comença a construir l’andana de nit per a no interrompre la circulació ferroviària.
 
El nou baixador
 
Les obres consistixen en l’execució d’un nou baixador en la Línia 9 de Metrovalencia en l’extrem sud de la urbanització València la Vella. Amb este objectiu, s’ha dissenyat una andana situat en el marge nord de la via, al costat de la urbanització, de 90 metres de longitud i una amplària de 4 metres, que estarà situat a 2.205 metres de la parada de Masia de Traver i a 1.380 metres de la de La Presa.
 
Les característiques de tots els elements de pavimentació, mobiliari, senyalètica, parada, etcètera, són iguals als instal·lats en la resta de la Línia 9 d’eixa zona per a mantindre una coherència estètica i funcional amb les altres parades, a més de garantir la completa accessibilitat a l’andana amb una rampa de suau pendent i plataformes per a Persones de Mobilitat Reduïda (PMR) entre l’andana i el material mòbil.
 
L’actuació es completa per mitjà de la instal·lació d’enllumenat, cambres de circuit tancat de televisió, interfono, validadora, megafonia, senyalètica i mobiliari urbà. Entre estos últims elements destaca una marquesina de formigó blanc que ressaltarà l’actuació.
 
Així mateix, s’ha previst l’enjardinament de l’entorn a l’andana i la creació d’una zona d’aparcament de 38 places per mitjà del condicionament dels vials adjacents.
 

Notícies relacionades

17 - 02 - 2024

El 72,1% dels usuaris de Metrovalencia realitza els seus desplaçaments per motius de treball o estudis

Els moviments per raons laborals aglutinen el 41% i els acadèmics el 31,1% El 47,3% de passatgers i passatgeres residix...
12 - 02 - 2024

El pla d’expansió de la xarxa de Metrovalencia preveu prolongar la Línia 10, desenvolupar les futures Línies 11 i 12 i construir tres grans intercanviadors

La consellera Pradas, acompanyada per l'alcaldessa Catalá, ha presentat el projecte d'ampliació nord-sud el primer pas del qual són les...
03 - 02 - 2024

Els usuaris de Metrovalencia valoren amb un notable, 8,16 punts sobre 10, els servicis que presta FGV a la província

La valoració positiva és del 92,2%, en sumar el 23,4% que ho qualifiquen com a “Bé”, el 49,3% com “Bastant...