Data
18 de May de 2020

Metrovalencia posa en servei aparcabicis en cinc estacions per a facilitar la intermodalitat

Benaguasil 1, Fuente del Jarro, Rocafort, Font Almaguer i Massarojos estan ja oberts al públic, i Llíria ho estarà pròximament

FGV contactarà amb distints ajuntaments per a instal·lar més aparcabicis en terrenys municipals annexes a la xarxa

Metrovalencia ha obert al públic aparcabicis en cinc estacions de superfície, a fi de fomentar l’ús del transport públic mitjançant la intermodalitat i l’intercanvi de les bicicletes amb el metro, facilitant l’accés a la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a tots els usuaris que no tenen una estació o parada pròxima.

Esta mesura, anunciada recentment pel conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, s’emmarca dins de l’aposta del Govern valencià per una mobilitat que fomente la intermodalitat i l’impuls a la utilització de mitjans de transport sostenibles entre la ciutadania.

D’esta manera, es contribuïx a la descongestió del tràfic viari en superfície i a cura del medi ambient en una clara aposta per part de la Generalitat per aconseguir un millor i eficient transport públic.

En esta primera fase, s’han obert els aparcabicis de les estacions de  Benaguasil 1, Fuente del Jarro, Rocafort, Font Almaguer i Massarojos. Pròximament entrarà en servici Llíria. Els terrenys en què s’han instal·lat són propietat de l’empresa pública.

Més avant, es realitzaran els estudis necessaris per a emprendre noves actuacions dins d’una segona fase. En este sentit, FGV es posarà en contacte amb els ajuntaments pels quals passa alguna línia de metro per a arribar a un acord per a instal·lar més aparcabicis en terrenys municipals annexes a la xarxa de Metrovalencia.

En l’actualitat, Metrovalencia ja posseïx distints sistemes d’aparcabicis en algunes de les seues estacions, com per exemple en València Sud, Empalme L’ Eliana, Riba-roja de Túria, etc., i ara es pretén potenciar la intermodalitat entre tres mitjans de transports sostenibles, quals són la bicicleta, el metro i el tramvia.

La majoria dels aparcabicis de FGV es troben en les pròpies estacions o en els estacionaments dissuasoris gratuïts per a vehicles que Metrovalencia disposa en 15 estacions de superfície de les línies 1, 2 i 9. Estos permeten un accés més directe i ordenat a la ciutat de València i també suposen una aposta directa per la intermodalitat i el transport sostenible.

Els aparcabicis que ha instal·lat FGV són diferents dels existents en les seues estacions. Tenen forma de “U” invertida, són molt més moderns i segurs. En ells queden ancorades les dos rodes i el quadro de la bicicleta, que quedarà completament recolzada. A més, es col·locarà una senyalització específica per a la seua immediata visualització i es pintarà de blau el sòl que ocupe.

Normes per a bicicletes

D’acord amb la normativa actual, els dies laborables les bicicletes es poden transportar només en els trams de superfície, excepte si van plegades. Els dissabtes, diumenges i festius es poden transportar per tota la xarxa.

El viatjar amb una bicicleta no obliga a abonar cap suplement pel seu transport. Per a no causar molèsties o danys, cal portar subjecta la bicicleta en el vehicle i romandre de peu junt amb ella. Així mateix, cal evitar ocupar els llocs de pas. No es pot muntar amb bicicleta per les estacions, andanes i altres instal·lacions.

La primera i última porta del tren estan reservades per a l’accés de les persones amb mobilitat reduïda, per la qual cosa cal evitar transitar per elles amb la bicicleta. FGV pot limitar el nombre de bicicletes en els trens, en funció de la seua capacitat i ocupació. L’empresa pública no és responsable en el cas de la seua pèrdua, robatori o desperfecte.

Notícies relacionades

24 - 05 - 2024

Els usuaris del tramvia de València valoren amb un notable, 8,02 punts sobre 10, el servici que presta este mitjà de transport

La puntuació positiva, sumant “Molt bé”, “Bastant bé” i Bé”, aconseguix el 92% La Línia 10 obté 8,78 punts, les...
28 - 04 - 2024

Metrovalencia va atendre l’any passat més de 128.000 usuaris a través del telèfon gratuït i els intèrfons d’estacions i parades

Els viatgers poden sol·licitar informació i buidar dubtes en el 900 46 10 46 o en els 350 dispositius instal·lats...
25 - 04 - 2024

Metrovalencia modifica el diumenge el seu servici de tramvia amb motiu de la ‘Volta Ciclista a Espanya Femenina’ i la ‘15K València Oberta a la Mar’

El dia 28 s'interrompen les circulacions en les línies 4, 6, 8 des de les 8.50 fins a les 10.20...