Data
17 de March de 2016

Metrovalencia realitza 12.170 viatges contractats per fallers per a acudir a l’Ofrena de Flores

Més de 6.500 festers lloguen 93 tramvies per a l’acte en honor a la “Geperudeta”
 
Vint-i-sis agrupacions accedixen al centre de València entre hui i demà en este mitjà de transport
 
Marítim i Burjassot aglutinen la majoria de reserves, que de vegades van en doble composició per a garantir les places

Metrovalencia facilita el transport a 6.525 fallers per a accedir al centre de València i participar, especialment, en l’Ofrena de Flores a la Mare de Déu dels Desemparats, un dels actes amb més tradició de les Falles i que té en el tramvia el mitjà de transport més còmode, ràpid i eficaç per a acudir a honrar a la “Geperudeta” des de distints punts de la capital del Túria, en especial dels Poblats Marítims, en uns dies en què la ciutat de València té tallades més de 500 carrers.
 
En concret, són 26 comissions falleres de diferents districtes (principalment del Marítim i de Burjassot) les que han reservat 12.170 viatges l’anadai la volta en 20 dels 26 casos) en 93 servicis contractats per a desplaçar-se fins al cor de la ciutat i participar en l’Ofrena eixos dies.
 
Hui, 21 comissions falleres es van desplaçar amb tramvia (Barraca-Columbretes, Cristóbal Sorni, Espartero-Maestro Plasensia, Fermín Galán-Primavera, Grup Mare de Déu del Carme,  Llibertat, Marià Benlliure-Acequia de Tormos, Plaça Pouet-Burjassot, Remunta, Domingo Orozco, Pere Cabanes, Sant Rafael-Antón Martí, Escalante-Marina, Escalante-Amparo Guillén, Doctor Manuel Candela, Sant Pere-Verge de Vallibana; Vidal de Canelles, Els generals, Guardacosta, Manuel Melià Fuster-María Fernanda i José Benlliure-Tío Bola) efectuant 9.820 viatges
 
Demà, 4 comissions fan el propi (Blocs-Platja, José Benlluire-Teatro, Pare Alegre i Plaça de la Cruz-Los Ángeles) realitzant 2.350 desplaçaments. A banda, la comissió Nador Miraculosa ja va contractar dos tramvies el passat 5 de març.
 
Quant a les comissions més nombroses, els fallers de Llibertat, amb 550 viatgers, són els principals demandants. Li seguix, amb 500 festers, Blocs-Platja; amb 450 passatgers, Domingo Orozco i Espartero-Maestro Plasència  i, després, se situen, amb 400 usuaris, Cristóbal Sorni i Marià Benlliure-Acequia Tormos.
 
Dobles composicions
 
Enguany, igual que en anys anteriors, els tramvies circulen en nombroses ocasions en doble composició per a garantir les places contractades. D’esta manera, les unitats tenen més longitud i, per tant, el doble de capacitat.
 
Cal matisar que dita habitual capacitat dels tramvies disminuïx quan es tracta de desplaçar fallers a l’Ofrena de Flores, atés que els trages típics, els rams de flors i els instruments musicals de les bandes minven pràcticament un 25 per cent l’espai disponible d’una unitat normal, per la qual cosa la capacitat és de 150 persones en les composicions simples i 300 en les dobles.
 

Notícies relacionades

12 - 02 - 2024

Metrovalencia facilita la mobilitat per a acudir amb tramvia a Fira València a eMobility Expo World Congress

Del 13 al 15 se celebra l'esdeveniment de referència per a la mobilitat sostenible en la qual FGV serà present...
24 - 01 - 2024

Metrovalencia facilita la mobilitat per a acudir amb tramvia a Fira València per FIMI, Babykid Spain, Beauty Spain i Hydrosud 2024

El 25 se celebra el certamen relacionat amb la construcció Hydrosud, del 25 al 27 FIMI i Babykid Spain de...
23 - 12 - 2023

Metrovalencia oferix servici especial de tramvia a Fira València per a acudir a Expojove

Del 26 de desembre al 4 de gener se celebra la Fira Internacional de València i la Fira de la...