Data
05 de December de 2017

Metrovalencia realitza un simulacre d’incendi d’una unitat de tren en el túnel de les línies 3, 5 i 9

Agents de FGV de distints departaments han participat en la hipotètica incidència que es va desenrotllar entre Faitanar i Quart de Poblet
 
L’exercici ha permés comprovar el Pla d’Autoprotecció, la coordinació d’efectius i les instal·lacions i mesures de seguretat

Simulacre d'incendiMetrovalencia ha realitzat esta matinada un simulacre d’incendi d’una unitat en el túnel de les Línies 3, 5 i 9 entre les estacions de Faitanar i Quart de Poblet. El personal de FGV que ha participat en el simulacre pertany a la inspecció del Lloc de Comandament, Telecomandament, Oficina d’Atenció al Viatger, regulació de les Línies 3, 5 i 9, coordinació de Seguretat i Reforç, direcció tècnica, tècnics de les Línies 3, 5 i 9, Atenció al Client, Línia Aèria i maquinistes. A més, va estar present el director general de FGV, Juan Andrés Sánchez Jordán.
 
De fora de l’empresa, han participat vigilants de seguretat, bombers del Consorci Provincial de València, Policia Nacional, autonòmica i local de Quart de Poblet, Emergències de la Generalitat (Protecció Civil), el “112”, el Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències de València (CICU), un grup d’estudiants de Medicina que han actuat com ferits i, per primera vegada, una Persona de Mobilitat Reduïda (PMR) que es desplaçava en cadires de rodes.
 
L’exercici, organitzat pel departament de Seguretat de FGV, tenia com a objectiu conéixer la capacitat de resposta interna en cas d’emergència;  comprovar els procediments del Pla d’Autoprotecció; conéixer i provar el funcionament dels mitjans del sistema d’emergència amb què estan dotades les estacions (armaris de seguretat de túnel, ventilació de túnel, megafonia, etcètera); conéixer i provar el funcionament dels mitjans d’emergència que formen part de la dotació de les unitats 4.300; comprovar la correcta coordinació entre el personal intern de FGV, inclosos el personal de seguretat; i comprovar resposta del personal de línia aèria en cas de necessitar tall de tensió per emergència.
 
Incendi d’una unitat

 
La simulació va començar a les 00:40 hores, després de passar l’últim comboi i fora ja de l’horari comercial, quan es va simular un incendi en el cotxe motor cap en el sentit de la marxa de l’últim tren que passava pel tram del túnel entre Faitanar i Quart de Poblet, quedant el cotxe motor a 200 metres aproximadament d’esta última estació.
 
En la unitat hi havia un xicotet grup de passatgers, entre els que es trobava el citat PMR, la parella de vigilants de seguretat i el maquinista. Una vegada detingut el tren, el maquinista va comprovar que no podia pels seus propis mitjans apagar el foc, va avisar Al Lloc de Comandament i es va activar el Pla d’Autoprotecció.
 
Tot el passatge es va dirigir pel corredor d’evacuació cap a l’eixida d’Emergència situada en el tram de túnel entre les estacions de Faitanar i Quart de Poblet. Durant la intervenció dels Bombers en els treballs d’extinció de la unitat incendiada, es va simular que un bomber necessitava assistència mèdica per inhalació de fums, havent de ser evacuat pels seus companys. Per a això, es va utilitzar una carretó de rescat i l’ambulància pròpia que mobilitzen en les seues intervencions.
 
El simulacre va finalitzar sobre les 2:30 hores, amb una primera valoració “positiva” per part de tots els efectius participants a l’espera d’una anàlisi més en profunditat de l’exercici per part de cada departament implicat.
 
La Direcció de Seguretat de Metrovalencia organitza, periòdicament, visites a les instal·lacions i pràctiques de simulació d’incendis en distints trams de la xarxa, amb l’objectiu que el personal de FGV es familiaritze amb les instal·lacions i equips de seguretat en situacions de suposada emergència.
 

Notícies relacionades

17 - 02 - 2024

El 72,1% dels usuaris de Metrovalencia realitza els seus desplaçaments per motius de treball o estudis

Els moviments per raons laborals aglutinen el 41% i els acadèmics el 31,1% El 47,3% de passatgers i passatgeres residix...
12 - 02 - 2024

El pla d’expansió de la xarxa de Metrovalencia preveu prolongar la Línia 10, desenvolupar les futures Línies 11 i 12 i construir tres grans intercanviadors

La consellera Pradas, acompanyada per l'alcaldessa Catalá, ha presentat el projecte d'ampliació nord-sud el primer pas del qual són les...
03 - 02 - 2024

Els usuaris de Metrovalencia valoren amb un notable, 8,16 punts sobre 10, els servicis que presta FGV a la província

La valoració positiva és del 92,2%, en sumar el 23,4% que ho qualifiquen com a “Bé”, el 49,3% com “Bastant...