Data
06 de October de 2019

Metrovalencia renova amb il·lustracions de Mikko la campanya per a promoure convivència i civisme entre els viatgers

Els originals distribuïts en les estacions formen part de la iniciativa “El metro és teu. Espai de convivència. Cuida’l”

Diferents il·lustradors pertanyents  a  l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV) col·laboren amb les seues creacions
 
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha sumat a la campanya “El metro és teu. Espai de convivència. Cuida’l” els originals realitzats per l’il·lustrador Miguel Echeverría, conegut artísticament com Mikko.
 
Amb esta proposta gràfica, distribuïda en les andanes i vestíbuls de les estacions de Metrovalencia, Mikko recorda als viatgers que durant el trajecte no ha d’incomodar-se a la resta d’usuaris.  En este cas, el tema representat fa referència a no molestar  amb el so dels dispositius mòbils. 
 
A més, l’il·lustrador ha enfocat el cartell com una oda a què considera un xicotet plaer a l’abast de tots: els trajectes en transport públic convertits en breus aïllaments on submergir-nos en els nostres pensaments i disfrutar de música, audiollibres o podcasts.
 
Així, Mikko ha combinat dos estils d’il·lustració, un més net per a l’escena interior del tren, i un altre més lliure i solt per a reflectir la música que escolta el personatge principal, amb els quals crea una composició cridanera i musical.
 
Mikko tanca esta campanya promoguda per FGV, en la que han participat altres il·lustradors com l’estudi de Juarez Casanova, Eduardo Pelegrín Martínez de Pisón, conegut professionalment com Calpurnio,  Pau Valls i Virginia Lorente. Cada un d’estos artistes ha utilitzat les seues il·lustracions per a transmetre missatges dirigits a promoure comportaments cívics entre els viatgers.
 
“El metro és teu. Espai de convivència. Cuida’l” compta amb la participació i col·laboració de l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV), que ha coordinat entre els seus membres interessats la participació en el projecte per a Metrovalencia. 
 
Mikko (Miguel Echeverría) és un il·lustrador valencià que treballa per al sector editorial, publicitat i premsa, entre altres. En 2017 va publicar la seua primera novel·la gràfica amb Isaac Rosa, “El teu Futur Comença Ací”, seleccionada per al premi Mandarache. Actualment es troba preparant la seua primera novel·la gràfica amb guió propi.
 

El seu estil net és hereu de la tradició de la línia clara. En les seues il·lustracions tracta de condensar xicotetes històries i transmetre idees o missatges amb traços molt senzills. 

Notícies relacionades

13 - 02 - 2024

El Consell autoritza un conveni d’FGV amb l’Ajuntament de Rafelbunyol per a aplicar descomptes en Metrovalencia a majors i persones amb discapacitat

Les persones majors de 65 anys i les persones amb discapacitat igual o superior al 64% obtindran una reducció de...
06 - 02 - 2024

El Consell autoritza un conveni d’FGV amb l’Ajuntament de Foios per a aplicar descomptes en Metrovalencia a majors i persones amb discapacitat

Les persones majors de 65 anys i les persones amb discapacitat igual o superior al 64% obtindran una reducció de...
05 - 02 - 2024

FGV envia cartes informatives als ajuntaments de la xarxa de Metrovalencia de la possibilitat de subscriure convenis per a activar polítiques socials en el transport

L'empresa pública ha posat en coneixement dels municipis els títols de transport més beneficiosos segons cada col·lectiu L'acord pot afectar...