Data
02 de August de 2022

Metrovalencia restitueix la circulació entre L’Eliana i Llíria el 4 d’agost i inicia les obres de renovació de via entre Les Carolines-Fira i Font del Jarro

  • Els treballs previstos en la Línia 2 (Llíria-Torrent Avinguda) conclouran el 21 d’agost, recuperant-se la normalitat en tot el traçat el dia 22
  •  

    La resta d’actuacions en altres línies finalitzaran el 31 d’agost i permeten una millora en matèria de seguretat, comoditat i puntualitat

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) restablirà el pròxim 4 d’agost la circulació entre L’Eliana i Llíria de la Línia 2 de Metrovalencia (Llíria-Torrent Avinguda) en finalitzar les obres de renovació de via que han obligat a tallar el trànsit ferroviari entre totes dues estacions des del passat 25 de juliol.

Des d’aqueixa mateixa data, començaran els treballs en el tram comprés entre Les Carolines-Fira i Font del Jarro, també de la Línia 2 de Metrovalencia, trajecte que serà servit per autobusos fins al 21 d’agost, quan està previst que finalitzen els mateixos i es puga tornar a la circulació ferroviària habitual un dia més tard.

En línia 1 (Castelló-Bétera) els treballs previstos afecten des del 25 de juliol al 31 d’agost en el tram Alginet-Castelló i del 8 d’agost al 31 d’agost a la connexió entre Empalme i Bétera.

En línia 3 (Rafelbunyol-Aeroport) els talls del servei van començar el 25 de juliol i es prolongaran fins al 31 d’agost entre les estacions de Rafelbunyol i Alboraia Peris Aragó.

Des d’FGV es demanen disculpes per les molèsties que puguen ocasionar aquestes obres i es recomana a les persones usuàries que s’informen del pas dels trens, de la ubicació de les parades dels autobusos i de les freqüències dels mateixos en la pàgina web www.metrovalencia.es i en el telèfon gratuït d’informació i Atenció al Client 900 46 10 46, així com en @metrovalencia i en facebook/metrovalencia.fgv o l’App oficial de Metrovalencia.

En cada estació de metro, FGV ha previst a la disposició de les persones usuàries informadors per a facilitar l’accés a les parades d’autobús i realitzar transbord, atés que algunes d’aquestes parades, per impossibilitat física d’accés dels vehicles, no es troben en la pròpia estació del tren.

Actuacions previstes

Per a executar aquestes actuacions la Generalitat ha pressupostat més de 32 milions d’euros, IVA inclòs, amb l’objectiu de renovar diferents trams d’aquestes línies i aconseguir una millora substancial del servei ferroviari en matèria de seguretat, comoditat i puntualitat.

Amb aquesta intervenció, la primera fase de la qual es va realitzar a l’abril d’enguany, s’actua sobre aparells de via i passos a nivell, amb trànsit de vehicles, encara que també per als vianants i entre andanes.

Aquestes actuacions s’han previst amb la finalitat de fer front a la deterioració que pateixen aquests elements, provocat pel pas del temps i les condicions climatològiques. Tant els aparells de via com els passos a nivell són els punts de la xarxa que majors problemes generen al servei de manteniment, per la qual cosa requereixen ser reemplaçats a curt o mitjà termini.

Notícies relacionades

24 - 05 - 2024

Els usuaris del tramvia de València valoren amb un notable, 8,02 punts sobre 10, el servici que presta este mitjà de transport

La puntuació positiva, sumant “Molt bé”, “Bastant bé” i Bé”, aconseguix el 92% La Línia 10 obté 8,78 punts, les...
26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
28 - 04 - 2024

Metrovalencia va atendre l’any passat més de 128.000 usuaris a través del telèfon gratuït i els intèrfons d’estacions i parades

Els viatgers poden sol·licitar informació i buidar dubtes en el 900 46 10 46 o en els 350 dispositius instal·lats...