Data
17 de December de 2018

Prop de 20.000 usuaris van utilitzar el cap de setmana el primer servici nocturn de Metrovalencia

El primer dia, el divendres 14, es van registrar 7.500 desplaçaments i el segon, el dissabte 15 que va ser gratuït, 12.500, quasi un 30% més que en 2017
 
El perfil del passatger va passar de familiar a la vesprada a jove, sobretot segons avançava la nit

Al voltant de 20.000 usuaris van utilitzar el servici nocturn denominat “A la lluna de Metrovalencia” durant el passat cap de setmana.
 
En la nit del divendres, el primer dia de servici nocturn a partir de les 22.30 hores, prop de 5.000 persones van utilitzar Metrovalencia per a acudir als tradicionals sopars nadalencs o diverses activitats d’oci, tornant prop de la mitat, 2.500, amb el metro o tramvia.
 
En la nit del dissabte, esta xifra es va elevar a 8.000 per a les primeres hores de la nit i 4.000 per a la volta, segons les dades estimats, atés que el servici era gratuït amb les portes obertes i és més difícil el conteo de persones.
 
Estes xifres es consideren positives al ser un nou servici que acaba de posar-se en marxa per primera vegada en Metrovalencia i que s’ha vist afectat per la convocatòria de vaga.
En el passat any,  també el servici nocturn dels sopars de Nadal van patir la vaga dels sindicats, però van generar menys expectatives que el present servici nocturn, ja que l’increment de viatgers s’acosta al 30%, encara que cal tindre en compte que els desplaçaments van ser gratuïts el dissabte a la nit.

Perfil de l’usuari
 
Quant al perfil dels usuaris del servici nocturn de Metrovalencia, cal destacar que durant la vesprada viatgers de qualsevol tipus, incloses famílies completes, es van desplaçar fins al centre per a realitzar compres, primer, i a sopars de Nadal, després.
 
Més tard, segons anava avançant la nit, el perfil se va anar concretant cap a la joventut en les franges horàries del temps d’oci. El dissabte nit, en concret, va haver-hi una notable demanda i afluència de jóvens demanant informació pel tren amb cabina de DJ que va recórrer la xarxa de Metrovalencia per a animar el nou servici.
 
Aposta pel transport públic

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, va declarar la setmana passada en la presentació del nou servici nocturn que “l’aposta de la Generalitat pel transport públic és indiscutible” i que permetrà oferir transport públic nocturn amb metro i tramvia per la ciutat de València i la seua àrea metropolitana, els divendres i dissabtes, així com les vespres dels dies festius, fins aproximadament les 2.30 hores.
 
D’esta manera, al desembre, Metrovalencia prolongarà la seua hora de tancament els dies 14, 15, 21, 22, 28, 29 i 31. Excepte en Nit de nadal, vespra de Nadal, en la que el servici es reduirà a última hora com tots els anys, i en Nit de cap d’any, s’oferirà servici ininterromput durant tota la nit fins a enllaçar amb el servici del matí de l’1 de gener.
 
La consellera també va anunciar que el servici, tant en freqüències com en destins, “està previst que es millore a partir de l’any que ve, una vegada completades les necessitats tècniques i de personal que suposa la posada en marxa esta nova oferta de transport públic”.
 

Notícies relacionades

01 - 03 - 2024

Metrovalencia oferix servicis especials per les mascletaes del cap de setmana i la Cavalcada del Ninot

El reforç en les línies de metro els dies 2 i 3 per a l'espectacle pirotècnic en la plaça de...
29 - 02 - 2024

Metrovalencia facilita la mobilitat este cap de setmana per a acudir amb tramvia al Saló del Còmic

De l'1 al 3 de març se celebra el certamen en Fira València Les freqüències de pas seran de 20...
26 - 02 - 2024

Metrovalencia oferix servicis addicionals en la Línia 4 del tramvia amb motiu de la celebració de Cevisama en Fira València

Del 26 de febrer a l'1 de març s'ha previst circulació en esta línia cada 20 minuts entre les 6...