Data
17 de May de 2017

Salvador destaca la inversió i les obres executades a Museros per a reduir sorolls i vibracions al pas dels trens

FGV hi ha invertit més de 160.000 euros en esta actuació en què s’han empleat nous materials innovadors que minimitzen estes molèsties

La Consellera ha presentat també l’inici de la campanya “Para-Mira” destinada a advertir del perill de l’ús del mòbil en els passos per a vianants de la xarxa de Metrovalencia

S’instal·laran 160 senyalitzacions en els passos de la xarxa de Metrovalencia

La consellera d´Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha visitat hui les obres de substitució de la desviació i renovació del ferm i la via del pas a nivell de l’estació de Museros, pertanyent a la Línia 3 de Metrovalencia, i que permetien reduir vibracions i sorolls en més d’un 50%.

En esta actuació s’han invertit 161.127 euros i s’ha substituït la desviació de l’estació en direcció a Rafelbunyol. Aprofitant les obres també s’ha renovat el ferm i les vies del pas a nivell existent, a pocs metres de l’estació i que diàriament suporta un elevat pas de vehicles.

Salvador hi ha assenyalat que “amb esta obra s’han millorat les condicions tècniques de la desviació i del pas a nivell i s’han solucionat en gran manera els problemes de sorolls i vibracions originats en este punt pel pas de trens. FGV ha incorporat per primera vegada en este tipus d’actuacions soles davall de les noves roïnes, per a reduir les molèsties als veïns de la zona.”

La Consellera ha destacat “la participació de l’empresa valenciana Somtech, que ha permés sense cost addicional per al projecte que FGV emprara per primera vegada una sèrie de materials que a manera de base han aconseguit que l’efecte negatiu del pas del tren es reduïsca considerablement”. En concret, els sorolls i vibracions s’han reduït en més del 50%.

La visita ha comptat amb la presència de l’alcaldessa d’esta localitat, Cristina Civera, i el director gerent de FGV, Angel García de la Bandera, a més d’altres alcaldes i regidors de les comarques de´l’Horta.

Presentació de la campanya “Para-Mira”

Salvador ha presentat també a Museros la nova campanya ‘Para-Mira’ elaborada per FGV, que té com a objectiu incrementar les condicions de seguretat i advertir els vianants de la necessitat de prestar atenció i evitar distraccions en els passos situats als llarg de la xarxa de Metrovalencia. Per a això, s’han grafiado símbols a un costat i a l’altre del punt de trànsit per a advertir els vianants que presten atenció al possible pas del tren i eviten distraccions amb l’ús dels telèfons mòbils.

La nova senyalització, que s’instal·larà en 160 punts dels passos per a vianants de la xarxa de metro i tramvia de Metrovalencia – també en la xarxa del TRAM d’Alacant – es complementa amb la campanya ‘El Mòbil, quan toc’, que es va presentar al gener d’enguany.

La Consellera ha destacat que “FGV està ultimant un estudi d’avaluació de riscos en els passos a nivell i passos entre andanes en les xarxes de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, alhora que planifica les inversions a realitzar per a fer-los més segurs” i que, mentrestant, “és important estes campanyes, especialment en municipis com Museros en que el metro part en dos la població i hi ha molt trànsit de persones”.

Salvador ha assegurat que “hem detectat que en les línies de metro que estan prop d’hospitals i universitats hi ha molts jóvens que van amb cascos escoltant música o mirant el mòbil i no posen atenció a l’encreuament, per la qual cosa es produïx una perillositat afegida. Per això senyalitzem en terra del perill perquè la gent es done compte s’ha de parar i mirar abans de passar, tal com diu la campanya Para-Mira”.

Des de 2015 fins a l’actualitat, s’han produït 13 enrotllaments amb vianants en les línies de FGV a València i Alacant. En cinc d’eixes ocasions, s’ha observat que l’ús del telèfon mòbil, d’una manera o d’una altra, ha provocat estos accidents, amb el resultat tres ferits i dos difunts.

En el transcurs de l’acte, les autoritats han visitat l’estació de Museros que ha sigut rehabilitada per FGV com a part del pla de remodelació i pintura d’estacions en superfície de la xarxa de Metrovalencia i que ha permés actuar en prop de 40 edificis i es completarà este mateix any.
 

Notícies relacionades

17 - 02 - 2024

El 72,1% dels usuaris de Metrovalencia realitza els seus desplaçaments per motius de treball o estudis

Els moviments per raons laborals aglutinen el 41% i els acadèmics el 31,1% El 47,3% de passatgers i passatgeres residix...
12 - 02 - 2024

El pla d’expansió de la xarxa de Metrovalencia preveu prolongar la Línia 10, desenvolupar les futures Línies 11 i 12 i construir tres grans intercanviadors

La consellera Pradas, acompanyada per l'alcaldessa Catalá, ha presentat el projecte d'ampliació nord-sud el primer pas del qual són les...
03 - 02 - 2024

Els usuaris de Metrovalencia valoren amb un notable, 8,16 punts sobre 10, els servicis que presta FGV a la província

La valoració positiva és del 92,2%, en sumar el 23,4% que ho qualifiquen com a “Bé”, el 49,3% com “Bastant...