Data
31 de August de 2016

Salvador destaca “l’aposta decidida” del Consell per la modernització de la Línia 9 del TRAM d’Alacant

La consellera s’ha reunit a Dénia amb el director gerent de FGV, la delegada a Alacant i els tècnics de l’empresa per a abordar les pròximes inversions entre Calp i Dénia
 
El pròxim mes s’adjudicarà la renovació de les estacions de Teulada, Gata i Dénia i les obres començaran al novembre
 
Ferrocarrils hi ha invertit este primer any 15 milions d’euros en l’adequació de la línia entre Benidorm i Calp

La consellera d`Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha destacat “l’aposta decidida” del Consell per la modernització i adequació de la Línia 9 del TRAM d’Alacant (Benidorm-Dénia) després dels “anys d’abandó” de l’antic govern “que han donat com resultat una línia que no està al nivell de qualitat i seguretat de la resta de la xarxa de FGV”.
 
Així s’ha pronunciat després de la reunió que ha mantingut a Dénia amb el director gerent de FGV, Ángel García de la Bandera, la delegada a Alacant, Pilar García Reche i tècnics de l’empresa pública per a abordar les pròximes inversions a realitzar en el tram Calp-Dénia.
 
Salvador ha destacat que “el nou govern valencià, la Conselleria i l’empresa pública estan compromesos amb esta línia que ha estat abandonada durant molts anys”. “Revertirem la situació amb l’esforç tècnic i econòmic que siga necessari per a modernitzar i actualitzar esta infraestructura per a així aconseguir tindre els estàndards de qualitat de la resta de línies del TRAM d’Alacant”.
 
Per això, dirigents de la Conselleria i de FGV s’han reunit diverses vegades amb els alcaldes de la zona i amb els empresaris de les comarques per les quals discorre el traçat de la Línia 9 per a explicar quines actuacions i quines inversions es van a realitzar. A més, s’ha garantit el servici d’autobús entre Calp i Dénia, planificant-se les parades i itineraris amb els diversos ajuntaments per a optimitzar els recursos i oferir major qualitat.
 
Pròximes mesures

En primer lloc, se seguirà amb l’execució de l’obra d’instal·lacions de seguretat, enclavatges, protecció de trens ATP i gestió de la circulació per Bloqueig Automàtic centralitzat amb una inversió de més de 7 milions d’euros.
 
Al mateix temps, en el pròxim mes, es realitzarà l’adjudicació de l’obra de renovació de les estacions de Teulada, Gata i Dénia, que es té previst comencen les obres, en el mes de novembre amb un termini d’un any d’execució amb una inversió de 8’1 milions d’euros, inclosos materials i Direcció d’Obra.
 
En segon lloc, s’està realitzant la redacció del projecte d’Obra de la Reparació de ponts, per a la licitació d’esta obra i s’està procedint a la redacció del projecte de Barranco d’Aigües que està previst licitar i començar les obres l’any que ve.
 
En paral·lel, es treballarà també amb el projecte readaptat a les noves variants i modificacions de la renovació de via del tram Calp-Teulada, començant el seu període de licitació i adjudicació immediatament, tenint com a objectiu començar l’execució de les obres al juny de 2017 i amb un termini de 12 mesos. En este projecte es troba, a més, la reparació dels viaductes importants del tram i la substitució de ponts menors.
 
Per a la renovació del tram Teulada–Dénia, s’ha començat la preparació de la licitació i adjudicació de la redacció del projecte, que es tindrà redactat per a setembre de l’any que ve, començant llavors la licitació i adjudicació dels dos trams finals al mateix temps, tant el tram Teulada-Gata, com el tram Gata-Denia.
 
Mesures ja executades
 
En este primer any de govern, FGV hi ha invertit 15 milions d’euros en distintes actuacions de la Línia 9 del TRAM d’Alacant. Entre les primeres mesures que ja s’han realitzat, cal destacar el projecte de renovació de vies i de ponts entre els 11 quilòmetres que hi ha entre Altea i Calp i que s’ha realitzat entre octubre de 2015 i maig de 2016. A més, també s’ha aplicat el sistema de Bloqueig Automàtic i ATP entre Benidorm i Calp.
 

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...