Data
24 de November de 2016

Tènics de les principals empreses ferroviàries espanyoles debaten sobre el sector a Alacant

TRAM Metropolità ha acollit ahir i hui al Grup Tècnic d’Instal·lacions de Seguretat, Electrificació i Telecomunicacions (GTISET)
 
Les jornades han inclòs ponències, exposició de projectes, presentació de productes i visites tècniques
 
Es pretén aconseguir un sistema d’infraestructures segur, eficient, sostenible i amb alts estàndards de qualitat

Tècnics de les principals empreses ferroviàries espanyoles s’han reunit en la seu del TRAM Metropoliltano d’Alacant per a analitzar l’actualitat del sector i intercanviar punts de vista i experiències. En concret, la trobada forma part de les jornades semestrals del Grup Tècnic d’Instal·lacions de Seguretat, Electrificació i Telecomunicacions (GTISET) que, en esta ocasió, tenen a FGV com a amfitriona.
 
GTISET és un grup de tècnics de distintes especialitats en què es proposen i tracten temes que potencien “tècnicament” les àrees pròpies d’eixe grup, facilitant qualsevol informació que relativa a les competències del mateix puga ser aprofitada en benefici de tots els membres.
 
En definitiva, la seua missió és potenciar el sistema de transport ferroviari espanyol per mitjà del desenrotllament i la gestió d’un sistema d’infraestructures segur, eficient, sostenible des del punt de vista econòmic i mediambiental, i amb alts estàndards de qualitat.
 
En l’actualitat, el grup està compost per ADIF (Administrador d’Infraestructures Ferroviàries), ETS (Gestor d’Infraestructures Ferroviàries d’Euskadi), FGC (Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya), FGV (Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana), Metro Bilbao, Metro Madrid, SFM (Serveis Ferroviaris de Mallorca) i TMB (Transports Metropolitans de Barcelona).
 
Les jornades d’Alacant
 
Durant el transcurs de les jornades del GTISET a Alacant, que es van iniciar ahir i conclouen hui, s’han dut a terme reunions de treball, s’han desenrotllat ponències, s’han exposat projectes de les diferents administracions, s’han realitzat presentacions de productes i s’han realitzat visites tècniques a les instal·lacions de FGV.
 
Entre les ponències destaquen les dedicades als enclavatges, focus led i comunicacions via ràdio i monitorització en Passos a Nivell i, entre les presentacions, els projectes de transport de SICE/ENYSE, la solucions integrals de telecomandament d’energia i estacions de SICA, i els escenaris de ciberseguridad industrial, infraestructures crítiques, automatització i control de Siemens
 
Respecte a les visites tècniques, el grup s’ha desplazadoa als enclavatges de la Línia 9 del TRAM d’Alacant situats a Altea i Olla d’Altea.
 

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...