Data
24 de November de 2016

Tènics de les principals empreses ferroviàries espanyoles debaten sobre el sector a Alacant

TRAM Metropolità ha acollit ahir i hui al Grup Tècnic d’Instal·lacions de Seguretat, Electrificació i Telecomunicacions (GTISET)
 
Les jornades han inclòs ponències, exposició de projectes, presentació de productes i visites tècniques
 
Es pretén aconseguir un sistema d’infraestructures segur, eficient, sostenible i amb alts estàndards de qualitat

Tècnics de les principals empreses ferroviàries espanyoles s’han reunit en la seu del TRAM Metropoliltano d’Alacant per a analitzar l’actualitat del sector i intercanviar punts de vista i experiències. En concret, la trobada forma part de les jornades semestrals del Grup Tècnic d’Instal·lacions de Seguretat, Electrificació i Telecomunicacions (GTISET) que, en esta ocasió, tenen a FGV com a amfitriona.
 
GTISET és un grup de tècnics de distintes especialitats en què es proposen i tracten temes que potencien “tècnicament” les àrees pròpies d’eixe grup, facilitant qualsevol informació que relativa a les competències del mateix puga ser aprofitada en benefici de tots els membres.
 
En definitiva, la seua missió és potenciar el sistema de transport ferroviari espanyol per mitjà del desenrotllament i la gestió d’un sistema d’infraestructures segur, eficient, sostenible des del punt de vista econòmic i mediambiental, i amb alts estàndards de qualitat.
 
En l’actualitat, el grup està compost per ADIF (Administrador d’Infraestructures Ferroviàries), ETS (Gestor d’Infraestructures Ferroviàries d’Euskadi), FGC (Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya), FGV (Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana), Metro Bilbao, Metro Madrid, SFM (Serveis Ferroviaris de Mallorca) i TMB (Transports Metropolitans de Barcelona).
 
Les jornades d’Alacant
 
Durant el transcurs de les jornades del GTISET a Alacant, que es van iniciar ahir i conclouen hui, s’han dut a terme reunions de treball, s’han desenrotllat ponències, s’han exposat projectes de les diferents administracions, s’han realitzat presentacions de productes i s’han realitzat visites tècniques a les instal·lacions de FGV.
 
Entre les ponències destaquen les dedicades als enclavatges, focus led i comunicacions via ràdio i monitorització en Passos a Nivell i, entre les presentacions, els projectes de transport de SICE/ENYSE, la solucions integrals de telecomandament d’energia i estacions de SICA, i els escenaris de ciberseguridad industrial, infraestructures crítiques, automatització i control de Siemens
 
Respecte a les visites tècniques, el grup s’ha desplazadoa als enclavatges de la Línia 9 del TRAM d’Alacant situats a Altea i Olla d’Altea.
 

Notícies relacionades

17 - 02 - 2024

El 72,1% dels usuaris de Metrovalencia realitza els seus desplaçaments per motius de treball o estudis

Els moviments per raons laborals aglutinen el 41% i els acadèmics el 31,1% El 47,3% de passatgers i passatgeres residix...
12 - 02 - 2024

El pla d’expansió de la xarxa de Metrovalencia preveu prolongar la Línia 10, desenvolupar les futures Línies 11 i 12 i construir tres grans intercanviadors

La consellera Pradas, acompanyada per l'alcaldessa Catalá, ha presentat el projecte d'ampliació nord-sud el primer pas del qual són les...
03 - 02 - 2024

Els usuaris de Metrovalencia valoren amb un notable, 8,16 punts sobre 10, els servicis que presta FGV a la província

La valoració positiva és del 92,2%, en sumar el 23,4% que ho qualifiquen com a “Bé”, el 49,3% com “Bastant...