Data
07 de September de 2018

TRAM d’Alacant aplica des del pròxim 10 de setembre l’horari laborable no lectiu

Les obres del túnel de la Serra Grossa obliguen a mantindre els horaris del meses d’estiu

Amb esta mesura es garantix la regularitat i puntualitat del conjunt de trens i tramvies en servei

TRAM d’Alacant aplicarà des de dilluns que ve 10 de setembre, l’horari laborable no lectiu que suposa mantindre els horaris que s’han oferit durant els mesos d’estiu. 

L’execució de l’última fase de les obres del túnel de Serra Grosa i el seu enllaç amb la via general ha obligat a prendre esta decisió, amb la finalitat de garantir la regularitat i puntualitat del conjunt del servei del TRAM d’Alacant.
 
Esta mesura suposa modificar els horaris de Línia 2 ((Luceros-Sant Vicent del Raspeig) i Línia 3 (Luceros-El Campello) que no incorporen així els tramvies que funcionen com a reforços durant els períodes considerats d’hora punta, a primera hora del matí, migdia i vesprada. 
 
No obstant, per a pal·liar els efectes d’esta mesura circularan en doble composició els tramvies de les Línies 2 i 3 que tenen una major afluència de viatgers en les hores punta.. Les Línies 1 (Luceros- Benidorm) i 4 (Luceros-Playa de San Juan) no patixen alteració d’horaris.
 
Des de dilluns passat 3 de setembre, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) manté fora de servei la parada de La Isleta per estes mateixes obres, que es prolongaran durant els pròxims tres mesos. Com a alternativa es recomana als usuaris que utilitzen la parada d’Albufereta. 
 
En Albufereta, on paren habitualment les Línies 3 i 4 del TRAM d’Alacant, també oferix servici des de dilluns passat la Línia 1.  A més, als voltants, els usuaris podran pujar a les línies d’autobús 9, 21 i 22.
 
Les freqüències dels trens i tramvies dependran de les diferents línies i de la franges horàries, per la qual cosa s’aconsella als clients que s’informen en la pàgina web www.tramalicante.es i en el telèfon gratuït de Informació i atenció al client (900 72 04 72). 
 
Obres en Serra Grossa 
 
En estos moments FGV està executant l’enllaç de la via 2 del túnel de Serra Grossa amb la via general. Al concloure esta obra, l’actual tràfic tramviari i ferroviari es desviarà per esta via a través del túnel en circulació de via única, l’enllaç de la via 1 del túnel amb la via general. Quan es concloga esta última comunicació, tot el trànsit es realitzarà pel túnel, ja en doble sentit. 
 
Les obres, amb un pressupost total de 29,9 milions d’euros, es van iniciar al febrer de 2010 i es van suspendre a l’octubre de 2013. Fins eixa data s’havien executat 21 milions d’euros i queden pendents prop de 9 milions d’euros. Les obres es tornaren a rependre a finals de 2017. 
El 30% del projecte en fase d’execució inclou la instal·lació de la superestructura de via, catenària i instal·lacions de senyalització i comunicacions: ATP (Automatic Train Operation), enclavatges electrònics i Control de Tràfic Centralitzat (CTC).
 
Este nou tram ferroviari compta amb doble via al llarg de 1.847 metres. El tram de túnel té una longitud de 1.477 metres, en doble via electrificada, en paral·lel a l’avinguda de La vila joiosa, davall el massís de la Serra Grossa, entre els baixadors de Sangueta i La Isleta del TRAM d’Alacant.
 

Notícies relacionades

13 - 02 - 2024

El Consell autoritza un conveni d’FGV amb l’Ajuntament de Rafelbunyol per a aplicar descomptes en Metrovalencia a majors i persones amb discapacitat

Les persones majors de 65 anys i les persones amb discapacitat igual o superior al 64% obtindran una reducció de...
06 - 02 - 2024

El Consell autoritza un conveni d’FGV amb l’Ajuntament de Foios per a aplicar descomptes en Metrovalencia a majors i persones amb discapacitat

Les persones majors de 65 anys i les persones amb discapacitat igual o superior al 64% obtindran una reducció de...
05 - 02 - 2024

FGV envia cartes informatives als ajuntaments de la xarxa de Metrovalencia de la possibilitat de subscriure convenis per a activar polítiques socials en el transport

L'empresa pública ha posat en coneixement dels municipis els títols de transport més beneficiosos segons cada col·lectiu L'acord pot afectar...