Data
13 de April de 2020

TRAM d´Alacant instal·larà dispensadors d’hidrogel alcohòlic en les principals estacions de la xarxa

 Aquesta iniciativa reforça la protecció de les persones usuàries i se suma al repartiment de màscares previst en les principals estacions per part de voluntariat de Protecció Civil i membres de les forces i cossos de seguretat, en el qual FGV mostra la seua total col·laboració 

 FGV instal·larà dispensadors d’hidrogel alcohòlic en les principals estacions de TRAM d’Alacant i Metrovalencia a partir de primera hora d’aquest dimarts, per a reforçar la protecció de les persones viatgeres que es desplacen als seus centres de treball a través de la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana.

 
La Conselleria de Política Territorial, Obra Pública i Mobilitat ha adoptat aquesta decisió seguint les indicacions sanitàries de mantindre una correcta higiene de mans amb la finalitat d’afavorir la prevenció i frenar l’expansió del coronavirus.
 
Aquesta mesura se suma al repartiment de màscares previst per part de les forces i cossos de seguretat de l’Estat i voluntariat de Protecció Civil, també a partir d’aquest dimarts, en les principals estacions de la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a València i Alacant. Es tracta d’un repartiment en el qual FGV presta la seua total col·laboració.
 
Recomanacions a les persones usuàries
 
Des de la declaració de l’estat d’alarma, FGV recomana a les persones usuàries evitar l’ús del transport públic, fent-lo únicament si és estrictament necessari. Així mateix, es recomana no utilitzar el transport públic si es pertany a un grup de risc, com el de persones majors o malalts crònics, entre altres, i no viatjar si s’ha sigut diagnosticat de coronavirus o es presenta símptomes compatibles amb la malaltia.
 
Una altra de les recomanacions assenyala que quan s’està situat en l’andana, a l’espera de l’arribada del tren o tramvia, es tractarà d’ocupar els espais buits en tota la seua longitud per a mantindre la màxima separació amb altres persones.
 
A l’interior de trens i tramvies, les persones viatgeres han de distribuir-se pels espais buits en tota la longitud de la unitat i mantindre la distància de seguretat amb altres persones usuàries i deixar lliure l’accés de maquinistes a les cabines.
 
També es recomana evitar, en la mesura que siga possible, asseure’s enfront d’un altre viatger o viatgera, no ocupar el corredor central per a permetre el lliure desplaçament interior per a pujar o baixar del tren o tramvia i, malgrat que els vehicles i instal·lacions d’FGV es desinfecten regularment, llavar-se les mans després d’utilitzar el servei de transport. 

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...